Migdały Blanszowane 1 kg - Naturalnie Zdrowe
MIGDAŁY BLANSZOWANE Masa netto: 1 kg Składniki: migdały blanszowane. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać gluten, sezam, gorczycę, orzeszki ziemne, inne orzechy. Kraj pochodzenia: USA Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 2544 kJ/ 616 kcal Tłuszcz: 54 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,9 g Węglowodany: 5,4 g - w tym cukry: 4,8 g Białko: 22 g Sól: 0 g Producent: NATURALNIE ZDROWE Barbara Bućko ul. Matejki 4 05-420 Józefów
Migdały Bio 100 g - Bio Planet
MIGDAŁY BIO Masa netto: 100 g Składniki: Migdały* 100% Uwaga: W opakowaniu mogą znajdować się możliwa obecność migdałów gorzkich. * składnik pochodzący z rolnictwa ekologicznego Jednostka certyfikacyjna: PL-EKO-07 Pochodzenie składników: Rolnictwo UE (Włochy) Informacje dla alergików: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję. Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Uwaga: Produkt nieodpowiedni do spożycia dla dzieci poniżej 3 lat. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 2508 kJ/607 kcal Tłuszcz: 53 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 5,1 g Węglowodany: 3,9g - w tym cukry: 3,5 g Białko: 22 g Sól: 0,03 g Producent: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7 05-084 Leszno Do sprawdzenia
MIGDAŁY BIO Migdały mogą być stosowane jako składnik deserów, musli oraz wypieków. Doskonałe również jako przekąska. Masa netto: 1 kg Składniki: Migdały* 100% * certyfikowany składnik ekologiczny Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie: Rolnictwo UE Informacje dla alergików: Produkt może zawierać: sezam, soję, gluten. Warunki przechowania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 2525 kJ/612 kcal Tłuszcz: 54 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,1 g Węglowodany: 5,4 g - w tym cukry: 3,9 g Białko: 19 g Sól: 0 g Producent: BioLife Sp. z o.o. 17-100 Bielsk Podlaski, ul. Miodowa 17Do sprawdzenia
Miętowa Pomadka z Peelingiem 4,6 g - Sylveco
MIĘTOWA POMADKA Z PEELINGIEM Naturalna pielęgnacja ust: wrażliwych, spękanych, przesuszonych. Miętowa pomadka peelingująca, zawiera naturalne drobinki ksylitolu (cukru brzozowego), który złuszcza i wygładza. Olej słonecznikowy i oliwa z oliwek intensywnie nawilżają i regenerują spierzchnięte usta. Wosk pszczeli, masło karite i olej rycynowy pielęgnują delikatny naskórek, zapobiegając wysychaniu i pękaniu. Zawartość eterycznego olejku miętowego pozostawia uczucie ukojenia i orzeźwienia. Masa netto: 4,6 g Składniki/ Ingredients: Helianthus Annus Seed Oil, Cera alba, Xylitol, Olea Europaea Fruit Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Tocopheryl Acetate, Copernicia Cerifera Wax, Ricinus Communis Seed Oil, Mentha Piperita Oil, Limonene Producent: SYLVECO Łąka 260F 36-004 Łąka
Mięta Pieprzowa Nasiona 0,1 g - Legutko
MIĘTA PIEPRZOWA Roślina wieloletnia. Używa się zarówno świeżych liści jak i suszonych, zbieranych zanim zakwitną. Masa netto: 0,1 g Producent: W. Legutko Przedsiębiorstwo Hodowlano - Nasienne Sp. z o.o. nr przeds. 30/12/210 Nad Stawem 1F 63-930 Jutrosin Do sprawdzenia
Mieszanka Zdrowe Jelita 100 g - Nanga
MIESZANKA ZDROWE JELITA Mieszanka spożywcza. Masa netto: 100 g Składniki: Plantago psyllium, Plantago ovata, Fructus capsici, Tabebuia impetiginosa, Silybum marianum seed, Cichorium intybus extract 99,5% inulin. Kraj pochodzenia: Polska Sposób użycia: 2 x dziennie (rano i wieczorem) 1 czubatą łyżeczkę mieszanki zalać szklanką przegotowanej, letniej wody. Pozostawić na 3-4 minuty. Dokładnie wymieszać i wypić całą zawartość. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Warunki przechowywania: Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Środki ostrożności: Nie należy stosować w okresie ciąży i laktacji. Producent: NANGA Przemysław Figura ul. Zamkowa 97 77-400 ZłotówDo sprawdzenia
Mieszanka Warzywna do Zup 80 g - Natura Wita
MIESZANKA WARZYWNA DO ZUP Mieszanka warzywna stosowana do wywarów i rosołów. Wydobywa pełny bukiet smakowy. Masa netto: 80 g Składniki: Marchew, pietruszka, pieprz czarny, seler, liść laurowy, ziele angielskie, tymianek, cebula. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i szczelnym opakowaniu, np. puszka, słoik, w temperaturze pokojowej. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1280 kJ/ 304 kcal Tłuszcz: 3 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g Węglowodany: 42 g - w tym cukry: 24 g Białko: 16 g Sól: 0 g Producent: Natura Wita sp. z o.o. Kopernia 9 28-400 PińczówDo sprawdzenia
Mieszanka Warzyw Suszonych 500 g - Targroch
WARZYWA SUSZONE MIESZANKA Doskonały dodatek do zup. Masa netto: 500 g Składniki: marchew, pasternak, cebula, seler, por, pietruszka. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne, soję, różne orzechy, sezam. Kraj pochodzenia: Polska Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 1278 kJ/304 kcal Tłuszcz 1,7 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g Węglowodany 50,3 g - w tym cukry 22,6 g Błonnik 26,1 g Białko 8,8 g Sól 0,6 g Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu Producent: Tar-Groch-Fil T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż sp. j. Filipowice 161 32-840 ZakliczynDo sprawdzenia
Mieszanka Warzyw Suszonych 100 g - Targroch
MIESZANKA WARZYW SUSZONYCH Suszone warzywa mają szerokie zastosowanie w kuchni, szczególnie w przypadku przyrządzania wszelkiego rodzaju zup, sosów i dań mięsnych. Nadaje potrawom prawdziwie warzywny smak i wzbogaca o wartości odżywcze. 100 g zastępuje około 1 kg świeżych warzyw. Masa netto: 100 g Składniki: Marchew, pasternak, cebula, seler, por, pietruszka Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Kraj pochodzenia: Polska Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1263 kJ/ 301 kcal Tłuszcz: 1,6 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Węglowodany: 49,3 g - w tym cukry: 2,3 g Błonnik: 27,5 g Białko: 8,6 g Sól: 1 g Producent: TAR-GROCH-FIL T.Krakowski, M.Kijowski, E.Drożdż, J.Drożdż Sp. J. Filipowice 161 32-840 ZakliczynDo sprawdzenia
Mieszanka Suszonych Serów: White Cheddar, Red Leicester Crunchy Cheese 70 g - Mi...
MIESZANKA SUSZONYCH SERÓW: WHITE CHEDDAR, RED LEICESTER CRUNCHY CHEESE Masa netto: 70 g Składniki: Cheddar 50% (pasteryzowane mleko krowie, sól kuchenna, mleczna kultura starterowa, podpuszczka), Red Leicester 50% (pasteryzowane mleko krowie, sól kuchenna, mleczna kultura starterowa, podpuszczka, barwnik naturalny: annatto). Informacja dla alergików: Możliwa obecność: glutenu, orzechów, orzeszków ziemnych, sezamu, soi. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, szczelnie zamknięte. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 2497 kJ/ 596 kcal Tłuszcz: 51 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 32 g Węglowodany: 0 g - w tym cukry: 0 g Błonnik: 0 g Białko: 36 g Sól: 2,6 g Producent: Mixit Polska Sp. z o.o. Luboszycka 34 45-215 OpoleDo sprawdzenia
Mieszanka Super Detox Mix w Proszku Bio 300 g - Diet-Food
MIESZANKA SUPER DETOX MIX W PROSZKU BIO Masa netto: 300 g Składniki: trawa pszenicy*, pędy jęczmienia*, kakao*, spirulina*, chlorella, lucuma* * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-03 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy, gluten. Sposób użycia: Wymieszać jedną miarkę z mlekiem, jogurtem lub sokiem. Możesz dodać do owsianki lub deserów. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknij opakowanie. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 948 kJ/298 kcal Tłuszcz: 4,5 g - w tym kwasy nasycone: 1,7 g Węglowodany: 27 g - w tym cukry: 5,7 g Błonnik: 40 g Białko: 26 g Sól: 0,3 g Producent: Mipama E.Z. Szafarz sp.j. ul. Rogatka 7a 62-860 Opatówek
Mieszanka Studencka Premium 250 g - Planteon
MIESZANKA STUDENCKA PREMIUM Mieszanka orzechów, migdałów i suszonych owoców to zdrowa przekąska na każdą okazję - w domu, w pracy, w szkole, w podróży, a także podczas spotkań z rodziną i znajomymi. Doskonała również jako dodatek do jogurtu, owsianki czy musli. Smaczna, sycąca i pełna energii, zawsze pod ręką. Masa netto: 250 g Składniki: orzechy ziemne prażone 38%, rodzynki 28%, żurawina 18%, orzechy nerkowca, migdały. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać gluten, seler, gorczycę, sezam, orzeszki ziemne, orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1933 kJ/ 462 kcal Tłuszcz: 29,4 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6 g Węglowodany: 45 g - w tym cukry: 35 g Białko: 14 g Sól: 0,01 g Producent: Planteon sp. z o.o. Borków Stary 11 62-817 Żelazków
Mieszanka Studencka 500 g Targroch
MIESZANKA STUDENCKA Masa netto: 500 g Składniki: Orzechy ziemne prażone, chipsy bananowe (chipsy bananowe, olej kokosowy, cukier, aromat bananowy), rodzynka (rodzynka, olej roślinny), rodzynka Thompson (rodzynka suszona, olej słonecznikowy), orzech nerkowca, migdał, orzech brazylijski, orzech włoski, orzech laskowy, migdał blanszowany Proces mieszania i konfekcji: Polska Informacja o alergenach: Produkt może zawierać sezam, migdały, gluten, różne orzechy. Wartość odżywcza produktu w 100 g: Wartość energetyczna: 1982 kJ/474 kcal Tłuszcz: 28,2 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,6 g Węglowodany: 37,9 g - w tym cukry: 32,7 g Błonnik 7,2 g Białko: 13,7 g Sól**: 0,04 g **Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu Producent: "TAR-GROCH-FIL" Spółka Jawna T.Krakowski, E.Drożdż, M.Kijowski, J.Drożdż Filipowice 161 32-840 ZakliczynDo sprawdzenia
Mieszanka Studencka 250 g - Naturalnie Zdrowe
MIESZANKA STUDENCKA Masa netto: 250 g Składniki: rodzynki Thompson 50%, orzechy arachidowe 27%, chipsy bananowe 9%, orzechy nerkowca 7%, migdały 7%. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać gluten, sezam,gorczycę, orzeszki ziemne, inne orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 2013 kJ/ 483 kcal Tłuszcz: 29 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,7 g Węglowodany: 42 g - w tym cukry: 34 g Białko: 10 g Sól: 0,03 g Producent: Naturalnie Zdrowe sp. z o.o. ul. Lubelska 87c 05-462 Wiązowna
Mieszanka Studencka 1 kg - Targroch
MIESZANKA STUDENCKA Masa netto: 1 kg Składniki: Orzech ziemny prażony, chipsy bananowe (chipsy bananowe, olej kokosowy, cukier, aromat bananowy), rodzynki drobne (rodzynka, olej roślinny), rodzynka Thompson (rodzynka, olej słonecznikowy), orzech nerkowca, migdał, orzech brazylijski, orzech włoski, orzech laskowy, migdał blanszowany. Informacja o alergenach: Produkt może zawierać: sezam, gluten, różne orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Wartość odżywcza produktu w 100 g: Wartość energetyczna: 1982 kJ/ 474 kcal Tłuszcz: 28,2 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,6 g Węglowodany: 37,9 g - w tym cukry: 32,7 g Błonnik 7,2 g Białko: 13,7 g Sól: 0,04 g Producent: "TAR-GROCH-FIL" Spółka Jawna T.Krakowski, E.Drożdż, M.Kijowski, J.Drożdż Filipowice 161 32-840 ZakliczynDo sprawdzenia
Mieszanka Rosołowa 80 g - Natura Wita
MIESZANKA ROSOŁOWA Mieszanka warzywna stosowana do wywarów i rosołów. Wydobywa pełny bukiet smakowy. Wzbogacona solą himalajską. Masa netto: 80 g Składniki: Marchew, sól himalajska, pietruszka korzeń, pietruszka nać, seler, cebula, kurkuma, lubczyk, glutaminian sodu. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i szczelnym opakowaniu, np. puszka, słoik, w temperaturze pokojowej. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 818 kJ/ 194 kcal Tłuszcz: 1 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 32 g - w tym cukry: 20 g Białko: 7 g Sól: 19 g Producent: Natura Wita sp. z o.o. Kopernia 9 28-400 PińczówDo sprawdzenia
Mieszanka Owoców Liofilizowanych Naturalne Piękno EKO 20 g - Dary Natury
MIESZANKA OWOCÓW LIOFILIZOWANYCH NATURALNE PIĘKNO Mieszanka starannie wyselekcjonowanych owoców liofilizowanych, pochodzących z upraw ekologicznych. Polecana, jako smaczny i wygodny dodatek do posiłków. Masa netto: 20 g Składniki: liofilizowane owoce: borówki amerykańskiej* 27%, róży* 20%, świdośliwy* 20%, jagody kamczackiej* 10%, czarnej porzeczki* 10%, żurawiny* 5%; dynia pestki*. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-01 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Polska Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1462 kJ / 349 kcal Tłuszcz 6,1 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g Węglowodany 53 g -w tym cukry 41 g Błonnik 26 g Białko 7,5 g Sól 0 g Witamina C 438,7 mg (RWS* 548%) Potas 1302,8 mg (RWS* 65%) Wapń 315,8 mg (RWS* 39%) Fosfor 246,2 mg (RWS* 35%) Magnez 135,1 mg (RWS* 36%) Żelazo 2,9 mg (RWS* 21%) Cynk 1,7 mg (RWS* 17%) Miedź 0,5 mg (RWS* 46%) Mangan 14,7 mg (RWS* 733%) *Dzienne Referencyjne Wartości Spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej). Producent: Dary Natury sp. z o.o. Koryciny 73 17-315 Grodzisk
Mieszanka Na Naleśniki Bio 250 g
MIESZANKA NA NALEŚNIKI BIO Wystarcza na około 8-10 naleśników. Masa netto: 250 g Składniki: Ekologiczna mąka pszenna pełnoziarnista 91%, ekologiczne mleko w proszku, substancje spulchniające: winiany sodu, węglany sodu, sól morska. Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać jaja. Sposób przygotowania: Zawartość torebki wysypać do miski, wlać ok. 400 ml zimnej wody, dobrze wymieszać i odstawić na 2 minuty. Następnie smażyć cienkie naleśniki na rozgrzanym oleju na patelni. Naleśniki można podawać z dżemem, białym serem, szpinakiem, mięsem lub farszem grzybowym. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Wartość odżywcza w 100 g produktu sypkiego: Wartość energetyczna: 1349 kJ/ 319 kcal Tłuszcz: 1,9 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 59 g - w tym cukry: 0 g Białko: 12 g Sól: 1,3 g Producent: Amylon a.s. Svermova 117 580 01 Havlickuv Brod
Mieszanka Na Muffiny z Kroplami Gorzkiej Czekolady Bezglutenowa Bio 300 g - Zdr...
MIESZANKA NA MUFFINY Z KROPLAMI GORZKIEJ CZEKOLADY BEZGLUTENOWA BIO Odpowiednia dla wegan. Bez konserwantów. Bez utwardzonych tłuszczów. Słodzone nierafinowanym BIO cukrem kokosowym. Do przygotowania 12 muffinek. Masa netto: 300 g Składniki: mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, skrobia kukurydziana*, cukier kokosowy*, mąka ryżowa*, kropelki z czekolady* 7 % (masa kakaowa*, cukier trzcinowy*, masło kakaowe*, lecytyna sojowa), skrobia z tapioki*, len mielony*, kakao*, bezglutenowy proszek do pieczenia* [skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu)], sól himalajska różowa. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Sposób przygotowania: Przygotuj: 2 jajka, 170 g jogurtu naturalnego lub wegańskiego (7 pełnych łyżek), 70 ml oleju (11 łyżek), 2 dojrzałe banany. 1. Piekarnik nagrzej do temperatury 180 ºC (bez termoobiegu). 2. Przygotuj formę na muffiny. Metalową formę wyłóż papierowymi papilotkami, silikonowa nie potrzebuje papilotek. 3. Do dużej miski włóż banany, jogurt, jajka oraz olej i wszystko dokładnie zmiksuj. 4. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj. 5. Gotową masę przelej do foremek na muffiny. Na wierzch możesz położyć dowolne owoce lub orzechy. 6. Wstaw do piekarnika na ok. 35 minut. Wersja wegańska: Zamień 2 jajka n ajednego banana i 2-3 łyżki jogurtu wegańskiego. Muffiny doskonale smakują z dodatkiem malin lub borówek amerykańskich. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu po przyrządzeniu (przy użyciu jogurtu naturalnego 2% tłuszczu): Wartość energetyczna: 1260 kJ/ 301 kcal Tłuszcz: 13 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g Węglowodany: 38 g - w tym cukry: 14 g Błonnik: 2.2 g Białko: 6 g Sól: 0,32 g Producent: Biovana Sp. z o.o. ul. Grunwaldzka 472C 80-342 Gdańsk
Mieszanka Na Muffiny Klasyczne Bezglutenowa 280 g - Celiko
MIESZANKA NA MUFFINY KLASYCZNE BEZGLUTENOWA 12 foremek gratis. Nowa receptura - mniej cukru. Opakowanie zawiera: 280 g mieszanki do ciasta, 12 szuk foremek. Masa netto: 280 g Składniki: cukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, difosforany: regulator kwasowości, węglany sodu: substancja spulchniająca, sól, aromat. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać soję, mleko. Sposób przygotowania: Składniki: 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g, 2 jaja, 100 ml oleju, 40 ml wody.Wykonanie: Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać jaja, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok.3 min.- Następnie ciasto przełożyć do foremek. Wstawić ciasto do nagrzanego do temp. 180ºC piekarnika i piec 20-25 min. Wyjąć i ostudzić na kratce. Ciasto można przygotować i wypiekać z różnymi dodatkami: owocami, bakaliami, czekoladą itp. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g gotowego wyrobu: Wartość energetyczna: 1655 kJ/ 396 kcal Tłuszcz: 21 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 47,5 g - w tym cukry: 21,5 g Błonnik: 0,1 g Białko: 3,4 g Sól: 0,69 g Producent: Celiko S.A. ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań
Mieszanka Na Muffiny Czekoladowe z Kremem Budyniowym Bezglutenowa 310 g - Celiko
MIESZANKA NA MUFFINY CZEKOLADOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM BEZGLUTENOWA 12 foremek gratis. Nowa receptura - mniej cukru. Opakowanie zawiera: 280 g mieszanki do ciasta, 30 g koncentratu kremu budyniowego, 12 sztuk foremek. Masa netto: 310 g Składniki muffinów: cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, czekolada w proszku 15,5 % (cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu min. 32 %), błonnik kakaowy, difosforany: regulator kwasowości, węglany sodu: substancja spulchniająca, aromat, sól.Składniki kremu budyniowego: cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, mleko pełne w proszku, maślanka w proszku, glukoza, sól, barwniki: karoteny, aromat. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać soję i jej pochodne. Sposób przygotowania: Składniki na ciasto: 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g, 2 jaja, 100 ml oleju, 40 ml wodySkładniki na krem budyniowy: 30 g koncentratu kremu budyniowego, 100 ml wody Wykonanie kremu: Koncentrat kremu wsypać do wysokiego naczynia i wlać wodę. Ubijać mikserem ok. 3 min., aż konsystencja będzie gęsta. Odstawić na 2-3 min.Wykonanie muffinów: Zawartość torebki z koncentratem ciasta wsypać do naczynia, dodać jaja, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodaj olej. Całość wyrabiaj mikserem ok. 3 min. Następnie 3/4 masy równomiernie rozłożyć łyżką do 12 foremek. Rozłożyć krem i przykryć pozostałą masą. Wstawić ciasto do nagrzanego do temp. 180ºC piekarnika i piec przez 15 min. Wyjąć i ostudzić na kratce. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu po przyrządzeniu z kremem: Wartość energetyczna: 1406 kJ/ 336 kcal Tłuszcz: 17,6 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 40,1 g - w tym cukry: 20,2 g Błonnik: 1,2 g Białko: 3,7 g Sól: 0,61 g Producent: Celiko S.A. ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań
Mieszanka na KETO Ciastka z Czekoladą Bezglutenowa 365 g - Pięć Przemian
MIESZANKA NA KETO CIASTKA Z CZEKOLADĄ BEZGLUTENOWA Do wypieku 35 ciastek. Produkt zawiera substancje słodzące i naturalnie występujące cukry. Masa netto: 365 g Składniki: mąka migdałowa, erytrytol (substancja słodząca), mąka kokosowa, czekolada gorzka bez dodatku cukru* 8%, inulina, cynamon cejloński, sól kłodawska. *Składniki czekolady: miazga kakaowa 60%, substancja słodząca (erytrytol 29,5%, glikozydy stewiolowe 0,03%), masło kakaowe, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna sojowa), aromat waniliowy. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Sposób przygotowania: Przesyp mieszankę do miski. Dodaj 1 jajko i 100 g roztopionego, przestudzonego masła. Opcjonalnie możesz dodać 1 jajko, 50 g roztopionego masła i 50 g pasty migdałowej. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami. Ciasto rozwałkuj na cienki placek pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj foremką dowolne kształty. Ciastka można też formować w rękach. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 12-15 minut w temperaturze 180°C. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu**: Wartość energetyczna: 1814 kJ/ 434 kcal Tłuszcz: 41 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g Węglowodany: 24 g - w tym cukry: 2,2 g Białko: 10 g Sól: 0,3 g **wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 1 jajka i 100 g masła. Producent: Simpatiko sp. z o.o. ul. Łuże 20 05-092 Dąbrowa
Mieszanka na Ciasto Kruche Bezglutenowe 200 g - Celiko
MIESZANKA NA CIASTO KRUCHE BEZGLUTENOWE Koncentrat ciasta kruchego w proszku do przygotowania ciasta kruchego, herbatników i ciasteczek. Odpowiednia dla wegan. Masa netto: 200 g Składniki: Skrobia ziemniaczana, cukier, mąka ryżowa, regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, sól. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać soję, mleko i ich pochodne. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g koncentratu: Wartość energetyczna: 1515 kJ/ 362 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 87 g - w tym cukry: 26 g Białko: 1,7 g Sól: 0,7 g Producent: Celiko S.A. ul. Św. Antoniego 71 61-359 Poznań
Mieszanka Na Ciasto Brownie Bezglutenowa 300 g - Celiko
MIESZANKA NA CIASTO BROWNIE BEZGLUTENOWA Na 8 porcji. Gotowe w 30 minut. Masa netto: 300 g Składniki: cukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12%) 8%, czekolada (miazga kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa)- 4 %, błonnik kakaowy, aromat, sól. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać mleko i produkty pochodne. Sposób przygotowania: Składniki: 300 g koncentratu BROWNIE, 100 ml oleju, 35 ml wody, 1 jajoWykonanie: Koncentrat ciasta wsypać do miski. Następnie wbić jajo, wlać wodę i olej. Miksować tylko do połączenia składników. Piec 30 minut w 180 - 190ºC w blaszce o średnicy 20 cm. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1547 kJ/ 365 kcal Tłuszcz: 1,5 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g Węglowodany: 81 g - w tym cukry: 52 g Błonnik: 6 g Białko: 3,9 g Sól: 0,48 g Producent: Celiko S.A. ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań
Celiko S.A. - Producent Bezglutenowej Żywności
O Celiko S.A.
Celiko S.A. to uznany producent żywności, specjalizujący się w tworzeniu wysokiej jakości produktów bezglutenowych. Dzięki zaawansowanej technologii i starannemu doborowi składników, firma oferuje szeroki wybór bezglutenowych produktów, które zadowolą nawet najbardziej wymagających konsumentów.
Bezglutenowe Ciasta i Wypieki Celiko
Celiko proponuje różnorodne mieszanki do wypieków bezglutenowych, które ułatwiają przygotowanie pysznych deserów w domowej kuchni. W ofercie znajdują się między innymi:
- Mieszanka do Wypieku Ciasta Korzennego Bezglutenowa 300 g
- Mieszanka Do Wypieku Piernika Bezglutenowa 300 g
- Mieszanka na Ciasto Biszkoptowe Bezglutenowe 200 g
- Mieszanka Na Muffiny Klasyczne Bezglutenowa 280 g
- Mieszanka na Ciasto Kruche Bezglutenowe 200 g
Bezglutenowe Desery i Galaretki Celiko
Celiko oferuje szeroką gamę deserów bezglutenowych, które są bez dodatku cukru. Wśród najchętniej wybieranych produktów znajdują się:
- Budyń Śmietankowy Bezglutenowy 45 g
- Budyń Czekoladowy Bezglutenowy 46 g
- Galaretka o Smaku Cytrynowym Bez Dodatku Cukru Bezglutenowa 14 g
- Galaretka o Smaku Truskawkowym Bez Dodatku Cukru Bezglutenowa 14 g
- Kisiel o Smaku Wiśniowym Bez Dodatku Cukru 40 g
Liofilizowane Przekąski Frupp
W portfolio Celiko znajduje się również marka Frupp, oferująca liofilizowane owoce i przekąski bezglutenowe. Dzięki innowacyjnemu procesowi liofilizacji, produkty zachowują bogaty smak i aromat naturalnych owoców:
- Baton Liofilizowany Gruszka - Cynamon Bezglutenowy 10 g
- Baton Liofilizowany Wiśniowy Bezglutenowy 10 g
- Owoce Liofilizowane Malina 15 g
- Owoce Liofilizowane Ananas 15 g
Niezbędne Składniki i Dodatki Kulinarne
Celiko zapewnia także składniki kulinarne, takie jak bezglutenowe kakao i soda oczyszczona bezglutenowa, które doskonale wzbogacą każdą potrawę:
- Kakao Ciemne Bez Glutenu 100 g
- Soda Oczyszczona Bezglutenowa 80 g
Dzięki szerokiemu asortymentowi produktów Celiko, możesz cieszyć się różnorodnością smaków oraz wygodą przygotowywania bezglutenowej żywności w przytulnym zaciszu swojego domu.