NIEFILTROWANY OCET JABŁKOWY
Zawartość netto: 4 x 500 ml
Składniki: Ekologiczny ocet jabłkowy* (kwasowość całkowita 5%)
* składnik pochodzący z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009
Pochodzenie składników: Rolnictwo Włochy
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Możliwość tworzenia się osadu (matki octu) wskazuje na naturalność produktu i nie wpływa ujemnie na jego jakość.
EKOLOGICZNE KOSTKI WARZYWNE
Z cebulą, selerem i marchwią, bez oleju palowego, produkt bezglutenowy.
Masa netto: 4 x 100 g (10 kostek po 10 g)
Składniki: sól, cukier trzcinowy*, suszone warzywa* 13,5% (cebula* 5%, seler* 5%, marchew* 3,2%, pietruszka* 0,3%), skrobia kukurydziana*, olej z nasion słonecznika*, wyciąg z drożdży, przyprawy*
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE /spoza UE
Informacja alergiczna: Produkt zawiera alergen: seler. Produkt może zawierać alergeny: gluten oraz mleko (łącznie z laktozą).
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania: Jedną kostkę rozpuścić w 0,5 l wrzącej wody.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 836 kJ/ 199 kcal
Tłuszcz: 4,7 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,4 g
Węglowodany: 35 g
- w tym cukry: 19 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 3,0 g
Sól: 50,7 g
EKOLOGICZNE KOSTKI WARZYWNE
Z cebulą, selerem i marchwią, bez oleju palowego, produkt bezglutenowy.
Masa netto: 3 x 100 g (10 kostek po 10 g)
Składniki: sól, cukier trzcinowy*, suszone warzywa* 13,5% (cebula* 5%, seler* 5%, marchew* 3,2%, pietruszka* 0,3%), skrobia kukurydziana*, olej z nasion słonecznika*, wyciąg z drożdży, przyprawy*
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE /spoza UE
Informacja alergiczna: Produkt zawiera alergen: seler. Produkt może zawierać alergeny: gluten oraz mleko (łącznie z laktozą).
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania: Jedną kostkę rozpuścić w 0,5 l wrzącej wody.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 836 kJ/ 199 kcal
Tłuszcz: 4,7 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,4 g
Węglowodany: 35 g
- w tym cukry: 19 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 3,0 g
Sól: 50,7 g
NIEFILTROWANY OCET JABŁKOWY
Zawartość netto: 2 x 500 ml
Składniki: Ekologiczny ocet jabłkowy* (kwasowość całkowita 5%)
* składnik pochodzący z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009
Pochodzenie składników: Rolnictwo Włochy
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Możliwość tworzenia się osadu (matki octu) wskazuje na naturalność produktu i nie wpływa ujemnie na jego jakość.
EKOLOGICZNE KOSTKI WARZYWNE
Z cebulą, selerem i marchwią, bez oleju palowego, produkt bezglutenowy.
Masa netto: 2 x 100 g (10 kostek po 10 g)
Składniki: sól, cukier trzcinowy*, suszone warzywa* 13,5% (cebula* 5%, seler* 5%, marchew* 3,2%, pietruszka* 0,3%), skrobia kukurydziana*, olej z nasion słonecznika*, wyciąg z drożdży, przyprawy*
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE /spoza UE
Informacja alergiczna: Produkt zawiera alergen: seler. Produkt może zawierać alergeny: gluten oraz mleko (łącznie z laktozą).
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania: Jedną kostkę rozpuścić w 0,5 l wrzącej wody.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 836 kJ/ 199 kcal
Tłuszcz: 4,7 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,4 g
Węglowodany: 35 g
- w tym cukry: 19 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 3,0 g
Sól: 50,7 g
WAFLE RYŻOWE PEŁNOZIARNISTE BIO
Masa netto: 100 g
Składniki: Ryż pełnoziarnisty*.
* składnik pochodzący z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: IT-BIO-007
Pochodzenie składników: Rolnictwo Włochy
Informacja dla alergików: Może zawierać: ziarna sezamu.
Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1613 kJ/ 384 kcal
Tłuszcz: 1,9 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,7 g
Węglowodany: 82 g
- w tym cukry: 0,4 g
Błonnik: 2,8 g
Białko: 7,8 g
Sól: 0 g
Producent:
Via H. Ford 2/A - 40024
Castel S. Pietro Rerme (BO)
Italia
TABLICZKA GORZKA 100% KAKAO FAIR TRADE BIO
Produkt bezglutenowy.
Masa netto: 50 g
Składniki: Miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, wanilia*
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: CH-BIO-006
Pochodzenie składników: Rolnictwo spoza UE
Informacje dla alergików: Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), orzechy laskowe i migdały.
Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym (16-18°C) i suchym, wolnym od obcych zapachów miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 2730 kJ/ 650 kcal
Tłuszcz: 60 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 37 g
Węglowodany: 8 g
- w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 15 g
Białko: 12 g
Sól: 0,02 g
Alce Nero S. p. A
Via H. Ford 2/A
Castel S. Pietro T.
(BO), 40024 Italia
Dystrybutor:
Bio Planet S.A.Fabryczna 9B05-084 Leszno, Polska
PULPA POMIDOROWA Z BAZYLIĄ BIO
100% włoskich pomidorów
Masa netto: 500 g
Składniki: Pomidory pokrojone w kostkę* (95%), koncentrat pomidorowy*, bazylia* (1%), sól.
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE (Włochy)
Warunki przechowania: Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu 3-4 dni od otwarcia.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 126 kJ/30 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,0 g
Węglowodany: 4,9 g
- w tym cukry: 4,6 g
Błonnik: 1,3 g
Białko: 1,6 g
Sól: 0,5 g
Producent:
Alce Nero
40024 Castel S. Pietro Terme
Włochy
SOS POMIDOROWY PASSATA Z POMIDORÓW ŻÓŁTYCH BIO
Produkt pasteryzowany.
Masa netto: 350 g
Składniki: Ekologiczne pomidory.
Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009
Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy
Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 139 kJ/ 33 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 5,3 g
- w tym cukry: 4,1 g
Błonnik: 1 g
Białko: 1,7 g
Sól: 0,03 g
Producent:
Alce Nero S.p.A.
Via H. Ford 2/A
40024 Castel S. Pietro T. (BO)
Włochy
SOS POMIDOROWY PASSATA Z POMIDORÓW DAKTYLOWYCH BIO
Masa netto: 350 g
Składniki: Pomidory*.
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009
Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy
Warunki przechowania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni. Przed użyciem wstrząsnąć.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 193 kJ/ 46 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,03 g
Węglowodany: 9,5 g
- w tym cukry: 6,7 g
Błonnik: 1,2 g
Białko: 1,0 g
Sól: 0,0 g
Producent:
Alce Nero S.p.A.
Vio H.Ford 2/A - 40024, Castel S. Pietro Terme (BO) Włochy
SOS POMIDOROWY PASSATA BIO
Produkt pasteryzowany.
100% włoskich pomidorów.
Masa netto: 500 g
Składniki: Pomidory z upraw ekologicznych.
Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009
Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy
Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 139 kJ/ 33 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 5,3 g
- w tym cukry: 4,4 g
Błonnik: 2,7 g
Białko: 1,7 g
Sól: 0 g
Producent:
Alce Nero S.p.A.
Via H. ford 2/A
40024 Castel S. Pietro Terme (BO)
Włochy
SOS POMIDOROWY PASSATA BIO
Masa netto: 600 g (3 x 200 g)
Składniki: Pomidory*.
* Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej
Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009
Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 139 kJ / 33 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0 g
Węglowodany - 5,3 g
w tym cukry - 4,4 g
Błonnik - 2,7 g
Białko - 1,7 g
Sól - 0 g
Producent:
Alce Nero S.p.A.
Via H.Ford 2/A-40024
Castel S.Pietro Terme (BO) Italia
PULPA POMIDOROWA BIO
100% włoskich pomidorów.
Uprawiane w regionie Emilia-Romagna.
Produkt pasteryzowany.
Zawartość netto: 500 g
Składniki: pomidory krojone* (75%), przecier pomidorowy pół skoncentrowany* (25%).
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009
Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy
Warunki przechowania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 126 kJ/ 30 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,0 g
Węglowodany: 4,9 g
- w tym cukry: 4,6 g
Białko: 1,6 g
Sól: 0,0 g
Producent:
Alce Nero S.p.A.
Vio H.Ford 2/A - 40024, Castel S. Pietro Terme (BO) Włochy
POMIDORY PELATI BEZ SKÓRY W PUSZCE BIO
Masa netto: 400 g
Masa netto po odsączeniu: 240 g
Składniki: Obrane pomidory pelati*, sok pomidorowy*
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE
Kraj pochodzenia: Włochy
Warunki przechowania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni od otwarcia.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 88 kJ/ 21 kcal
Tłuszcz: 0,4 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
Węglowodany: 2,9 g
- w tym cukry: 2,7 g
Błonnik: 0,8 g
Białko: 1,1 g
Sól: 0,04 g
Producent:
Alce Nero S.p.A.
Vio H.Ford 2/A - 40024, Castel S. Pietro Terme (BO) Włochy
PESTO Z KARCZOCHA BIO
Zawartość netto: 130 g
Składniki: karczoch*(70%), olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek extra virgin* (5%), ser parmezan*(1,3%) (mleko*, sól, podpuszczka*), pietruszka*, czosnek*, zioła*
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE
Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Wartość energetyczna -1012 kJ / 241 kcal
Tłuszcz - 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,0 g
Węglowodany - 2,0 g
w tym cukier - 1,9 g
Błonnik - 3,6 g
Białko - 2,4 g
Sól - 1,9 g
Producent:
Alce Nero S.p.A.
Via H. Ford 2/, 40024
Castel S. Pietro T. (BO) - Italia
PESTO GENOVESE SOS BAZYLIOWY
Masa netto: 130 g
Składniki: pasta bazyliowa * (46%) (bazylia* (41% na gotowym produkcie, olej słonecznikowy*, sól), olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek extra virgin*, orzechy nerkowca*, ser Psrmigiano Reggiano DOP* (mleko krowie*, sól, podpuszczka), ser pecorino*, ( mleko owcze*, podpuszczka, sól) sól, orzeszki piniowe* (0,9%), czosnek*
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE /spoza UE
Informacja dla alergików: Produkt zawiera alergeny: orzechy i mleko.
Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1940 kJ/ 462 kcal
Tłuszcz: 47 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe:6,7 g
Węglowodany: 5,1 g
- w tym cukry: 2,7 g
Błonnik: 1,0 g
Białko: 4,2 g
Sól: 2,7 g
PESTO BAZYLIOWE Z TOFU BIO
Produkt odpowiedni dla wegan.
Masa netto: 130 g
Składniki: pasta bazyliowa* 43% (bazylia* 39%, olej słonecznikowy*, sól), olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek extra virgin*,tofu* (10%) (woda, soja*, substancja wiążąca: chlorek magnezu), orzechy nerkowca*, sól, orzeszki piniowe* (0,9%)
* składniki ekologiczne
Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/spoza UE
Informacja dla alergików: może zawierać gluten.
Warunki przechowania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1903 kJ/453 kcal
Tłuszcz: 47 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,7 g
Węglowodany: 3,4 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 1,0 g
Białko: 3,5 g
Sól: 2,5 g
Producent:
Alce Nero S. p. A.
Via H. Ford, 2/A 40024 Castel S. Pietro
OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN BIO
Z pierwszego tłoczenia, uzyskana wyłącznie za pomocą środków mechanicznych
Zawartość netto: 750 ml
Składniki: Oliwa z oliwek extra virgin* 100%
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009
Pochodzenie składników: Rolnictwo Włochy
Warunki przechowywania: Należy przechowywać w chłodnym miejscu z dala od źródeł światła i ciepła.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 3378 kJ/828 kcal
Tłuszcz: 92 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 14,1 g
-jednonienasycone: 68
-wielonienasycone: 9,2 g
Węglowodany: 0 g
- w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
NIEFILTROWANY OCET JABŁKOWY
Zawartość netto: 500 ml
Składniki: Ekologiczny ocet jabłkowy* (kwasowość całkowita 5%)
* składnik pochodzący z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009
Pochodzenie składników: Rolnictwo Włochy
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Możliwość tworzenia się osadu (matki octu) wskazuje na naturalność produktu i nie wpływa ujemnie na jego jakość. Wstrząśnij przed użyciem.
OCET JABŁKOWY FILTROWANY BIO
Całkowita kwasowość - 5%.
Zawartość netto: 500 ml
Składniki: ekologiczny cydr jabłkowy.
Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE (Włochy)
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Osad jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość produktu.
Producent:
Alce Nero S.p.A.
Via H.Ford 2/A
40024 Castel S.Pietro T. (BO) Italia
OCET BALSAMICZNY Z MODENY BIO
Kwasowość 6%
Tylko z włoskich winogron.
Zawartość netto: 500 ml
Składniki: Ocet winny*, zagęszczony moszcz gronowy*, gotowany moszcz gronowy*.
* Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej
Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009
Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy
Sposób użycia: Charakteryzuje się średnią gęstością, jest idealny do przygotowywania sałatek, marynat i potraw z grilla.
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:
Alce Nero S.p.A.
Via H.Ford 2/A-40024 Castel S.Pietro T. (BO)
Włochy
OCET BALSAMICZNY Z MODENY BIO
Zawartość netto: 250 ml
Składniki: Ocet winny*, moszcz winogronowy zagęszczony*, gotowany moszcz winogronowy*.
* Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej
Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009
Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy
Kwasowość: 6%.
Producent:
Alce Nero S.p.A.
Via H. Ford 2/A
40024 Castel S. Pietro T. (BO)
Włochy
EKOLOGICZNY MUS TRUSKAWKOWY
Bez dodatku pektyny.
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Sporządzono ze 102 g owoców na 100 g produktu.
Masa netto: 270 g
Składniki: Truskawki*, skoncentrowany sok winogronowy*, sok cytrynowy*.
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009
Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy
Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 798 kJ/190 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
Węglowodany: 45 g
- w tym cukry: 44 g
Białko: 0,8 g
Sól: 0 g
Producent:
Alce Nero S.p.A
Via H. Ford 2/A,
Castel S. Pietro
Terme (BO), 40024 Italia
Te pliki cookie są niezbędne do działania strony i nie można ich wyłączyć. Służą na przykład do utrzymania zawartości koszyka użytkownika. Możesz ustawić przeglądarkę tak, aby blokowała te pliki cookie, ale wtedy strona nie będzie działała poprawnie. Te pliki cookie pozwalają na identyfikację np. osób zalogowanych.
Zawsze aktywne
Analityczne pliki cookie
Te pliki cookie pozwalają liczyć wizyty i źródła ruchu. Dzięki tym plikom wiadomo, które strony są bardziej popularne i w jaki sposób poruszają się odwiedzający stronę. Wszystkie informacje gromadzone przez te pliki cookie są anonimowe.
Reklamowe pliki cookie
Reklamowe pliki cookie mogą być wykorzystywane za pośrednictwem naszej strony przez naszych partnerów reklamowych. Służą do budowania profilu Twoich zainteresowań na podstawie informacji o stronach, które przeglądasz, co obejmuje unikalną identyfikację Twojej przeglądarki i urządzenia końcowego. Jeśli nie zezwolisz na te pliki cookie, nadal będziesz widzieć w przeglądarce podstawowe reklamy, które nie są oparte na Twoich zainteresowaniach.