Zestaw 2 x Proszek do Pieczenia Bezglutenowy Bio 12 g - Amylon
- Dostępność taka jak poniższych składników
- 3,18 zł
-
Informacja dla osób zamawiających większe ilości: opakowanie zbiorcze zawiera 45 sztuk
PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY BIO
Produkt bez fosforanów.
Masa netto: 2 x 12 g
Składniki: Skrobia kukurydziana BIO, substancje spulchniające (winiany potasu, wodorowęglan sodu).
Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 705 kJ/166 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 41 g
- w tym cukry: 0 g
Białko: 0,1 g
Sól: 15,4 g
Producent:
Przepis na ekspresowe ciasto z owocami
Sezon owocowy w pełni! Stragany uginają się pod ciężarem świeżych malin, borówek, śliwek, jabłek czy gruszek. Dlaczego nie wykorzystać tego do przygotowania ekspresowego i jednocześnie pysznego ciasta z owocami?
Ciasto to przygotujesz szybciej, niż Ci się wydaje, a efekt będzie niesamowity. Na pewno będziesz wracać do tego przepisu nie raz. To zaczynamy!
Potrzebne składniki:
- mąka pszenna – 300 g
- cukier - 240 g
- jajka - 3 sztuki
- mleko – 150 ml
- olej – 120 ml
- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
- świeże owoce – 250 g
- foremka do pieczenia o wymiarach 20 x 20 cm
Sposób przygotowania:
Do wysokiej miski wbij jajka i ubij je z cukrem na jasną, puszystą masę. Dolej mleko oraz olej i wymieszaj. Mąkę i proszek do pieczenia przesiej przez sitko i dodaj do ubitych jajek. Wszystko delikatnie wymieszaj.
Foremkę do ciasta wyłóż papierem do pieczenia. Wlej przygotowane ciasto. Na wierzchu poukładaj świeże owoce.
Ciasto należy piec w temperaturze 170 °C przez około 45 minut.
Wskazówki:
- Polecamy część mąki zastąpić mąką pełnoziarnistą – ciasto będzie zawierać więcej błonnika.
- Biały cukier można zastąpić cukrem trzcinowym.
- Aby ograniczyć kalorie część cukru można zastąpić ksylitolem lub erytrytolem – tutaj należy jednak pamiętać, że te składniki nie podlegają karmelizacji i nie zachowują się w wypiekach jak zwykły cukier.
- Polecamy wybierać jajka z wolnego wybiegu.
- W okresie zimowym świeże owoce można zastąpić owocami mrożonymi.
Bio: | Tak |
Gluten: | bezglutenowe |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Nie |
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000017463
Recenzje
Magda
Recenzja niezweryfikowana
|