Algi Morskie Nori Suszone Bio 25 g - Porto Muinos
- Pozostały tylko 2 sztuki w naszym magazynie!
-
- 14,99 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,025 kg
Cena kat. za 1kg :599.60 zł
ALGI MORSKIE SUSZONE - NORI BIO
Masa netto: 25 g
Składniki: Ekologiczne algi morskie Nori* (Porphyra spp.)
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: ES-ECO-022-GA
Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE
Informacja dla alergików: może zawierać mięczaki, skorupiaki, ryby.
Sposób przygotowania: Moczyć w wodzie przez 5 minut. Po namoczeniu Nori powiększa objętość do 6 razy w stosunku do swojej suchej wagi.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temp. pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu suchego:
Wartość energetyczna: 928 kJ/222 kcal
Tłuszcz: 2,7 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,8 g
Węglowodany: 7,3 g
- w tym cukry: 0 g
Błonnik: 26 g
Białko: 29 g
Sól: 1,8 g
Producent:
Porto Muinos S.L.
Pol. Ind. O Acevedo, parcela 14
15185 Cerceda
Hiszpania
Algi Morskie Nori Suszone Bio - Porto Muinos
Algi Morskie Nori Bio to wysokiej jakości produkt ekologiczny, doskonały dla miłośników zdrowej kuchni i egzotycznych smaków. Algi Nori to naturalny składnik, który wzbogaci Twoje potrawy o wyjątkowy morski smak i aromat.
Dlaczego warto wybrać Algi Morskie Nori?
Ekologiczne algi Nori uprawiane są zgodnie z zasadami rolnictwa ekologicznego, co gwarantuje ich naturalność i czystość. Produkt posiada certyfikat ES-ECO-022-GA, świadczący o zgodności z wymaganiami upraw ekologicznych.
- Wysoka zawartość białka – aż 29 g na 100 g produktu.
- Wysoka zawartość błonnika – doskonałe uzupełnienie codziennej diety.
- Niski poziom tłuszczu – tylko 2,7 g w 100 g.
- Bez cukrów – idealne dla osób dbających o sylwetkę.
Jak wykorzystać Algi Nori w kuchni?
Algi Nori to bardzo wszechstronny dodatek kulinarny. Idealnie nadają się do przygotowywania sushi, ale mogą być również używane jako dodatek do zup, sałatek, makaronów czy dań ryżowych. Po namoczeniu w wodzie przez 5 minut ich objętość zwiększa się sześciokrotnie, co czyni je wydajnym składnikiem w kuchni.
Przechowywanie i trwałość
Produkt należy przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Po otwarciu zaleca się przechowywanie w szczelnie zamkniętym opakowaniu, aby zachować świeżość i wartości odżywcze.
Najczęściej zadawane pytania
Czy produkt zawiera alergeny?
Produkt może zawierać mięczaki, skorupiaki, ryby.
Skąd pochodzą surowce?
Surowce pochodzą z rolnictwa spoza Unii Europejskiej.
Jak dokładnie przygotować algi do spożycia?
Należy moczyć je w wodzie przez 5 minut przed użyciem w potrawach.
Bio: | Tak |
Gluten: | bez glutenu |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Nie |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: PORTO MUINOS
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: S 072