2 x Mąka Orkiszowa Razowa Bio 1 kg TYP 2000 - BioLife
- Dostępność taka jak poniższych składników
- 25,68 zł
-
MĄKA ORKISZOWA RAZOWA TYP 2000 BIO
Podlaskie Mąki Ekologiczne pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych mąk jest uzyskany przez nie certyfikat ekologiczny. Podlaskie Mąki Ekologiczne idealnie nadają się do wypieku tradycyjnych chlebów jak również do wyrobu ciast, naleśników, bułek oraz pierogów. Na każdym z opakowań mogą Państwo znaleźć inny przepis na tradycyjny Polski Chleb.
Masa netto: 2 x 1 kg
Składniki: mąka orkiszowa razowa*.
* składnik pochodzący z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE
Informacje dla alergików: Możliwa obecność: sezamu, soi oraz orzechów.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1400 kJ/ 330 kcal
Tłuszcz: 2,5 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,4 g
Węglowodany: 63,6 g
- w tym cukry: 1,3 g
Białko:13,3 g
Sól: 0,03 g
Przepis na chleb orkiszowy razowy
Zaczyn: 100 g Podlaskiej Mąki Ekologicznej Orkiszowej Razowej, 150 g wody, 100 g aktywnego zakwasu orkiszowego.
Przygotowanie zaczynu należy zacząć około 36 godz. przez pieczeniem. Do aktywnego zakwasu należy dodawać w 3-ech równych odstępach czasu ( co 8 godzin), równe części mąki i wody tak aby otrzymać ciasto zakwaszone. Po przygotowaniu odstawić na 12 godzin.
Składniki na ciasto: cały zaczyn, 350 g Podlaskiej Mąki Ekologicznej Orkiszowej Razowej, 250-280 g wody, 1 łyżeczka soli .
Przygotowanie: zaczyn oraz wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać i odstawić na dwie godziny do wyrośnięcia. W tym czasie należy odgazować ciasto dwa razy. Po 2 godz. ciasto przełożyć do natłuszczonej blachy, uformować i odstawić pod przykryciem na 2 godz. do ponownego wyrośnięcia. Następnie wsunąć ciasto do piekarnika rozgrzanego do 230 st. C i piec 15 min. Po 15 min. temperaturę obniżyć do 200 st. C i piec kolejne 15 min. W razie potrzeby można dopiec chlebek bez formy jeszcze kilka minut.
Producent:
BioLife Sp. z o.o.
ul. Miodowa 17
17-100 Bielsk Podlaski
Bio: | Tak |
Gluten: | z glutenem |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Nie |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Nie |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Nie |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: BioLife
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000055395
Recenzje
Recenzja Pracownika Sklepu
Recenzja niezweryfikowana
|