Polska Mąka Orkiszowa Razowa Bio 1 kg TYP 2000 - BioLife Grubomielona Pełnoziarnista Eko

  • Dodaj recenzję:
  • Kod produktu: 0000006625
  • Producent/Dystrybutor: BioLife
  • Kod producenta: 5901785341119
  • Dostępność: W magazynie pozostało mniej niż 5 sztuk!
  • Czas realizacji: 24H
  • szt.
  • 10,69 zł / szt.
Data min. trwałości:2020/03/31
Zawartość netto:1  kg
Cena kat. za 1kg :10.69 zł

Mąka Orkiszowa Razowa BIO 

Podlaskie Mąki Ekologiczne pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych mąk jest uzyskany przez nie certyfikat ekologiczny. Podlaskie Maki Ekologiczne idealnie nadają się do wypieku tradycyjnych chlebów jak również do wyrobu ciast, naleśników, bułek oraz pierogów. Na każdym z opakowań mogą Państwo znaleźć inny przepis na tradycyjny Polski Chleb.

Masa netto: 1000 g

Składniki: mąka orkiszowa* razowa, ekologiczna 100%

 

* składnik pochodzący z upraw ekologicznych

Jednostka certyfikujaca: PL-EKO-07

Pochodzenie składników: Rolnictwo UE

 

Kraj pochodzenia: Polska

 

Informacje dla alergików: produkt zawiera gluten. Może zawierać śladowe ilości sezamu, soi oraz orzechów.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna: 1400 kJ/ 330 kcal

Tłuszcz: 2,5 g

- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,4 g

Węglowodany: 63,6 g

- w tym cukry: 1,3 g

Białko:13,3 g

Sól: 0,03 g

 

Przepis na chleb orkiszowy razowy

Zaczyn: 100 g Podlaskiej Mąki Ekologicznej Orkiszowej Razowej, 150 g wody, 100 g aktywnego zakwasu orkiszowego.

Przygotowanie zaczynu należy zacząć około 36 godz. przez pieczeniem. Do aktywnego zakwasu należy dodawać w 3-ech równych odstępach czasu ( co 8 godzin), równe części mąki i wody tak aby otrzymać ciasto zakwaszone. Po przygotowaniu odstawić na 12 godzin.

Składniki na ciasto: cały zaczyn, 350 g Podlaskiej Mąki Ekologicznej Orkiszowej Razowej, 250-280 g wody, 1 łyżeczka soli .

Przygotowanie: zaczyn oraz wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać i odstawić na dwie godziny do wyrośnięcia. W tym czasie należy odgazować ciasto dwa razy. Po 2 godz. ciasto przełożyć do natłuszczonej blachy, uformować i odstawić pod przykryciem na 2 godz. do ponownego wyrośnięcia. Następnie wsunąć ciasto do piekarnika rozgrzanego do 230 st. C i piec 15 min. Po 15 min. temperaturę obniżyć do 200 st. C i piec kolejne 15 min. W razie potrzeby można dopiec chlebek bez formy jeszcze kilka minut. 

 

Producent: 

BioLife Sp. z o.o.

ul. Miodowa 17

17-100 Bielsk Podlaski

Bio: Tak
Gluten: z glutenem
Wegetariańskie: Tak
Wegańskie: Tak
Bez dodatku cukru: Tak
Bez mleka: Tak
Bez jajek: Tak
Bez soi: Nie
Bez dwutlenku siarki: Tak
Bez sezamu: Nie
Bez selera: Tak
Bez orzechów: Nie
Bez gorczycy: Tak
Bez łubinu: Tak
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: Tak
Jednoskładnikowe: Tak

Nasze atuty

  • Szybka realizacja zamówień
  • Wszystkie produkty widoczne w sklepie posiadamy w magazynie
  • Pod ceną określone są daty minimalnej trwałości
  • Możliwość złożenia zamówienia bez rejestracji
  • Niskie ceny wysyłki
  • Duży wybór rodzajów dostawy (Pocztex, Kurier DPD, Kurier Inpost, Paczkomaty, Odbiór Osobisty Wrocław)
  • Płatności: przelew, PayU, pobranie, na miejscu (kartą lub gotówką)
  • Niskie ceny produktów, dużo promocji
  • Rabaty dla stałych klientów
  • Duży wybór (ponad 4000 zdrowych produktów)
  • Ciągły rozwój, dużo nowości
  • Doświadczenie: sprzedajemy w Internecie już ponad 6 lat
  • Dziesiątki tysięcy zadowolonych klientów