5 x Ciecierzyca Bezglutenowa Bio 1 kg - Bio Planet
-
Dostępność taka jak poniższych składników
- 96,95 zł
-
CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO
Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.
Masa netto: 5 x 1 kg
Składniki: Ciecierzyca* 100%
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07
Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE
Kraj pochodzenia: Turcja
Sposób użycia: Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy
dopiero pod koniec gotowania.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodny miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1412 kJ/ 336 kcal
Tłuszcz: 6 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,6 g
Węglowodany: 43 g
- w tym cukry: 11 g
Błonnik: 17 g
Białko: 19 g
Sól: 0,06 g
Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7
05-084 Leszno
Ciecierzyca Bezglutenowa Bio - Naturalny Skarb z Turcji
Ciecierzyca Bezglutenowa Bio od Bio Planet to produkt ekologiczny najwyższej jakości, pochodzący z certyfikowanych upraw w Turcji. Dzięki temu masz pewność, że sięgasz po produkt naturalny i bezpieczny dla zdrowia, idealny dla osób ceniących zdrowy styl życia.
Wszechstronne zastosowanie w kuchni
Ciecierzyca to składnik wszechstronny, który doskonale sprawdzi się w różnych potrawach. Może stanowić bazę dla:
- Aromatycznych past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół
- Sytych zup oraz potraw jednogarnkowych
- Różnorodnych sosów i sałatek
Wartości odżywcze i skład
Ciecierzyca to bogactwo białka, błonnika oraz zdrowych węglowodanów. Wartości odżywcze na 100 g tego produktu to m.in.:
- Białko: 19 g
- Błonnik: 17 g
- Węglowodany: 43 g
- Tłuszcz: 6 g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,6 g)
- Sól: 0,06 g
Certyfikowana jakość
Produkt posiada certyfikat PL-EKO-07, co gwarantuje jego ekologiczne pochodzenie. Składniki pochodzą z ekologicznych upraw, co stanowi dodatkowy atut dla osób świadomych ekologicznie.
Przechowywanie i przygotowanie
Zaleca się przechowywanie ciecierzycy w suchym i chłodnym miejscu. Aby przygotować ciecierzycę, należy ją namoczyć na co najmniej 12 godzin, przepłukać, a następnie gotować w świeżej, nieosolonej wodzie przez około 60 minut. Sól dodaje się pod koniec gotowania.
Najczęściej zadawane pytania
Czy ciecierzyca jest bezglutenowa?
Tak, ciecierzyca jest naturalnie wolna od glutenu, co czyni ją idealnym wyborem dla osób z nietolerancją na gluten.
Jak przechowywać ciecierzycę?
Najlepiej przechowywać ją w suchym i chłodnym miejscu, aby zachować jej świeżość.
Jak długo należy gotować ciecierzycę?
Po wcześniejszym namoczeniu przez 12 godzin, ciecierzycę gotujemy przez około 60 minut, dodając sól pod koniec gotowania.
Bio: | Tak |
Gluten: | bez glutenu, bezglutenowe |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: Bio Planet .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000043738
Recenzje
Recenzja Pracownika Sklepu
Recenzja niezweryfikowana
|