Sól Kamienna Kłodawska Półgruboziarnista Niejodowana 1 kg Smakosz
-
W naszym magazynie jest bardzo dużo!
-
- 9,29 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:1 kg
Cena kat. za 1kg :9.29 zł
SÓL NATURALNA KAMIENNA KŁODAWSKA PÓŁGRUBOZIARNISTA NIEJODOWANA
Zawartość netto: 1 kg
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja dla alergików: W związku z używaniem na terenie zakładu soi, selera, wyrobów zawierających gluten, gorczycy, sezamu, orzechów, mleka i jaj Możliwa obecność.
Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.
Producent:
"Smakosz" Maciej Piotrowski
ul. Wojska Polskiego 46
95-060 Brzeziny
Sól Kamienna Kłodawska Półgruboziarnista Niejodowana 1 kg
Sól Kamienna Kłodawska to naturalny produkt pochodzący z polskich złóż. Jest półgruboziarnista i nie została poddana procesowi jodowania, co czyni ją doskonałym wyborem dla osób poszukujących naturalnych rozwiązań w kuchni.
Zastosowanie soli kłodawskiej w kuchni
Jej szlachetny smak doskonale podkreśla walory smakowe potraw. Można ją wykorzystać do:
- doprawiania zup i sosów,
- przyrządzania marynat do mięs,
- konserwowania warzyw,
- pieczenia oraz gotowania.
Dzięki półgruboziarnistej strukturze sól ta doskonale sprawdza się jako przyprawa stosowana na gotowe dania, nadając im wyrazistości.
Bezpieczeństwo i jakość
Kraj pochodzenia: Polska
Produkt przechowywany jest w warunkach zapewniających jego najwyższą jakość. Zaleca się przechowywanie go w suchym i ciemnym miejscu.
Choć sól sama w sobie nie zawiera alergenów, należy być świadomym, że w zakładzie produkcyjnym używane są składniki takie jak soja, seler, gluten, gorczyca, sezam, orzechy, mleko i jaja, co może skutkować przypadkową obecnością tych składników w produkcie.
Korzyści z wyboru tego produktu
Wybierając Sól Kamienną Kłodawską, zyskujesz produkt naturalny, który jest pozbawiony dodatku jodu. Jest on w pełni bezpieczny dla zdrowia i doskonale wpisuje się w dietę osób preferujących produkty o niskim stopniu przetworzenia. Wysokiej jakości sól kłodawska, dzięki swojemu pochodzeniu z naturalnych złóż, stanowi najlepszy wybór dla kucharzy szukających autentyczności smaku.
Najczęściej zadawane pytania
Czy sól Kłodawska jest odpowiednia dla diet bezjodowych?
Tak, sól ta jest niejodowana, co czyni ją odpowiednią dla osób na diecie bezjodowej.
Jaką konsystencję ma sól kłodawska?
Jest to sól półgruboziarnista, co oznacza, że ma większe ziarna niż sól drobnoziarnista, ale mniejsze niż sól gruboziarnista.
W jakich warunkach należy przechowywać sól?
Należy ją przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, aby zachować jej właściwości smakowe i jakość.
Bio: | Nie |
Gluten: | możliwa obecność |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Nie |
Bez jajek: | Nie |
Bez soi: | Nie |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Nie |
Bez selera: | Nie |
Bez orzechów: | Nie |
Bez gorczycy: | Nie |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: SMAKOSZ Maciej Piotrowski
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000032371
Recenzje
Ewa Zwyczajna
Zakup zweryfikowany
|
|
Artur
Recenzja niezweryfikowana
|