Książka: Imbir kurkuma cynamon aromatyczne przyprawy PRN
-
- 18,81 zł
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Przyroda jest wspaniałym, naturalnym arsenałem do walki ze schorzeniami. Jest skarbcem ze specyfikami, które potrafią nas przed tymi schorzeniami uchronić.
W nowej serii wydawniczej przedstawiamy niezwykłe rośliny i owoce- cenne przede wszystkim ze względu na ich właściwości lecznicze, ale też możliwość zastosowania ich w kosmetyce i praktycznego wykorzystania w domu.
Imbir, kurkuma, cynamon
- Jakie właściwości ma świeży imbir?
- Dlaczego warto pić napar z cynamonu?
- Dlaczego kurkuma nazywana jest hinduskim szafranem?
- Z jakimi potrawami nie powinno się łączyć imbiru?
- Jak przygotować odmładzającą maseczkę z kurkumy?
- Czym różni się cynamon wonny od cejlońskiego?
Tytuł: Imbir kurkuma cynamon aromatyczne przyprawy
Autor: dr Jadwiga Górnicka
Wydawnictwo: Agencja Wydawnicza Jerzy Mostowski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 164
Wymiary:23,5x16 cm
ISBN: 978-83-7250-985-7
Okładka: miękka
Imbir, Kurkuma, Cynamon - Aromatyczne Przyprawy
Imbir, kurkuma i cynamon to jedne z najpopularniejszych przypraw, które znalazły zastosowanie nie tylko w kuchni, ale także w kosmetyce oraz w domowych sposobach na zdrowy tryb życia. Książka Imbir, Kurkuma, Cynamon - Aromatyczne Przyprawy autorstwa dr Jadwigi Górnickiej to kompleksowe kompendium wiedzy o tych niezwykłych roślinach.
Praktyczne Zastosowanie w Kuchni
Odkryj, jakie właściwości ma świeży imbir i jak można go wykorzystać w codziennych posiłkach. Imbir doskonale komponuje się z zupami, ryżem oraz daniami mięsnymi.
Poznaj sposoby parzenia naparu z cynamonu, który wzbogaci smakowite desery, napoje i potrawy na bazie owoców.
Dowiedz się, dlaczego kurkuma jest nazywana hinduskim szafranem i jak można ją wykorzystać do aromatyzowania zup, curry oraz sałatek.
- Świeży imbir - idealny do wzbogacenia smaku potraw.
- Cynamon - do zastosowania w deserach i naparach.
- Kurkuma - dodaje kolor oraz smak do różnych dań.
Kosmetyka i Zastosowanie w Domu
Dowiedz się, jak przygotować odmładzającą maseczkę z kurkumy, która doskonale sprawdzi się jako naturalny kosmetyk. Zastosowanie imbiru czy cynamonu w domowych miksturach kosmetycznych potrafi zdziałać cuda.
Specyfikacja Produktu
- Autor: dr Jadwiga Górnicka
- Wydawnictwo: Agencja Wydawnicza Jerzy Mostowski
- Rok wydania: 2015
- Ilość stron: 164
- Wymiary: 23,5 x 16 cm
- ISBN: 978-83-7250-985-7
- Okładka: miękka
Korzyści z Wyboru Tego Produktu
Sięgając po tę książkę, zyskujesz bogate źródło wiedzy na temat przypraw, które mogą stać się nieodłącznym elementem Twojej kuchni i życia codziennego.
Dowiedz się, jakie potrawy warto unikać w połączeniu z imbirem oraz jak różni się cynamon wonny od cejlońskiego.
Najczęściej Zadawane Pytania
- Czy książka zawiera przepisy kulinarne?
Tak, książka zawiera wiele inspirujących przepisów kulinarnych. - Jakie inne zastosowania oprócz kulinarnych są omawiane w książce?
Książka opisuje również zastosowania w kosmetyce i zdrowym stylu życia. - Czy książka jest odpowiednia dla początkujących kucharzy?
Tak, treść jest napisana zrozumiałym językiem, więc jest odpowiednia dla każdego, kto chce poszerzyć swoją wiedzę.
- Producent/Dystrybutor: Agencja Wydawnicza Jerzy Mostowski .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000006169