Zamiennik Białka Jaj w Proszku Wege Bezglutenowy Bio 20 g (2 x 10 g) - Biovegan
-
W naszym magazynie jest więcej niż 5 sztuk
-
- 4,98 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,02 kg
Cena kat. za 1kg :249.00 zł
ZAMIENNIK BIAŁKA JAJ W PROSZKU WEGE BEZGLUTENOWY BIO
Idealnie nadaje się do makaroników, nussecken, biszkoptów, bez i innych wypieków. Można go również użyć do przygotowania deserów, np. wegański mus czekoladowy lub do przygotowania domowego majonezu wegańskiego .
Odpowiedni dla wegan.
Masa netto: 20 g (2 x 10 g)
Składniki: białko z grochu*, skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, inulina*, substancja zagęszczająca: guma guar*; białko z bobu*, sól.
* Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej
Jednostka certyfikująca: DE-OKO-006
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE
Sposób użycia: 1 torebka 10 g zastępuje 2 białka jaj. Do 1 torebki zamiennika białka jaja dodać 75 ml wody i ubijać przez 5 minut, aż masa będzie sztywna.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 182 kJ/ 43 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 4,3 g
- w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 1,5 g
Białko: 4,8 g
Sól: 0,15 g
Producent:
Biovegan GmbH
Biovegan Alle 1
DE-56579 Bonefeld
Zamiennik Białka Jaj w Proszku Wege Bezglutenowy Bio 20 g
Zamiennik białka jaj marki Biovegan to idealne rozwiązanie dla osób, które ściśle trzymają się diety roślinnej lub mają nietolerancję glutenu. Produkt ten doskonale sprawdzi się w kuchni jako składnik różnorodnych wypieków i deserów.
Zastosowanie w kuchni
Produkt można używać m.in. do przygotowania:
- makaroników
- nussecken
- biszkoptów
- bez
- wegańskiego musu czekoladowego
- domowego majonezu wegańskiego
Przyjazny dla alergików i wegan
Odpowiedni dla wegan oraz osób z nietolerancją glutenu, ten zamiennik białka jaj w proszku jest wolny od składników pochodzenia zwierzęcego oraz glutenu. Produkowany jest z ekologicznych surowców, co potwierdza certyfikat DE-OKO-006.
Kluczowe korzyści
Wybierając ten produkt, zyskujesz:
- Możliwość tworzenia tradycyjnych wypieków w wersji wegańskiej i bezglutenowej
- Łatwość przygotowania - 1 torebka zastępuje 2 białka jaj, wystarczy dodać wodę i ubić
- Produkt pochodzi z certyfikowanej uprawy ekologicznej, co gwarantuje jego jakość
Informacje praktyczne
Masa netto: 20 g (2 x 10 g). Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
Najczęściej zadawane pytania
1. Jak długo można przechowywać zamiennik białka jaj po otwarciu?
Po otwarciu najlepiej zużyć produkt w ciągu kilku tygodni, przechowując go w suchym miejscu.
2. Czy zamiennik jest bezpieczny dla osób z alergią na soję?
Tak, produkt ten nie zawiera soi. Składniki są pochodzenia roślinnego, zarówno bezglutenowe, jak i sojowe.
3. Czy można go używać w przepisach na omlety?
Zamiennik białka jaj w proszku jest głównie przeznaczony do wypieków i deserów, więc może nie dostarczyć odpowiedniej tekstury dla omletów.
Bio: | Tak |
Gluten: | bez glutenu, bezglutenowe |
Wegańskie: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Nie |
- Producent/Dystrybutor: BIOVEGAN .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000059769
Recenzje
Recenzja pracownika sklepu
Recenzja niezweryfikowana
|