Sól Kłodawska Kamienna Różowa Gruboziarnista Niejodowana 5 kg (5 x 1 kg) - Kopalnia Soli Kłodawa
-
Dostępność taka jak poniższych składników
- 31,80 zł
-
SÓL KŁODAWSKA KAMIENNA RÓŻOWA GRUBOZIARNISTA NIEJODOWANA
Sól kamienna z Kłodawy pochodzi z ekologicznie czystego okresu cechsztyńskiego. Powstała ok. 250 ml lat temu z odparowania wód morskich.
Zapewni potrawom niepowtarzalny smak.
Przeprowadzone w laboratoriach zewnętrznych badania Kłodawskiej Soli Kamiennej (kopalina naturalna) potwierdzają obecność w niej śladowych ilości mikroelementów takich jak: potas, magnez, żelazo, selen, wapń, mangan i inne.
Idealna do młynków.
Masa netto: 5 x 1 kg
Składniki: NaCl (chlorek sodu) 97% min.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu.
Produkt bezterminowy! (sól jest to minerał dlatego nie ma obowiązku określania dla niej terminu przydatności do spożycia na opakowaniu co sprzyja uniknięciu marnowania żywności - można też zamówić więcej na zapas i przechowywać w suchym miejscu)
Producent:
Kopalnia Soli "Kłodawa" S.A.
Aleja 1000-lecia 2
62-650 Kłodawa
Sól Kłodawska Kamienna Różowa Gruboziarnista Niejodowana 5 kg
Sól Kłodawska Kamienna Różowa to wyjątkowy produkt pochodzący z jednej z największych kopalni soli w Europie, Kopalni Soli "Kłodawa". Jest to naturalna sól kamienna z okresu cechsztyńskiego, która powstała około 250 milionów lat temu w wyniku odparowania wód morskich, co zapewnia jej ekologiczną czystość.
Właściwości i zastosowanie
Ten rodzaj soli charakteryzuje się gruboziarnistą strukturą, idealną do młynków, co czyni ją doskonałym wyborem do zastosowania w kuchni. Jej delikatnie różowy kolor wynika z obecności śladowych ilości minerałów, takich jak potas, magnez, żelazo, selen, wapń i mangan. Nadaje potrawom wyjątkowy smak, który można docenić w wielu kulinarnych przepisach.
- Dodawanie do potraw, aby wzbogacić ich smak.
- Idealna do wykorzystania w młynkach soli.
- Doskonała do dekoracji potraw ze względu na swój atrakcyjny kolor.
Dlaczego warto wybrać Sól Kłodawską?
Wybierając Sól Kłodawską, otrzymujesz produkt w pełni naturalny, który nie zawiera jodu. To produkt trwały, który można przechowywać w suchym miejscu bez obaw o utratę jakości. Dzięki niskiej zawartości dodatków sól ta zachowuje swoje naturalne właściwości oraz czystość.
Najczęściej zadawane pytania
- Jak przechowywać sól Kłodawską? Przechowuj w suchym miejscu, aby uniknąć zbrylania.
- Czy sól Kłodawska ma termin ważności? Nie, ze względu na swój mineralny charakter, sól nie ma obowiązku określania terminu przydatności do spożycia.
- Gdzie można używać soli Kłodawskiej? Jest idealna do gotowania, pieczenia oraz jako dodatek do dekoracyjnych potraw.
Bio: | Nie |
Gluten: | bez glutenu |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: Kopalnia Soli Kłodawa
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000053517
Recenzje
Recenzja Pracownika Sklepu
Recenzja niezweryfikowana
|