Książka: Kiszonki i Fermentacje PRN
-
- 59,99 zł
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:1 szt.
Cena kat. za 1szt. :59.99 zł
Praktyczny przewodnik omawiający proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych kiszonek. Ważne nie tylko dla kuchni polskiej, ale i w kuchniach z całego świata.
Smak kwaśny jest najbardziej charakterystyczny dla polskiej kuchni, ale wiedza o kiszeniu warzyw, owoców i zboża oraz o wyrabianiu octów to dziedziny nieco zapomniane w naszej kulinarnej tradycji. Choć życia bez kiszonej kapusty i ogórków nawet nie potrafimy sobie wyobrazić, Aleksander Baron umie wyobrazić sobie życie znacznie bogatsze... Odkrywa kiszonki niepowtarzalne, zaskakujące i po prostu piękne, bo smak to przecież część estetyki. Ma niezwykły kontakt z historią, zapomnianą kulinarną wiedzą i sztuką które gdzieś wyparowały, ale ciągle jakoś unoszę się między nami w powietrzu. Dziś wracają jako coś nowego.
Tytuł: Kiszonki i fermentacje
Autor: Aleksander Baron
Wydawnictwo: Pascal
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 288
Wymiary: 20 x 26 cm
ISBN: 978-83-8103-273-5
Okładka: twarda
- Producent/Dystrybutor: Pascal
- Kod producenta: 9788381032735
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000007294