Polska Mąka Orkiszowa Chlebowa Bio 1 kg TYP 750 - BioLife Ekologiczna Jasna

  • Dodaj recenzję:
  • 0000006624
  • Producent: BioLife
  • Kod producenta: 5901785341126
  • Dostępność: Oczekujemy na dostawę tego produktu, Wyszukaj poniżej lub za pomocą wyszukiwarki podobny produkt.
  • Czas realizacji: 24H
  • szt.
  • 9,99 zł / szt.

Mąka Orkiszowa Chlebowa BIO TYP 750

Podlaskie Mąki Ekologiczne pochodzące z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymają produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych mąk jest uzyskany przez nie certyfikat ekologiczny. Podlaskie Mąki Ekologiczne idealnie nadają się do wypieku tradycyjnych chlebów jak również do wyrobu ciast, naleśników, bułek oraz pierogów. Na każdym z opakowań mogą Państwo znaleźć inny przepis na tradycyjny Polski Chleb.

 

Masa netto: 1000 g

Składniki: mąka orkiszowa chlebowa typ 750, ekologiczna 100%

* składnik pochodzący z upraw ekologicznych

Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07

Pochodzenie składników: Rolnictwo UE

Kraj pochodzenia: Polska

Informacje dla alergików: produkt zawiera gluten. Może zawierać śladowe ilości sezamu, soi oraz orzechów.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna: 1416 kJ/ 334 kcal

Tłuszcz: 2 g

- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,4 g

Węglowodany: 65,8 g

- w tym cukry: 0,6 g

Białko: 13,6 g

Sól: 0,1 g

 

Przepis na chleb orkiszowy jasny

Zaczyn: 75 g Podlaskiej Mąki Ekologicznej Orkiszowej Chlebowej TYP 750, 100 g wody, 50 g zakwasu żytniego.

Składniki na zaczyn dokładnie wymieszać i pozostawić pod przykryciem w temperaturze pokojowej na ok. 12 godzin.

Składniki na ciasto: cały zaczyn z dnia poprzedniego, 500 g Podlaskiej Mąki Ekologicznej Orkiszowej Chlebowej TYP 750, 275 g wody, 2 łyżeczki soli, 30 g miodu.

Przygotowanie: zaczyn oraz wszystkie składniki na ciasto połączyć ze sobą. Całość dokładnie wymieszać ( wyrobić). Po wymieszaniu przełożyć do pojemnika wysmarowanego olejem i odstawić na około 3 godziny do wyraźnego wyrośnięcia w temp. pokojowej. Po około 3 godzinach przełożyć ciasto do ponownego wyrośnięcia w pokojowej temperaturze na ok. 2-3 godz. Następnie należy rozgrzać piekarnik do temperatury 230 st. C, włożyć do niego wyrośnięte ciasto uprzednio usuwając folię spożywczą. Piec w temp. 230 st. C, włożyć do niego wyrośnięte ciasto uprzednio usuwając folię spożywczą. Piec w temp. 230 st. C przez około 10 minut. Po 10 min obniżyć temperaturę do 200 st. C i piec jeszcze około 35 min.

 

Nasze atuty

  • Szybka realizacja zamówień
  • Wszystkie produkty widoczne w sklepie posiadamy w magazynie
  • Pod ceną określone są daty minimalnej trwałości
  • Możliwość złożenia zamówienia bez rejestracji
  • Niskie ceny wysyłki
  • Duży wybór rodzajów dostawy (Pocztex, Kurier DPD, Paczkomaty, Odbiór Osobisty Wrocław)
  • Płatności: przelew, PayU, pobranie, na miejscu (kartą lub gotówką)
  • Niskie ceny produktów
  • Rabaty dla stałych klientów
  • Duży wybór (ok 3000 zdrowych produktów)
  • Dziesiątki tysięcy zadowolonych klientów