Zakwas w Proszku Do Pieczenia Bio 20 G - Biovegan

  • Dodaj recenzję:
  • Kod produktu: 0000002756
  • Producent: BIOVEGAN
  • Kod producenta: 4005394141076
  • Dostępność: Oczekujemy na dostawę tego produktu, Wyszukaj poniżej lub za pomocą wyszukiwarki podobny produkt.
  • Czas realizacji: 24h
  • szt.
  • 6,49 zł / szt.

Zawartość netto:0,02  kg
Cena kat. za 1kg :324.50 zł Sztuk:6   -->
Dzięki zakwasowi do pieczenia firmy BIOVEGAN masz możliwość upieczenia chleba bez drożdży i bezglutenowego. 

Masa netto: 20 g

Składniki: skrobia kukurydziana*, kultury starterowe

*składniki pochodzące z upraw ekologicznych

Jednostka certyfikująca: DE-006

Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE

Informacja alergiczna: Produkt może zawierać śladowe ilości soi, gorczycy, sezamu i kakao.

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu i z dala od ciepła.

Wartość odżywcza w 100g:

Wartość energetyczna:  1536,1 kJ/ 361,7 kcal

Tłuszcz: 0,9 g

- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: <0,9 g

Węglowodany: 87,8 g

- w tym cukry: 0,6 g

Błonnik: <0,1 g

Białko: 0,6 g

Sól: 0,0325 g

Przepis (wg receptury BIOVEGAN):

Składniki: 

1 opakowanie zakwasu do pieczenia BIOVEGAN
550 g mąki pełnoziarnistej
(jeżeli chcesz upiec chleb bezglutenowy przygotuj mąkę z fermentowanego prosa lub mąkę gryczaną, jeżeli chcesz zaś upiec chleb glutenowy użyj mąki pszennej lub orkiszowej, ale nie żytniej)
1 łyżeczka soli morskiej
500 ml wody w temperaturze pokojowej

Przygotowanie:

1. Do wysokiego naczynia wlej 350 ml wody, wsyp zawartość opakowania i powoli rozmieszaj trzepaczką. Dodaj 300 g mąki i wymieszaj dobrze, równomiernie drewnianą łyżką (nie metalową) na końcu oprószając mąką.
Przykryj naczynie ściereczką, całość owiń torebką foliową i zostaw w ciepłym miejscu o temperaturze 30-35 stopni C. na ok. 12 godzin.

2. Następnie dodaj do całości 150 ml wody w temperaturze pokojowej i wymieszaj. Nastepnie dodaj 150 g mąki pełnoziarnistej i całość oprósz mąką. Przykryj ściereczką i owiń torebką foliową i pozostaw w ciepłym miejscu w temperaturze 30-35 stopni C na ok. 5-8 godzin. Ciasto powinno się zrobić wyższe o połowę.

3. Następnie dodaj do miesznaki 100 g mąki pełnoziarnistej i 1 łyżeczkę soli morskiej i wymieszaj. Przełóż całość do natłuszczonej i oprószonej mąką blachy. Przykryj ściereczką, owiń torebką foliową i  i pozostaw w ciepłym miejscu w temperaturze 30-35 stopni C na ok. 2 godziny.

4. Po 2 godzinach włóż foremkę do nagrzanego piekarnika i piecz 60 minut w temperaturze 180 stopni C.

5. Po wyciągnięciu z pieca wysuń chleb na deskę do ostygnięcia.

GOTOWE!!!

Produkt ekologicznyWysyłka w 24h
Produkt posiada certyfikat rolnictwa ekologicznego

Nasze atuty

  • Szybka realizacja zamówień
  • Wszystkie produkty widoczne w sklepie posiadamy w magazynie
  • Pod ceną określone są daty minimalnej trwałości
  • Możliwość złożenia zamówienia bez rejestracji
  • Niskie ceny wysyłki
  • Duży wybór rodzajów dostawy (Pocztex, Kurier DPD, Kurier Inpost, Paczkomaty, Odbiór Osobisty Wrocław)
  • Płatności: przelew, PayU, pobranie, na miejscu (kartą lub gotówką)
  • Niskie ceny produktów, dużo promocji
  • Rabaty dla stałych klientów
  • Duży wybór (ponad 4000 zdrowych produktów)
  • Ciągły rozwój, dużo nowości
  • Doświadczenie: sprzedajemy w Internecie już ponad 6 lat
  • Dziesiątki tysięcy zadowolonych klientów