Guma Guar 100 g - Provita
-
W naszym magazynie jest więcej niż 5 sztuk
-
- 6,29 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,1 kg
Cena kat. za 1kg :62.90 zł
GUMA GUAR
Gumę guar stosuje się do potraw jako zagęszczacz oraz stabilizator. Otrzymuje się go z nasion roślin Cyamopsis tetragonolobus.
Masa netto: 100 g
Składniki: Guma guar - substancja zagęszczająca.
Kraj pochodzenia: Indie
Zastosowanie: Przy wypiekach dodajemy ok. 1 łyżeczki gumy guar na 1/2 kg ciasta.
Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:
Vega Provita s.r.o.
T.G.Masaryka 1131
738 01 Frydek-Mistek
Guma Guar 100 g – Naturalny Zagęszczacz i Stabilizator
Guma Guar to wszechstronny składnik, który znajdzie zastosowanie w każdej kuchni. Otrzymywana z nasion rośliny Cyamopsis tetragonolobus, stanowi naturalny zagęszczacz i stabilizator.
Zastosowanie Gumy Guar
Guma Guar doskonale nadaje się do zagęszczania potraw, w tym zup, sosów i deserów. Świetnie sprawdza się także przy wypiekach, gdzie zaleca się dodanie około 1 łyżeczki gumy na 1/2 kg ciasta. Dzięki swojej właściwości zwiększania lepkości jest idealna do uzyskiwania pożądanej tekstury w różnorodnych przepisach.
Korzyści z Wyboru Gumy Guar
- Naturalne pochodzenie: produkt jest w 100% pochodzenia roślinnego.
- Wszechstronność: może być stosowana zarówno w kuchni domowej, jak i profesjonalnej.
- Wysoka wydajność: niewielka ilość wystarczy do osiągnięcia pożądanego efektu.
- Łatwość przechowywania: zaleca się przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu.
Masa Netto i Pochodzenie
Produkt oferowany jest w opakowaniu o masie netto 100 g, a jego kraj pochodzenia to Indie. Możesz być pewien, że otrzymujesz produkt najwyższej jakości.
Producent
Za produkcję odpowiada firma Vega Provita s.r.o., znana z dbałości o jakość i naturalne składniki. Ich siedziba znajduje się pod adresem: T.G. Masaryka 1131, 738 01 Frydek-Mistek.
Najczęściej Zadawane Pytania
1. Jakie są zalecane proporcje gumy guar do różnych potraw?
W przypadku wypieków sugerujemy użycie około 1 łyżeczki gumy guar na 1/2 kg ciasta. W przypadku innych potraw warto poszukać odpowiedniej ilości poprzez eksperymentowanie z konsystencją.
2. Czy guma guar jest bezpieczna dla dzieci?
Guma guar jest naturalnym składnikiem i zazwyczaj jest bezpieczna dla wszystkich grup wiekowych. Niemniej zawsze warto zasięgnąć porady specjalisty, zwłaszcza w przypadku dzieci z alergiami pokarmowymi.
3. Jak długo można przechowywać gumę guar?
Jeśli jest przechowywana w odpowiednich warunkach, czyli w suchym i chłodnym miejscu, guma guar zachowa swoje właściwości przez długi czas.
Bio: | Nie |
Gluten: | bez glutenu |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: VEGA PROVITA s.r.o. .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000001077
Recenzje
J.L.
Recenzja niezweryfikowana
|