2 x Mąka Migdałowa 1 kg Targroch + ePoradnik: Jak Prowadzić Zdrowy Tryb Życia
- Dostępność taka jak poniższych składników
- 80,33 zł
-
MĄKA MIGDAŁOWA
Doskonała do wypieku pieczywa i ciast.
Zawartość netto: 2 x 1000 g
Składniki: Mąka z migdałów
Kraj pochodzenia: USA
Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: sezam, gluten, różne orzechy.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 2519 kJ/600 kcal
Tłuszcz: 50 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 3,5 g
Węglowodany: 10,7 g
- w tym cukry: 3,6 g
Błonnik: 10,7 g
Białko: 21,4 g
Sól**: 0 g
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Producent:
TAR-GROCH-FIL T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn
+
Czym jest mąka migdałowa ?
Mąka migdałowa powstaje z migdałów, jest zatem bardzo zdrowym produktem, ale jednocześnie również wysokokalorycznym.
Migdały, które po zmieleniu dadzą nam mąkę migdałową, zawierają mnóstwo minerałów, takich jak np: wapń, magnez, cynk, potas, fosfor.
Migdały są bogate w witaminę E.
Migdały zawierają również dużą ilość błonnika, dzięki czemu są tak sycącą przekąską.
Migdały mają pozytywny wpływ na nasz układ nerwowy - poprawiają koncentrację, a także umacniają pracę mózgu.
Do czego zastosować mąkę migdałową ?
Ze względu na swoje niesamowite walory smakowe oraz zapachowe, mąka migdałowa cieszy się bardzo dużym powodzeniem w kuchni, a króluje zwłaszcza wśród wypieków.
Do czego można użyć mąki migdałowej ?
- naleśniki
- muffinki i babeczki
- gofry
- makaroniki (słynne, kolorowe, francuskie ciasteczka)
- placuszki
- spody do tart serwowanych zarówno na słono jak i na słodki
- panierka do mięs
- zagęstnik do zup i sosów
Przepis na naleśniki z mąki migdałowej:
Potrzebne będą:
- 3 jajka
- 30 g miękkiego masła
- 120 g mąki migdałowej
- olej kokosowy do smażenia
Przygotowanie:
Masło ubić na puszystą masę, następnie dodawać po 1 jajku cały czas ubijając. Do masy maślano jajecznej dodawać stopniowo mąkę migdałową.
Na patelni do naleśników rozgrzać olej, na rozgrzany olej wlewać porcję na naleśniki i smażyć z każdej strony po ok. 2 minuty (aż ciasto samo będzie "odchodzić" od patelni).
Naleśniki można spożywać same lub można je dowolnie faszerować, zarówno słonym jak i słodkim farszem.
Smacznego !
Bio: | Nie |
Gluten: | możliwa obecność |
Wegańskie: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Nie |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Nie |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000054175