Budyń Morelowy (Bezglutenowy) Bio 40 g - Amylon
- W naszym magazynie pozostało mniej niż 5 sztuk!
-
- 4,69 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,04 kg
Cena kat. za 1kg :117.25 zł
BIO BUDYŃ MORELOWY
Produkt bezglutenowy. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Masa netto: 40 g
Składniki: Skrobia kukurydziana*, suszone morele* 8%, naturalny aromat
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/spoza UE
Sposób przygotowania: Z 1/2 l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania. Do pozostałego mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozdrobniony z mlekiem budyń, ciągle mieszając do zgęstnienia. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia. Można przygotować również na napoju sojowym czy owsianym.
Warunki przechowywania: Przechowywać zamknięte w suchym miejscu, chronić przed słońcem.
Wartość odżywcza w 100 g: (przygotowanego zgodnie z podanym na opakowaniu sposobem przygotowania)
Wartość energetyczna: 386 kJ/91 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,9 g
Węglowodany: 17 g
- w tym cukry: 11 g
Białko: 2,9 g
Sól: 0,09 g
Producent:
Amylon
Svermova 117
580 36 Havlickuv Brod
Czechy
W ofercie sklepu marketbio mieliśmy także poniższy produkt:
Nazwa produktu:Deser Panna Cotta (Bezglutenowy) Bio 40 G - Amylon
Kod kreskowy producenta EAN:06668200
Opis i zdjęcie produktu:
Masa netto: 40 g
Składniki: suszona serwatka* (z mleka), suszony syrop glukozowy*, skrobia kukurydziana*, agar* (substancja zagęszczająca), wanilia mielona Bourbon* 1%
*składniki z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: CZ-001
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE / spoza UE
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1) Sypką mieszankę (40 g) wsypać do 200–250 ml śmietany, dodać 1 łyżkę bio cukru trzcinowego (20 g) i zmiksować.
2) 200 ml mleka doprowadzić do wrzenia, dolać przygotowaną uprzednio mieszankę ze śmietaną i gotować ok. 1 minutę.
3) Rozlać do miseczek opłukanych zimną wodą i pozostawić do zgęstnienia (ok. 2 godziny).
Można podawać w miseczkach lub ostrożnie oddzielić deser od krawędzi miseczki i odwrócić do góry dnem na talerzyk deserowy.
4) Przed podaniem deser polać sosem czekoladowym lub owocowym, można także udekorować owocami lub miętą.
Przechwywać w suchym miejscu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1488 kJ / 350 kcal;
Tłuszcz: 0,6 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g;
Węglowodany: 79 g;
w tym cukry: 50,1 g;
Białko: 7,1 g;
Sól: 0,85 g
Bio: | Tak |
Gluten: | bezglutenowe |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Nie |
- Producent/Dystrybutor: Amylon
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: S 063A
Recenzje
Michalina
Recenzja niezweryfikowana
|