Kakao Naturalne 1 kg - Plenus
-
- 24,99 zł
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:1 kg
Cena kat. za 1kg :24.99 zł
KAKAO
Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (minimum 10% tłuszczu) niealkalizowane. Kakao ma postać bardzo drobnego proszku, charakteryzującego się gorzkawym smakiem. Może być ono używane jako podstawa do przygotowania kakao do picia
Masa netto: 1 kg
Składniki: Kakao 100%
Kraj produkcji: Polska
Informacje dla alergików: Produkt może zawierać gluten, jaja,orzechy, soję, mleko, seler, gorczycę, sezam, dwutlenek siarki i pochodne wyżej wymienionych.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25 °C
Sposób użycia: Stosować jako dodatek do wyrobów cukierniczych- ciast, ciasteczek i deserów.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1327 kJ/ 317 kcal
Tłuszcze: 11 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 7 g
Węglowodany: 15 g
- w tym cukry: 1 g
Błonnik: 33 g
Białko: 23 g
Sól: 0,03 g
Dystrybutor:
Luksekom Sp. z o.o.
H.Wieniawskiego 56B/3
35-603 Rzeszów
Kakao Naturalne 1 kg - Plenus
Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu to doskonały wybór dla osób ceniących naturalne i tradycyjne składniki w swojej diecie. Produkt ten charakteryzuje się zawartością tłuszczu wynoszącą minimum 10%, a jego unikalna niealkalizowana forma pozwala zachować naturalny smak i aromat kakaowego proszku.
Zastosowanie Kakao
Kakao Plenus to drobny proszek, idealny do różnorodnych zastosowań kulinarnych. Jego gorzkawy smak stanowi świetną podstawę do przygotowania ciepłego kakao do picia, a także może być wykorzystywane jako wartościowy dodatek do:
- ciast i ciasteczek
- deserów
- wyrobów cukierniczych
Informacje o produkcie
Ten naturalny produkt jest wytwarzany w Polsce, co gwarantuje wysokie standardy jakości. Kakao Plenus charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika (33 g w 100 g produktu) oraz białka (23 g w 100 g produktu), co czyni go wartościowym dodatkiem do codziennej diety.
Warunki przechowywania
Aby zachować świeżość i smak kakao, zaleca się przechowywanie go w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25°C.
Informacje dla alergików
Produkt może zawierać śladowe ilości różnych alergenów, takich jak gluten, jaja, orzechy, soja, mleko, seler, gorczyca, sezam oraz dwutlenek siarki. Osoby z alergiami powinny zwracać na to uwagę.
Korzyści z wyboru Kakao Plenus
- wysoka jakość pochodzenia z Polski
- naturalny skład - 100% kakao
- wysoka zawartość błonnika i białka
- wielofunkcyjność w kuchni - idealne do wypieków i deserów
Najczęściej zadawane pytania
Jak najlepiej wykorzystać kakao w kuchni?
Kakao można wykorzystać do przygotowania tradycyjnych deserów, jak i eksperymentalnych potraw. Jest to doskonały składnik do ciast, ciasteczek, napojów czekoladowych oraz innych deserów.
Czy produkt zawiera cukier?
Kakao Plenus zawiera minimalne ilości cukrów, co sprawia, że jest odpowiednim wyborem dla osób preferujących diety niskocukrowe.
Czy kakao nadaje się do diety roślinnej?
Tak, ponieważ kakao w tym produkcie jest w 100% pochodzenia roślinnego.
Bio: | Nie |
Gluten: | możliwa obecność |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Nie |
Bez jajek: | Nie |
Bez soi: | Nie |
Bez dwutlenku siarki: | Nie |
Bez sezamu: | Nie |
Bez selera: | Nie |
Bez orzechów: | Nie |
Bez gorczycy: | Nie |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: Plenus .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000013108