Cukier Kokosowy Bio 500g-Ekogram Zielonki
-
- 26,99 zł
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
-
Organiczny cukier ze słodkiego soku z kwiatu kokosa
-
Niezwykle intensywny smak i aromat
-
Nie zawiera żadnych dodatków
-
Znakomity dodatek do domowych deserów, ciast i ciasteczek, napojów i koktajli
Cukier kokosowy, to najnowszy produkt otrzymywany z palmy kokosowej. Pozyskiwany ze słodkiego, wodnistego soku, uzyskiwanego z naciętych pąków kwiatowych. Wypływający sok jest zbierany, a następnie odstawiany aż do momentu odparowania nadmiaru wody, uzyskując w ten sposób gęsty płyn. Po jego filtracji, jest on w gotowany, aż do momentu wytrącenia się cukru. Następnie podlega on procesowi granulacji.
Powstały granulat, ma brązowy, wręcz karmelowy kolor.
Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03.
Pochodzenie: Rolnictwo z poza UEMasa netto: 500g
Informacja alergiczna:
Możliwa obecność: glutenu, orzechów ziemnych i innych orzechów, sezamu, soi oraz mleka, ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające wspomniane alergeny.



Cukier Kokosowy Bio 500g - Ekogram Zielonki
Organiczny cukier kokosowy pochodzi ze słodkiego soku kwiatów palmy kokosowej. Produkowany z ekologicznych upraw, cukier kokosowy Bio Ekogram Zielonki zachwyca swoim intensywnym smakiem i karmelowym aromatem.
Zalety Cukru Kokosowego
- Naturalne pochodzenie: Cukier pozyskiwany jest ze słodkiego, wodnistego soku z naciętych pąków kwiatowych, który po procesie odparowania i granulacji przybiera brązowy kolor.
- Bez dodatków: Produkt nie zawiera żadnych sztucznych dodatków ani konserwantów.
- Certyfikaty ekologiczne: Opatrzony certyfikatem PL-EKO-03, gwarantującym ekologiczne pochodzenie soku.
Możliwości Wykorzystania w Kuchni
Cukier kokosowy jest doskonałym dodatkiem do różnorodnych domowych deserów: ciast, ciasteczek oraz napojów i koktajli. Jego karmelowy smak wspaniale komponuje się z owocami, czekoladą oraz przyprawami korzennymi. Dzięki swojemu wyjątkowemu aromatowi jest idealny do wzbogacenia smaku kawy i herbaty.
Informacje dodatkowe
Pochodzenie: Rolnictwo spoza UE
Masa netto: 500g
Informacje Alergiczne
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów ziemnych, innych orzechów, sezamu, soi oraz mleka, ponieważ jest konfekcjonowany w zakładzie, w którym pakowane są produkty zawierające wymienione alergeny.
FAQ - Najczęściej Zadawane Pytania
- Czym różni się cukier kokosowy od białego cukru?
Cukier kokosowy ma niższy indeks glikemiczny i charakteryzuje się bogatszym, karmelowym smakiem. - Czy cukier kokosowy można używać do każdego przepisu?
Tak, cukier kokosowy można stosować zamiennie z innymi rodzajami cukru w większości przepisów kulinarnych. - Czy wpływa na smak potrawy?
Tak, dodaje subtelny, karmelowy aromat, który może wzbogacić smak wypieków i napojów.
- Producent/Dystrybutor: Anagram .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000003886