Kakao Odtłuszczone Sproszkowane BIO 250 g - BATOM
-
W naszym magazynie pozostało mniej niż 5 sztuk!
-
- 32,78 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Data min. trwałości:2027/06/07
Zawartość netto:0,25 kg
Cena kat. za 1kg :131.12 zł
KAKAO ODTŁUSZCZONE SPROSZKOWANE BIO
Sproszkowane kakao otrzymywane z ziaren kakaowca, o obniżonej zawartości tłuszczu.
Posiada mocny, wytrawny smak.
Idealne do wypieków, deserów, czekolad i wyrobów czekoladowych.
Masa netto: 250 g
Składniki: kakao sproszkowane o obniżonej zawartości tłuszczu* 100%.
* Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej
Jednostka certyfikująca: PL-EKO-03
Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE
Informacja dla alergików: Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, orzechy, nasiona sezamu.
Kraj pochodzenia: Sierra Leone
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1475 kJ/ 354 kcal
Tłuszcz: 11 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,8 g
Węglowodany: 20 g
- w tym cukry: 2,4 g
Białko: 28 g
Sól: 0,1 g
Producent:
BATOM PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa Nila 17
31-209 Kraków
Kakao Odtłuszczone Sproszkowane BIO 250g - Doskonały Wybór do Wypieków i Deserów
Kakao Odtłuszczone Sproszkowane BIO to znakomity składnik w każdej kuchni, idealny dla osób ceniących sobie
ekologiczne produkty o wysokiej jakości. Wyprodukowane z ziaren kakaowca, charakteryzuje się obniżoną zawartością tłuszczu oraz intensywnym, wytrawnym smakiem, który wzbogaci różnorodne desery i wypieki.
Zastosowanie w Kuchni
To kakao sproszkowane doskonale nadaje się do:
- wypieków, takich jak ciasta, muffinki czy ciasteczka
- przygotowania gorącej czekolady i napojów kakaowych
- tworzenia domowej roboty czekolad i wyrobów czekoladowych
- deserów, takich jak musy, sorbety i tiramisu
Zalety Kakao Odtłuszczonego BIO
Korzyści płynące z wyboru tego produktu to przede wszystkim:
- Pozytywna ocena jednostki certyfikującej: PL-EKO-03
- Pochodzenie z certyfikowanych upraw ekologicznych
- Brak dodatków chemicznych, czysty skład z kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
- Uniwersalność i łatwość użycia w kuchni
Informacje Dodatkowe
Kakao sproszkowane pochodzi z Sierra Leone i jest wynikiem upraw spoza Unii Europejskiej. Zaleca się przechowywanie produktu w suchym i chłodnym miejscu, aby zachować jego jakość i smak.
Produkt może zawierać alergeny, takie jak gluten, orzechy i sezam.
Najczęściej Zadawane Pytania
1. Czy kakao odtłuszczone różni się smakiem od tradycyjnego?
Kakao odtłuszczone ma podobny smak do tradycyjnego kakao, jednak jest mniej tłuste, co sprawia, że jego smak jest bardziej intensywny i wytrawny.
2. Czy kakao sproszkowane jest bezpieczne dla alergików?
Produkt ten może zawierać śladowe ilości alergenów, takich jak gluten, orzechy i sezam, dlatego osobom z alergiami zaleca się ostrożność.
3. Jak najlepiej przechowywać kakao sproszkowane?
Aby zachować jego jakość, zaleca się przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu.
| Bio: | Tak |
| Gluten: | możliwa obecność |
| Wegetariańskie: | Tak |
| Wegańskie: | Tak |
| Bez dodatku cukru: | Tak |
| Bez mleka: | Tak |
| Bez jajek: | Tak |
| Bez soi: | Tak |
| Bez dwutlenku siarki: | Tak |
| Bez sezamu: | Nie |
| Bez selera: | Tak |
| Bez orzechów: | Nie |
| Bez gorczycy: | Tak |
| Bez łubinu: | Tak |
| Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
| Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: BATOM .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000059799
Recenzje
Recenzja pracownika sklepu
Recenzja niezweryfikowana
|




