Algi Morskie Suszone Kombu Bio 100 G Torebka Porto Muinos
-
Pozostały tylko 2 sztuki w naszym magazynie!
-
- 19,99 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Data min. trwałości:2028/02/29
Zawartość netto:0,1 kg
Cena kat. za 1kg :199.9 zł
Składniki: Algi morskie Kombu* (Laminaria ochroleuca)
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: ES-ECO-022-GA
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
Sposób przygotowania: Stosować tylko do przygotowania wywarów lub bulionów, nie spożywać bezpośrednio. Dodać 1 g alg do 1 litra wrzącej wody, gotować 5 minut i wyjąc algi z wywaru lub z bulionu.
Propozycja podania: Algi Kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przyrządzania zup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań z gulaszem.
Wartość odżywcza w 100 g produktu suszonego:
Wartość energetyczna: 745 kJ/179 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,1 g
Węglowodany: 18,0 g
- w tym cukry: 0 g
Błonnik: 34 g
Białko: 9,2 g
Sól: 5,1 g
Producent:
Porto Muinos S.L.
Pol. Ind. O Acevedo, parcela 14
15185 Cerceda
Hiszpania
Suszone Algi Morskie Kombu Bio - Naturalne Bogactwo Smaków
Suszone Algi Morskie Kombu Bio to wyjątkowy produkt pochodzący prosto z wybrzeży Galicji, w otoczeniu naturalnego piękna Zatoki Biskajskiej i wód Portugalskich. Kombu to rodzaj alg morskich, ręcznie zbieranych w ich naturalnym środowisku, co zapewnia najwyższą jakość i świeżość. Zawierają składniki pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych, co potwierdza certyfikat ES-ECO-022-GA.
Zastosowanie w Kuchni
Algi Kombu są doskonałym dodatkiem do różnorodnych dań. Aromatyzują wodę, dzięki czemu idealnie nadają się do przygotowywania wywarów, bulionów, zup oraz sosów. Można je dodać do potraw z ryżem, warzywami, rybami czy mięsem, wzbogacając ich smak i nadając im niepowtarzalny charakter.
Zalety i Korzyści z Wyboru Alg Kombu
- Ręcznie zbierane w naturalnym środowisku, co zwiększa ich jakość.
- Idealne do aromatyzowania potraw.
- Ekologiczne pochodzenie potwierdzone certyfikatem.
- Mogą dodać głębi smaku do dań mięsnych, rybnych oraz warzywnych.
Informacje Praktyczne
Produkt najlepiej przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Po otwarciu należy pamiętać o szczelnym zamknięciu opakowania, aby zachować świeżość. Naturalnie występująca sól może czasami pojawiać się w postaci białego nalotu, co nie wpływa na jakość produktu.
Najczęściej Zadawane Pytania
Jak stosować algi Kombu w kuchni?
Aby wykorzystać algi Kombu, dodaj 1 g do 1 litra wrzącej wody. Gotuj przez 5 minut, a następnie usuń algi z wywaru, pozostawiając aromatyzowany płyn.
Gdzie pochodzą te algi?
Algi Kombu pochodzą z wybrzeży Galicji w Hiszpanii oraz Portugalii.
Czy produkt posiada certyfikaty ekologiczne?
Tak, algi Kombu posiadają certyfikat ES-ECO-022-GA, potwierdzający ekologiczne pochodzenie.
Bio: | Tak |
Gluten: | bez glutenu |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Nie |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: PORTO MUINOS .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000029660
Recenzje
Iwona
Recenzja niezweryfikowana
|