Belgijska Czekolada Do Picia Na Gorąco Słodzona Ekstraktem Ze Stewii, Bez Cukru 300 G Cavalier
-
- 27,99 zł
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,3 kg
Cena kat. za 1kg :93.30 zł
Składniki: Miazga kakaowa, błonnik pokarmowy (dekstryna, inulina, oligofruktoza), substancje słodzące (erytrytol, glikozydy stewiolowe), tłuszcz kakaowy, emulgator: lecyty (z soi), naturalny aromat waniliowy. Masa kakaowa minimum 85%
Informacja dla alergików: Możliwa obecność mleka, glutenu i orzechów
Kraj pochodzenia: Belgia
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu w temp. +/- 18 st.C
Sposób użycia: Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Na rondelki z gorącą wodą umieścić miseczkę (najlepiej plastikową lub szklaną) i wrzucić do niej pastylki czekolady. Co jakiś czas należy czekoladę zamieszać. Do czekolady można dodać odrobinę masła kakaowego
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1797 kJ/ 429 kcal
Tłuszcz: 35,1 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 22 g
Węglowodany: 17,3 g
- w tym cukry: 3 g
- poliole: 8,7 g
Błonnik: 34,8 g
Białko: 5,2 g
Sól: 0,02 g
Belgijska czekolada do picia na gorąco Cavalier
Belgijska czekolada do picia na gorąco marki Cavalier to wyjątkowy produkt stworzony z myślą o miłośnikach intensywnych smaków. Czekolada została osłodzona ekstraktem ze stewii, dzięki czemu nie zawiera dodatkowego cukru, co czyni ją doskonałym wyborem dla osób dbających o zrównoważoną dietę.
Bez dodatku cukru - z naturalnymi słodzikami
Ta czekolada została słodzona erytrytolem i glikozydami stewiolowymi, które są naturalnymi zamiennikami cukru. Produkt zawiera naturalnie występujące cukry, dzięki czemu można cieszyć się jego smakiem bez dodatkowych kalorii.
Uniwersalne zastosowanie w kuchni
Oprócz picia na gorąco, belgijska czekolada Cavalier idealnie sprawdza się jako polewa do ciast, lodów i innych deserów. Można ją także dodać do mleka jako alternatywę dla tradycyjnego kakao, a także serwować z truskawkami, tworząc wyjątkowy smakowy duet.
Wysoka jakość i wyróżnienia
Produkt ten zdobył uznanie, otrzymując nagrodę w konkursie organizowanym przez World Stevia Organisation w 2012 roku za najsmaczniejszy produkt. Wysoka zawartość masy kakaowej, minimum 85%, gwarantuje intensywny, czekoladowy smak.
Informacje o produkcie
- Zawartość netto: 300 g
- Kraj pochodzenia: Belgia
- Zalecane przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze około 18°C
- Informacja dla alergików: Może zawierać śladowe ilości mleka, glutenu i orzechów
Korzyści wyboru produktu
Kojąca, gęsta konsystencja czekolady Cavalier na gorąco zapewni chwilę relaksu i przyjemności każdego dnia. Idealna do stworzenia wykwintnych deserów oraz wyjątkowych napojów, czekolada spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających koneserów.
Najczęściej zadawane pytania
- Jak przygotować czekoladę do picia? Należy rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej, najlepiej w misce nad garnkiem z gorącą wodą, od czasu do czasu mieszając.
- Czy czekolada jest odpowiednia dla diabetyków? Produkt nie zawiera dodatku cukru, lecz naturalne słodziki, co może być korzystną opcją dla osób unikających cukru. Zaleca się jednak konsultację z lekarzem lub dietetykiem.
- Czy można używać tej czekolady jako polewy? Tak, produkt świetnie nadaje się jako polewa do różnych deserów, nadając im głęboki smak czekolady.
- Producent/Dystrybutor: Cavalier NV. B.L. .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000001163