Szybki kontakt: +48 71 727 62 40, sklep@marketbio.pl

Olejek z Drzewa Herbacianego 100 ml - Natur Planet

  • W naszym magazynie jest bardzo dużo! W naszym magazynie jest bardzo dużo!

  • Najniższa cena 30 dni przed obniżką: 38,99 zł brutto
    • 38,99 zł 32,36 zł
    • szt.
  • Gratisy w koszyku

    Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj

  • Program rabatowy

    Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj

Dodaj do ulubionych produktów
Data min. trwałości:2025/10/30
Zawartość netto:0,1  l
Cena kat. za 1l :389.90 zł

OLEJEK Z DRZEWA HERBACIANEGO

Naturalny olejek eteryczny. Stosowany pomocniczo w trądziku, łojotoku i pielęgnacji paznokci.

Zawartość netto: 100 ml

Ingredients: Melaleuca Alternifolia Oil*, Limonene*, Isoeugenol*.

* naturalny składnik olejku eterycznego 

Kraj pochodzenia: Chiny

Sposób użycia: Na skórę: 2-5 kropli olejku dodać do porcji kremu lub oleju do pielęgnacji lub masaży.

Na paznokcie: 5-10 kropli nanieść na wacik lub gazę. Przecierać delikatnie paznokcie.

Kąpiele: 10-15 kropli do wanny wody.

Uwaga: Nie stosować olejku w postaci nierozcieńczonej bezpośrednio na skórę. Chronić przed kontaktem z oczami.

Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. W miejscu suchym, niedostępnym dla dzieci.

 

 

Producent:

INFO-FARM Marcelina Pacula-Staś

ul. J.Baildona 24/3

40-115 Katowice

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

W ofercie sklepu marketbio mieliśmy także poniższy produkt:

Nazwa produktu: Olejek Inca Inchi Active 30 Ml - Eiei

Kod kreskowy producenta EAN:

Opis i zdjęcie produktu:

Olejek Inca Inchi Active 30 Ml - Eiei

Jedyny organiczny olej aktywnie czynny.

Swoje niezwykłe właściwości zawdzięcza zawartym w nim kwasom Omega 3, 6 i 9 w idealnie zbilansowanych dla skóry proporcjach. INCA INCHI ACTIVE OIL jest silnym przeciwutleniaczem. Wykazuje działanie naprawcze uszkodzonych tkanek skóry, zwiększa elastyczność i pobudza syntezę kolagenu. Posiada tak wysoka zawartość witaminy E, że sam dla siebie jest konserwantem. Intensywnie regeneruje skórę, przywraca jędrność, gładkość i elastyczność.
Używany w masażach liftingujących twarzy przynosi spektakularne efekty.

Dziedzictwo Inków

Na amazońskich terenach Peru olej Inca Inchi używany jest od wieków. Swoje niezwykłe działanie zawdzięcza wyjątkowo wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych i protein. .Jego właściwości docenają masażyści skóry na całym świecie między innymi  Gladys Seyumour, pierwsza kobieta w swiecie która opracowała  jedyny specjalistyczny masaż skóry znany i propagowany pod nazwa „Systems Seymours”

Dar z Peru

Inca Inchi Active Oil pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno orzechów peruwiańskiej rośliny Sacha Inchi.  Jej charakterystyczne nasiona w kształcie gwiazdy można odnaleźć na ceramice wydobytej z grobowców starożytnych Inków. Owoce Sacha Inchi odnaleziono na figurach preinkaskich wysokorozwiniętych cywilizacji Chimu i Moche, które zostały podpite przez Inków. Jej ślady odnaleziono także w Caral (najstarszym mieście na Półkuli Zachodniej położonym w północnym Peru), którego powstanie datuje się na rok 3000 p.n.e. Inkowie pierwotnie uprawiali tę roślinę w powiecie Pichanaqui (region Junin), który jest jednym z najlepszych obszarów uprawy Sacha Inchi ze względu na miękką glebę o wysokiej zawartości minerałów i składników odżywczych. Wiedza o tej roślinie była starannie strzeżona i przekazywana z pokolenia na pokolenie od wieków. Współczesne badania dowiodły, że olej Inca Inchi zawiera „molecule of happyness”, czyli cząsteczki szczęścia. Choć w Peru jest on znany i stosowany od tysięcy lat, świat dopiero niedawno zaczął go odkrywać, ponieważ trudno gdzieindziej odtworzyć specjalne warunki sprzyjające rozwojowi Sacha Inchi.
W ciągu życia, skóra poddawana jest różnym perturbacjom (dojrzewanie, ciąża, menopauza, choroby) oraz agresywnym wpływom  czynników zewnętrznych ( promieniowanie UV, zanieczyszczenie środowiska, zimno, detergenty itp ). Te wstrząsy i zewnętrzna agresja wywołują  zakłócenia w prawidłowym funkcjonowaniu lipidowej bariery powodując suchość  i chropowatość naskórka  oraz utratę elastyczności skóry właściwej co w konsekwencji wpływa na tworzenie się tak poważnych nieprawidłowości jak stretchmarks ( rozstepów skórnych  zgodnie z terminologią medyczną „rozerwanie”nastepuje w warstwie skóry właściwej czyli środkowej warstwie sprężystej odpowiedzialnej za ogólny wygląd skóry ). Wszystkie te wydarzenia odpowiedzialne są za odwodnienie skóry, wraz z którym pojawiają się squamas ( łuska ) i zmarszczki na powierzchni skóry.
Dostarczenie kwasów tłuszczowych i cząsteczek antyoksydantów może przywrócić skórną przepuszczalność i prawidłową funkcję skóry wyrównując rówież jej barierę. Przyczynia się do kontroli niedostrzegalnej utraty wody i utrzymując nawilżenie skóry.
Inca Inchi Active Oil to naturalny olej o wyjątkowej zawartości  poli-nienasyconych kwasów tłuszczowe (ponad 90%) oraz tokoferoli (1,5 do 2 g / kg). Jest to jedyny olej roślinny z dwoma  niezbędnymi kwasami tłuszczowymi w tak  wysokie ilościj – 48,6% alphalinolenic (kwas omega-3) i 36,8% kwasu linolowego (omega-6)  oraz proteinami.
Dzięki tym dwóm niezbędnym nienasyconym kwasom tłuszczowym oraz kwasom tłuszczowym omega-9 (10%), zaangażowanych w stabilizację błon komórkowych  Inca Inchi Active Oil pozwala odbudowywać skórę, wzmacniając  barierę i elastyczność naskórka.
Inca Inchi Active Oil reguluje przepuszczalność skórną i przyczynia się do kontroli niedostrzegalnej utraty wody utrzymując nawilżenie skóry.
Niezbędne kwasy tłuszczowe odgrywają rolę w regulacji w procesie zapalnym (E3 prostaglandyny) i w procesie „obróbki” skóry suchej i zniszczonej.
Ponadto Inca Inchi Active Oil  posiada również właściwości przeciwutleniające dzięki wysokiej zawartości tokoferolu (witamina E) i witaminy A. Przez chwytanie wolnych rodników, tokoferole chronią różne struktury komórkowe przed oksydacyjnymi uszkodzeniami.Jest  nie tylko  silnym kosmetykiem przeciwmarszczkowym , ale również sam dla siebie jest konserwantem. Tak wysokie „stężenie” witaminy E sprawia, że olej ” wytrzymuje” przez 24 miesiące” jeśli przechowywany jest w temperaturze do 26°C.

PRODUKT W 100% ROŚLINNY (do produkcji użyto roślin niemodyfikowanych genetycznie)

  • Producent/Dystrybutor: Info-Farm
  • Kod producenta: 5902693801566
  • Dodaj recenzję:
  • Kod produktu: 0000017790

Recenzje

Alicja
Zakup zweryfikowany

Bardzo dobry i skuteczny

Joanna Duda
Zakup zweryfikowany

Olejek spełnia moje oczekiwania, szybka i sprawna dostawa, komunikacja ze sprzedającym, bardzo dobra

Renata
Recenzja niezweryfikowana

Doskonale sprawdza się jako dodatek do kremów.

Nasze atuty

  • Szybka realizacja zamówień na zdrową żywność
  • Wszystkie produkty widoczne w sklepie posiadamy w magazynie (np. erytrytol, matcha, tapioka, makaron konjac)
  • Pod ceną określone są daty minimalnej trwałości (np. sprawdź makaron ryżowy)
  • Możliwość złożenia zamówienia bez rejestracji (np. na aloes)
  • Niskie ceny wysyłki (tania wysyłka produktów my best pharm)
  • Duży wybór rodzajów dostawy produktów np. kwas askorbinowy (Pocztex, Kurier DPD, Kurier Inpost, Paczkomaty, Orlen Paczka, Odbiór Osobisty Wrocław)
  • Płatności: przelew, PayU, pobranie, na miejscu (kartą lub gotówką) 
  • Niskie ceny produktów, dużo promocji
  • Rabaty dla stałych klientów (np. rabaty na stewia i inne produkty)
  • Duży wybór (ponad 7000 zdrowych produktów) (mleko kokosowe, ksylitol)
  • Ciągły rozwój, dużo nowości
  • Doświadczenie: sprzedajemy w Internecie już ponad 10 lat (karobprzecier pomidorowy)
  • Dziesiątki tysięcy zadowolonych klientów
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ceneo
trusted-shops
google