MAKARON ORKISZOWY RAZOWY ŚWIDERKI BIO
Makaron ten wyrabiamy z mąki uzyskanej z pełnego przemiału ziarna orkiszu - łuski, bielma i zarodka.
Ziarna orkiszu użyte do wyrobu mąki na makaron pochodzą wyłącznie z ekologicznych, polskich upraw.
Rzemieślnicze metody produkcji, w tym zastosowanie matryc z brązu, nadają makaronowi chropowatą powierzchnię zapewniającą idealne przeleganie sosu.
Masa netto: 2 x 250 g
Składniki: ekologiczna mąka orkiszowa razowa typ 2000.
Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE
Informacja dla alergików: Produkt może zawierać jaja.
Sposób przygotowania: Przed spożyciem gotować 7 minut, al dente 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g ugotowanego produktu:
Wartość energetyczna: 668 kJ/ 158 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 28 g
- w tym cukry: 1 g
Błonnik: 4,4 g
Białko: 6,2 g
Sól: 0,01 g
Producent:
P.P.H. TABIT sp. z o.o.
ul. Kołłątaja 44
05-402 Otwock
Bio: | Tak |
Gluten: | z glutenem |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Nie |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: P.P.H. Tabit Sp z.o.o.
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000058957
Recenzje
Recenzja Pracownika Sklepu
Recenzja niezweryfikowana
|