100% BIO
Green Magma®
Jest sproszkowanym sokiem z liści młodego
jęczmienia, pochodzącym z kontrolowanych
upraw ekologicznych, połączonym w specjalny
synergiczny sposób z ekologicznym brązowym
ryżem oraz ekologiczną maltodekstryną.
Różnica pomiędzy 100% BIO Młodym
Jęczmieniem, a BIO Green Magmą®
100% BIO Młody Jęczmień Bio Organic Foods:
posiada wyrazisty i trawiasty smak,
jest to 100%, suszony, bardzo skoncentrowany
ekstrakt bez żadnych dodatków, dzięki czemu
jego konsumpcja jest bardziej ekonomiczna.
BIO Green Magma®
posiada delikatniejszy smak,
łatwiej rozpuszcza się w wodzie.
Waga suszonego soku w opakowaniu
i orientacyjna ilość szklanek soku do picia
jaką przyrządzimy z całego opakowania:
3 gramy – saszetka – (1 szklanka soku)
80 gram (około 26 szklanek soku)
150 gram (około 50 szklanek soku)
300 gram (około 100 szklanek soku)
W swojej ofercie posiadamy także Green Magmę® konwencjonalną,
w formie łatwych do połknięcia tabletek. Podobnie jak w przypadku
BIO Green Magmy®, składnikami są: młody jęczmień, maltodekstryna
z tapioki, brązowy ryż i niewielki dodatek stearynianu magnezu.
Tabletki nie wymagają szejkera, a jedynie szklanki wody, przez co są
wygodniejsze w użyciu.
Opakowanie Green Magmy® konwencjonalnej to:
250 tabletek – około 40 dni kuracji
Twórca Zielonego Soku – Dr. Yoshihide Hagiwara.
Światowej sławy naukowiec, twórca i przedsiębiorca, absolwent
Uniwersytetu Kumamoto w Japonii z tytułem farmakolog. Dr. Hagiwara
został właścicielem wiodącej japońskiej Firmy farmaceutycznej
Yamashiro i opracował ponad 200 leków chemicznych.
Kiedy Dr. Hagiwara uświadomił sobie jak niekorzystne jest oddziaływanie
chemii w obecnej medycynie, zdecydował poświęcić swoją karierę
zawodową na rzecz poszukiwania naturalnych metod leczenia.
Przez okres wielu lat przebadał ponad 200 roślin, owoców, warzyw,
traw oraz ziół i odkrył, że „sok z liści Młodego Jęczmienia jest jednym
z najbardziej odżywczych soków z natury”.
W celu pozyskania i ochrony delikatnych substancji odżywczych
oraz aktywnych enzymów z liści Młodego Jęczmienia opracował
unikalną metodę tłoczenia oraz suszenia
tego soku za co otrzymał prestiżową
nagrodę Japońskiego Ministerstwa Nauki
i Technologii. W ten sposób w 1969 roku
powstał sproszkowany, bogaty w substancje
odżywcze sok z liści Młodego Jęczmienia pod
nazwą Green Magma® i od tego czasu jest
produkowany w niezmienionej formie do
dnia dzisiejszego.