YARO to firma rodzinna założona przez Julię Privalovą i Daniila Privalova w 2016 roku na Ukrainie. Wiemy, że zdrowe produkty nie zawsze są smaczne, ale postaraliśmy się i nasze produkty takie właśnie są. Wierzymy, że zdrowy styl życia powinien być przyjemny. Podróżowaliśmy po całym świecie, aby znaleźć właściwe podejście, najlepsze przepisy i zrozumieć wszystkie procesy związane z odżywianiem. Tworzymy niebanalne słodycze.
Nasze produkty są:
WEGAŃSKIE. Słodycze bazują się wyłącznie na składnikach pochodzenia roślinnego, bogatych w minerały i witaminy. Zawierają orzechy, nasiona, jagody, suszone owoce, superfoody i produkty pełnoziarniste.
BEZGLUTENOWE. Nie używamy białej mąki (pszennej). Produkty YARO są bezpieczne dla osób chorujących na celiakię.
BEZ RAFINOWANEGO CUKRU. W naszych słodyczach używamy wyłącznie substancji naturalnych, o niskim indeksie glikemicznym, które są bogate w składniki odżywcze. Używamy substancji słodzących takich jak: daktyle, syrop z topinamburu cukier kokosowy i koncentrat soku jabłkowego.
UŻYWAMY LUKRU Z KAROBU. Nasz lukier jest robiony z karobu zamiast czekolady. Ten zdrowy superfood nadaje słodyczom niezapomniany smak i nie powoduje alergii.
SMACZNE. Wierzymy, że ZDROWE MOŻE BYĆ PYSZNE! Udało nam się stworzyć słodkości, które ciężko odróżnić od zwykłych słodyczy.
CZYSTY SKŁAD. Brak poczucia winy i żalu po zjedzeniu naszych słodyczy. Żadnych pustych kalorii, żadnej szkodliwej zawartości. Tylko dobra i długotrwała energia z najlepszej jakości składników roślinnych!
Mamy międzynarodowe certyfikaty: ISO 22000, ISO 9001, Gluten-Free, Vegan Society, FDA.
Nasze produkty spełniają bardzo wysokie standardy jakości, co potwierdza szereg dostępnych certyfikatów wydanych przez organizacje międzynarodowe. Słodycze składają się z wyjątkowo naturalnych, i wysokojakościowych składników. W produkcji oprócz zautomatyzowanych procesów, wykonywanych ręcznie przez ludzi, dlatego są to produkty ręcznie robione. Wszystkie te czynniki wpływają na końcową wartość naszych produktów, ale kupując nasz produkt, klienci zdają sobie sprawę, że otrzymują naprawdę przyzwoite i zdrowe słodycze bez kropli wyrzutów sumienia!
Wszystkie produkty z katalogu z reguły są zawsze dostępne. Z racji tego, że produkcja znajduje się w Ukrainie, jedynym problemem może być opóźnienie dostaw z powodu przekroczenia granicy lub pogorszenia się sytuacji w kraju.
Nieustannie pracujemy nad nowościami i staramy się słuchać opinii i gustów naszych klientów, aby dalej poszerzać asortyment. Planujemy wprowadzać kilka nowych produktów na polski rynek.
Nasza produkcja znajduje się w Kijowie w Ukrainie. Oprócz ukraińskiego i polskiego rynku, nasze produkty są obecne na rynku brytyjskim, amerykańskim (Amazon), Zjednoczonych Emiratach Arabskich, były również dostawy do Litwy, Japonii, Azerbejdżanu, Niemiec, Francji.
Podczas różnych festiwali w których braliśmy udział, niektóre osoby podchodziły i opowiadały jak nasze słodycze im ulepszają życie, ponieważ nie mogą używać cukru, a wiadomo, że każdemu się chce coś pysznego zjeść i nie mieć wyrzutów sumienia.
Słyszałam często, że po zjedzeniu 1 cukierka lub 1 ciasteczka czujesz się najedzony, więc słodycze biorą ze sobą w podróży
Też jest jeszcze historia od klientki, Pani podziękowała, że nawet w takie ciężkie czasy wojny pracujemy. Napisała takie zdanie “Dziękuję, że kontynuujecie robić “leki” dla mnie i wielu innych ludzi, wasze słodycze dają siłę i zdrowie mi, a ja idę i robię zdrowymi innych ludzi”.
Jeżeli będzie potrzebne to mogłabym jeszcze więcej historii opowiedzieć :)
Ciasteczko “Caramel Crush”
Cukierek “Coco&Caramel Cookie”
Cukierek “Salted Caramel”
Cukierek “Old School Peanut”
Cukierek “Coco Bar”
Gryczana granola len i cynamon
Crunch owsiany na kremie kokosowym
Migdał w słonej czekoladzie
Klienci są w szoku, że nasze słodycze nie zawierają czekolady. I oczywiście się pytają o to, co to jest w takim razie ;) Wykorzystujemy karob, który nie powoduje alergii i nadaje cukierkowi niezapomniany smak.
Klienci pytają się często w jaki sposób robimy słodycze tak, że się wydaję że są słodkie chociaż nie zawierają cukru rafinowanego.
My odpowiadamy, że używamy wyłącznie naturalnych słodzików o niskim indeksie glikemicznym i dużej ilości składników odżywczych, takich jak daktyle, koncentrat soku jabłkowego, syrop z topinamburu i cukier kokosowy (jedyny rodzaj cukru, który u nas może występować w składzie).
Główny czynnik, który wyróżnia nasze słodycze, to ludzie!
Nasza produkcja jest tworzona ręcznie, zwłaszcza na Choco Cookie można to zobaczyć, na formie ciasteczka :)