OPAKOWANIE ZBIORCZE - PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY BIO
Bez fosforanów.
Masa netto: 540 g (45 x 12 g)
Składniki: Skrobia kukurydziana BIO, substancje spulchniające (winiany potasu, wodorowęglan sodu).
Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 705 kJ/ 166 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 41 g
- w tym cukry: 0 g
Białko: 0,1 g
Sól: 15,4 g
Producent:
AMYLON A.S.
SVERMOVA 117
580 36 HAVLICKUV BROD
Czechy
Informacja dla osób zamawiających większe ilości: opakowanie zbiorcze zawiera 40 sztuk
EKOLOGICZNY CUKIER WANILIOWY
Masa netto: 10 x 20 g
Składniki: Cukier trzcinowy*, mielona wanilia Bourbon* (1,5%)
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/ spoza UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1692 kJ/398 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
Węglowodany: 99 g
- w tym cukry: 98 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Producent:
Amylon a.s.
Svermova 117
58036 Havlicuv Brod
Republika Czeska
GALARETKA O SMAKU POMARAŃCZOWYM BIO
Produkt bezglutenowy w proszku.
Masa netto: 5 x 40 g
Składniki: cukier bio, substancja żelująca: agar bio, naturalny aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sproszkowany burak czerwony bio, kurkuma mielona bio.
Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE / spoza UE
Sposób przygotowania: Zawartość torebki wsypać do 250 ml zimnej wody i wymieszać. Gotować przez 1-2 minuty cały czas mieszając. Odstawić do lodówki, aby galaretka stężała.
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu sypkiego:
Wartość energetyczna: 1574 kJ/ 370 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
Węglowodany: 92 g
- w tym cukry: 92 g
Białko: <0,5 g
Sól: 0 g
Producent:
Amylon a.s.
Svermova 117
580 01 Havlickuv Brod
Republika Czeska
Informacja dla osób zamawiających większe ilości: opakowanie zbiorcze zawiera 40 sztuk
EKOLOGICZNY CUKIER WANILIOWY
Masa netto: 5 x 20 g
Składniki: Cukier trzcinowy*, mielona wanilia Bourbon* (1,5%)
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/ spoza UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1692 kJ/398 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
Węglowodany: 99 g
- w tym cukry: 98 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Producent:
Amylon a.s.
Svermova 117
58036 Havlicuv Brod
Republika Czeska
PROSZEK DO PIECZENIA
Produkt bez fosforanów, bezglutenowy, ekologiczny
Zawartość netto: 200 g
Składniki: Skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, wodorowęglan sodu)
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE
Warunki przechowywania: Przechowywać zamknięte w suchym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 705 kJ/166 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
Węglowodany: 41 g
- w tym cukry: 0,0 g
Białko: 0,1 g
Sól: 15,4 g
Producent:
Amylon
Svermova 117
580 36 Havlickuv Brod
Czechy
BUDYŃ WANILIOWY BEZGLUTENOWY EKOLOGICZNY
W proszku
Masa netto: 4 x 40 g
Składniki: skrobia kukurydziana*, mielona wanilia Bourbon* (1,5%), ekstrakt waniliowy*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/ spoza UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.Sposób przygotowania:1. Z 1/2 litra mleka odlać 1/2 szklanki.2.Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok 40 g) i pozostawić do zagotowania.3. Do 1/2 szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać4. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
Wartość odżywcza
w 100g
Wartość energetyczna
1495 kJ/ 352 kcal
Tłuszcz
<0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
<0,1 g
Węglowodany
87 g
w tym cukry
0,8 g
Białko
0,9 g
Sól
0,02 g
* przygotowanie z mlekiem 1,5 % tłuszczu oraz cukrem, opakowanie zawiera 4 porcjeProducent:Amylon, a.s., Svermova 117580 01 Havlickuv
GALARETKA O SMAKU POMARAŃCZOWYM BIO
Produkt bezglutenowy w proszku.
Masa netto: 3 x 40 g
Składniki: cukier bio, substancja żelująca: agar bio, naturalny aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sproszkowany burak czerwony bio, kurkuma mielona bio.
Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE / spoza UE
Sposób przygotowania: Zawartość torebki wsypać do 250 ml zimnej wody i wymieszać. Gotować przez 1-2 minuty cały czas mieszając. Odstawić do lodówki, aby galaretka stężała.
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu sypkiego:
Wartość energetyczna: 1574 kJ/ 370 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
Węglowodany: 92 g
- w tym cukry: 92 g
Białko: <0,5 g
Sól: 0 g
Producent:
Amylon a.s.
Svermova 117
580 01 Havlickuv Brod
Republika Czeska
BUDYŃ CZEKOLADOWY BEZGLUTENOWY BIO
Masa netto: 3 x 40 g
Składniki: BIO skrobia kukurydziana, 20% BIO kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu.
Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/ spoza UESposób przygotowania:
1. Z 1/2 litra zimnego mleka odlać 350 ml.2.Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok 40 g) i pozostawić do zagotowania.3. Do 1/2 szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.4. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
Budyń można też przygotować przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1405 kJ/331 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 73 g
- w tym cukry: <0,5 g
Białko: 4,8 g
Sól: 0,03 g
Producent:
Amylon a.s.
Svermova 117
580 01 Havlickuv Brod
Czechy
BUDYŃ O SMAKU ŚMIETANKOWYM
Produkt bezglutenowy
Masa netto: 3 x 40 g
Składniki: Skrobia kukurydziana*, naturalny aromat śmietankowy, kurkuma mielona*
* składniki ekologiczne
Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/ spoza UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed słońcem.
Sposób przygotowania:
1. Z ½ l zimnego mleka odlać 350 ml.
2. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.
3. Do 150 ml szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
4. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1501 kJ/ 353 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
-w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,1 g
Węglowodany: 87 g
- w tym cukry: <0,5 g
Białko: < 0,5 g
Sól: 0,02 g
Producent:
Amylon, a.s.
Svermova 117, 580 01 Havlickuv Brk
Czechy
BUDYŃ WANILIOWY BEZGLUTENOWY EKOLOGICZNY
W proszku
Masa netto: 3 x 40 g
Składniki: skrobia kukurydziana*, mielona wanilia Bourbon* (1,5%), ekstrakt waniliowy*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/ spoza UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.Sposób przygotowania:1. Z 1/2 litra mleka odlać 1/2 szklanki.2.Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok 40 g) i pozostawić do zagotowania.3. Do 1/2 szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać4. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
Wartość odżywcza
w 100g
Wartość energetyczna
1495 kJ/ 352 kcal
Tłuszcz
<0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
<0,1 g
Węglowodany
87 g
w tym cukry
0,8 g
Białko
0,9 g
Sól
0,02 g
* przygotowanie z mlekiem 1,5 % tłuszczu oraz cukrem, opakowanie zawiera 4 porcjeProducent:Amylon, a.s., Svermova 117580 01 Havlickuv
Informacja dla osób zamawiających większe ilości: opakowanie zbiorcze zawiera 40 sztuk
EKOLOGICZNY CUKIER WANILIOWY
Masa netto: 3 x 20 g
Składniki: Cukier trzcinowy*, mielona wanilia Bourbon* (1,5%)
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/ spoza UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1692 kJ/398 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
Węglowodany: 99 g
- w tym cukry: 98 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Producent:
Amylon a.s.
Svermova 117
58036 Havlicuv Brod
Republika Czeska
SKROBIA KUKURYDZIANA BIO W PROSZKU
Idealna do zagęszczania i złagodzenia potraw, ciast tortów, do przygotowania nadzień, deserów, sosów.
Masa netto: 200 g
Składniki: Ekologiczna skrobia kukurydziana.
Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001
Kraj pochodzenia składników: Rolnictwo UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 1498 kJ/353 kcalTłuszcz - <0,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,1 gWęglowodany - 87 g
- w tym cukry - 0 gBiałko - 0,30 g
Sól - 0 g
Producent:
Amylon a.s.Svermova 117580 01 Havlickuv BrodZakład: Ronov nad Sazavou582 22 Pribyslav, Republika Czeska
BUDYŃ CZEKOLADOWY BEZGLUTENOWY BIO
Masa netto: 2 x 40 g
Składniki: BIO skrobia kukurydziana, 20% BIO kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu.
Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/ spoza UESposób przygotowania:
1. Z 1/2 litra zimnego mleka odlać 350 ml.2.Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok 40 g) i pozostawić do zagotowania.3. Do 1/2 szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.4. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
Budyń można też przygotować przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1405 kJ/331 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 73 g
- w tym cukry: <0,5 g
Białko: 4,8 g
Sól: 0,03 g
Producent:
Amylon a.s.
Svermova 117
580 01 Havlickuv Brod
Czechy
BUDYŃ O SMAKU ŚMIETANKOWYM
Produkt bezglutenowy
Masa netto: 2 x 40 g
Składniki: Skrobia kukurydziana*, naturalny aromat śmietankowy, kurkuma mielona*
* składniki ekologiczne
Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/ spoza UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed słońcem.
Sposób przygotowania:
1. Z ½ l zimnego mleka odlać 350 ml.
2. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.
3. Do 150 ml szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
4. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1501 kJ/ 353 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
-w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,1 g
Węglowodany: 87 g
- w tym cukry: <0,5 g
Białko: < 0,5 g
Sól: 0,02 g
Producent:
Amylon, a.s.
Svermova 117, 580 01 Havlickuv Brk
Czechy
BUDYŃ WANILIOWY BEZGLUTENOWY EKOLOGICZNY
W proszku
Masa netto: 2 x 40 g
Składniki: skrobia kukurydziana*, mielona wanilia Bourbon* (1,5%), ekstrakt waniliowy*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/ spoza UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.Sposób przygotowania:1. Z 1/2 litra mleka odlać 1/2 szklanki.2.Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok 40 g) i pozostawić do zagotowania.3. Do 1/2 szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać4. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
Wartość odżywcza
w 100g
Wartość energetyczna
1495 kJ/ 352 kcal
Tłuszcz
<0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
<0,1 g
Węglowodany
87 g
w tym cukry
0,8 g
Białko
0,9 g
Sól
0,02 g
* przygotowanie z mlekiem 1,5 % tłuszczu oraz cukrem, opakowanie zawiera 4 porcjeProducent:Amylon, a.s., Svermova 117580 01 Havlickuv
Informacja dla osób zamawiających większe ilości: opakowanie zbiorcze zawiera 40 sztuk
EKOLOGICZNY CUKIER WANILIOWY
Masa netto: 2 x 20 g
Składniki: Cukier trzcinowy*, mielona wanilia Bourbon* (1,5%)
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/ spoza UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1692 kJ/398 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
Węglowodany: 99 g
- w tym cukry: 98 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Producent:
Amylon a.s.
Svermova 117
58036 Havlicuv Brod
Republika Czeska
PANIERKA KUKURYDZIANA BEZGLUTENOWA BIO
Masa netto: 200 g
Składniki: Ekstrudowana kukurydza*
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE
Warunki przechowywania: Produkt przechowywać w suchym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1454 kJ/ 343 kcal
Tłuszcz: 3,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 70 g
- w tym cukry: <0,5 g
Białko: 9,8 g
Sól: 0,01 g
Producent:
Amylon, a.s.
Svermova 117
580 01 Havlickuv Brod.
Republika Czeska
AGAR - AGAR BEZGLUTENOWY BIO
Odpowiedni dla wegan.
Polecamy do kremów, polew, budyni, galaretek do ciast i dań z galaretką.
Masa netto: 10 g
Składniki: Bio agar.
Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE
Sposób użycia:10 g agaru rozpuścić w 1 litrze zimnej wody i w razie potrzeby dosłodzić. Gotować przez 3 minuty ciągle mieszając. Po ugotowaniu lekko ostudzić. Wlać do formy i pozostawić do zestalenia w lodówce. Agar - agar można przygotować z sokiem owocowym lub z innym sokiem.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 700 kJ/ 167 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0,4 g
- w tym cukry: 0,4 g
Białko: 0 g
Sól: 1,25 g
Producent:
AMYLON A.S.
SVERMOVA 117
580 36 HAVLICKUV BROD
Czechy
KISIEL O SMAKU TRUSKAWKOWYM BEZGLUTENOWY EKOLOGICZNY
Masa netto: 4 x 30 g
Składniki: Cukier*, skrobia ziemniaczana*, barwnik (sproszkowany burak czerwony*, kurkuma mielona*), aromat truskawkowy naturalny, kwas (kwas jabłkowy),kwas askorbinowy (witamina C)
* składnik pochodzący z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-01
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/spoza UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu.
Sposób przygotowania: Zawartość torebki (30 g) zalać 180 ml wrzątku i dokładnie mieszać przez ok. minutę. Spożyć od razu po przygotowaniu.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1663 kJ/391 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
Węglowodany: 97 g
- w tym cukry: 60 g
Białko: < 0,5 g
Sól: 0 g
Witamina C: 12 mg
Producent:
Amylon a.s.
Svermova 117
580 36 Havlickuv Brod.
Czechy
ŻELATYNA W PROSZKU BIO
Sypka mieszanka do przygotowania przezroczystej galaretki.
Żelatyna ma szerokie zastosowanie w kuchni, zarówno do potraw słodkich, jak i słonych. Może być stosowana do kremów, polew, budyni, do galaretek tortowych lub na ciasto oraz do przygotowania galaretek warzywnych i z mięsem.. Żelatynę można też używać jako środka żelującego lub zagęszczającego.
Zawartość opakowania wystarcza na przygotowanie 500 ml płynu.
Masa netto: 20 g
Składniki: żelatyna spożywcza wieprzowa w proszku*.
* Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej
Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE
Sposób użycia: żelatynę rozpuścić w 250 ml zimnego płynu i odstawić na 10 minut, do momentu aż napęcznieje. Pozostały płyn (250 ml) zagotować i wymieszać z napęczniałą żelatyną. Nie gotować!
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1435 kJ/ 342 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
- w tym cukry: 0 g
Białko: 84 g
Sól: 0,08 g
Producent:
Amylon a.s.
Svernova 117
580 01 Havlickuv Brod
Informacja dla osób zamawiających większe ilości: opakowanie zbiorcze zawiera 45 sztuk
PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY BIO
Produkt bez fosforanów.
Masa netto: 12 g
Składniki: Skrobia kukurydziana BIO, substancje spulchniające (winiany potasu, wodorowęglan sodu).
Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/spoza UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 705 kJ/166 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 41 g
- w tym cukry: 0 g
Białko: 0,1 g
Sól: 15,4 g
Producent:
AMYLON A.S.
SVERMOVA 117
580 36 HAVLICKUV BROD
Czechy
Informacja dla osób zamawiających większe ilości: opakowanie zbiorcze zawiera 40 sztuk
EKOLOGICZNY CUKIER WANILIOWY
Masa netto: 20 g
Składniki: Cukier trzcinowy*, mielona wanilia Bourbon* (1,5%)
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/ spoza UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1692 kJ/398 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
Węglowodany: 99 g
- w tym cukry: 98 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Producent:
Amylon a.s.
Svermova 117
58036 Havlicuv Brod
Republika Czeska
GALARETKA O SMAKU WIŚNIOWYM EKO
Produkt bezglutenowy
Masa netto: 40 g
Składniki: Cukier*, substancja żelująca: agar*, sproszkowany burak czerwony*, naturalny aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
* składnik ekologiczny
Jednostka certyfikująca: CZ-001
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE / spoza UE
Warunki przechowania: Produkt należy przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.
Sposób przygotowania: Zawartość torebki wsypać do 250 ml zimnej wody i wymieszać. Gotować przez 1-2 minuty cały czas mieszając. Odstawić do lodówki, aby galaretka stężała.
Wartość odżywcza w 100 g produktu sypkiego:
Wartość energetyczna: 1579 kJ/ 327 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
Węglowodany: 92 g
- w tym cukry: 92 g
Białko: <0,5 g
Sól: 0 g
Producent:
Amylon, a.s.,
Svermova 117, 580 01 Havlickuv Brod
GALARETKA O SMAKU CYTRYNOWYM BEZGLUTENOWA EKOLOGICZNA
Masa netto: 40 g
Składniki: Cukier*, substancja żelująca: agar*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, naturalny aromat, kurkuma mielona*
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/spoza UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.
Sposób przygotowania: Zawartość torebki wsypać do 250 ml zimnej wody i wymieszać. Gotować przez 1-2 minuty, cały czas mieszając. Odstawić do lodówki, aby galaretka stężała.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1582 kJ/382 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
Węglowodany: 92 g
- w tym cukry: 92 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Producent:
Amylon a.s.
Svermova 117
580 36 Havlickuv Brod.
Czechy
BUDYŃ RYŻOWY O SMAKU BANANOWYM Z DYNIĄ BEZGLUTENOWY BIO
Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Masa netto: 40 g
Składniki: Skrobia ryżowa* (95,6), suszona dynia* (3,6%), aromat naturalny.
* Składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/spoza UE
Sposób przygotowania: Z 1/2 l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżeczkę cukru (20 g) i pozostawić do zagotowania. Do pozostałego mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozdrobniony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia. Budyń można przygotować również na napoju sojowym, czy owsianym. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.
Wartość odżywcza w 100 g produktu gotowego (przygotowanego zgodnie z podanym na opakowaniu sposobem przygotowania):
Wartość energetyczna: 338 kJ/80 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,9 g
Węglowodany: 14 g
- w tym cukry: 8 g
Białko: 3 g
Sól: 0,09 g
Producent:
Amylon
Svermova 117
580 36 Havlickuv Brod
Czechy
Te pliki cookie są niezbędne do działania strony i nie można ich wyłączyć. Służą na przykład do utrzymania zawartości koszyka użytkownika. Możesz ustawić przeglądarkę tak, aby blokowała te pliki cookie, ale wtedy strona nie będzie działała poprawnie. Te pliki cookie pozwalają na identyfikację np. osób zalogowanych.
Zawsze aktywne
Analityczne pliki cookie
Te pliki cookie pozwalają liczyć wizyty i źródła ruchu. Dzięki tym plikom wiadomo, które strony są bardziej popularne i w jaki sposób poruszają się odwiedzający stronę. Wszystkie informacje gromadzone przez te pliki cookie są anonimowe.
Reklamowe pliki cookie
Reklamowe pliki cookie mogą być wykorzystywane za pośrednictwem naszej strony przez naszych partnerów reklamowych. Służą do budowania profilu Twoich zainteresowań na podstawie informacji o stronach, które przeglądasz, co obejmuje unikalną identyfikację Twojej przeglądarki i urządzenia końcowego. Jeśli nie zezwolisz na te pliki cookie, nadal będziesz widzieć w przeglądarce podstawowe reklamy, które nie są oparte na Twoich zainteresowaniach.