Inulina Bio 250 g Bio Planet
- W naszym magazynie pozostało mniej niż 5 sztuk!
-
- 18,90 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,25 kg
Cena kat. za 1kg :75.60 zł
Inulina Bio Planet pozyskiwana jest wyłącznie z ekologicznej agawy (Blue Agave Tequilana Webber). Jest naturalnym węglowodanem, posiada właściwości probiotyczne. Proponujemy inulinę przede wszystkim jako dodatek do fermentowanych produktów mlecznych, wypieków (poprawia strukturę ciast) oraz zagęszczania (zamiast mąki). Można ją również spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie.
Masa netto: 250 g
Składniki: Inulina* 100%
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07
Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE (Meksyk)
Warunki przechowania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Uwaga: Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 848 kJ/210 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 8 g
- w tym cukry: 8 g
Błonnik: 89 g
Białko: 0 g
Sól: 0,5 g
Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7
05-084 Leszno
Inulina Bio 250 g z Agawy Ekologicznej Bio Planet
Inulina Bio Planet to naturalny węglowodan, pozyskiwany z ekologicznej Blue Agave Tequilana Webber, pochodzącej z Meksyku. Charakteryzuje się probiotycznymi właściwościami i może pełnić rolę wszechstronnego składnika w codziennej diecie.
Zalety Inuliny Bio
- Wyprodukowana z certyfikowanych upraw ekologicznych.
- Wysoka zawartość błonnika - aż 89 g na 100 g produktu.
- Bez dodatku tłuszczów i białka, z niską zawartością soli.
Wszechstronne zastosowanie Inuliny
Inulina Bio Planet idealnie sprawdza się jako dodatek do różnorodnych potraw. Może być używana do:
- zagęszczania sosów i zup, stanowiąc alternatywę dla mąki,
- wypieków, gdzie korzystnie wpływa na strukturę ciast,
- fermentowanych produktów mlecznych, wzbogacając ich walory smakowe,
- spożywania po rozpuszczeniu w ciepłej wodzie jako samodzielny napój.
Certyfikaty i Pochodzenie
Produkt posiada certyfikat PL-EKO-07, co potwierdza ekologiczne pochodzenie surowców. Inulina jest pozyskiwana z rolnictwa spoza UE, z uwzględnieniem najwyższych standardów jakościowych.
Warunki Przechowywania
Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Uwaga: Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.
Najczęściej Zadawane Pytania
- Jakie są korzyści wynikające ze spożycia inuliny?
Inulina jest doskonałym źródłem błonnika, co wspomaga kontrolę masy ciała oraz ogólną dietę. - Czy inulina może być stosowana przez osoby na diecie wegańskiej?
Tak, inulina to produkt w pełni roślinny, który pasuje do diety wegańskiej. - Jakie jest pochodzenie surowców do produkcji inuliny?
Inulina pochodzi z ekologicznych upraw agawy w Meksyku.
Bio: | Tak |
Gluten: | bez glutenu |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: Bio Planet
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: R 104
Recenzje
Lucyna Wróblewska
Zakup zweryfikowany
|
|
Kowalska 2828
Recenzja niezweryfikowana
|