Szybki kontakt: +48 71 727 62 40, sklep@marketbio.pl

Dzień Muffinka

Kochani!

30 marca, swoje święto obchodzi "najsmaczniejsza babka" - Muffinka!
Muffin to indywidualnie pieczona, mała babeczka - zwana właśnie muffinką. Może być słodka - ze słodkimi dodatkami takimi jak: bakalie, owoce, kremy lub wytrawna.

Historia Muffinka

W źródłach pisanych pierwszy raz określenie "moofin" dla małego ciastka pojawiło się na początku XVIII wieku. Nazwa prawdopodobnie pochodzi od dolnoniemieckiego "Muffen" - co znaczy "małe ciastka". Kilkadziesiąt lat później pojawił się także Muffin-Man - czyli uliczny sprzedawca muffinek.
Od końca XX wieku muffinki stały się bardzo popularnym deserem dzięki rozpowszechnianiu się sieci kawiarni.

Pieczmy Muffinki w domu!

Upieczenie muffinek jest dziecinnie proste i stosunkowo TANIE i zdecydowanie zdrowsze niż kupowanie gotowych, produkowanych często z ciasta mrożonego, a dodatkowo zawierających:
  • masę jajową - zamiast jajek
  • olej palmowy - zamiast oleju rzepakowego, słonecznikowego lub masła
  • mleko w proszku - zamiast mleka
  • wanilinę - zamiast prawdziwej wanilii
  • difosforan disodowy
  • mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych
  • polirycynooleinian poliglicerolu
W naszym sklepie możecie zaopatrzyć się we wszystkie niezbędne składniki do przygotowania domowych babeczek, także tych bezglutenowych, ekologicznych, wegańskich czy bez dodatku cukru. Zakupy ułatwi Wam lista zakupowa na najczęściej kupowane TOP dodatki do muffinek, którą znajdziecie na dole. A dla tych bardzo zabieganych mamy gotowe mieszanki na muffiny!
 
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
opineo
ceneo
trusted-shops
google