Szybki kontakt: +48 71 727 62 40, sklep@marketbio.pl

Przepyszna KETOLADA - Czekolada na Erytrytolu 100 g - tylko kakao + erytrol !

  • Dodaj recenzję:
  • Kod produktu: 0000025665
  • Producent/Dystrybutor: ADAKA Dominika Tatarczyk
  • Kod producenta: 0683489610948
  • Dostępność: W naszym magazynie jest bardzo dużo! W naszym magazynie jest bardzo dużo!
  • Czas realizacji: 24h
  • 14,99 zł 9,99 zł / szt.
  • szt.
Dodaj do ulubionych
Data min. trwałości:2021/12/23
Zawartość netto:0,1  kg
Cena kat. za 1kg :99.90 zł

Promocja trwa do wyczerpania zapasów!

KETOLADA - CZEKOLADA NA ERYTRYTOLU

Czekolada KETOLADA bez dodatku cukru jest dedykowana osobom unikającym cukru oraz zbędnych dodatków jak konserwanty, emulgatory, aromaty, barwniki w pożywieniu.

Zawiera tylko 0,8 g cukru w całej tabliczce 100 g.

Masa netto: 100 g (24 kostki - porcje 4,2 g)

Składniki: Masa kakaowa, erytrytol, masło kakaowe.

Zawiera minimum 60% kakao.

Informacja dla alergików: Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów, soi, mleka.

Wyprodukowano w Polsce.

Nadmierne spożycie może wywołać efekt przeczyszczający.

 

Wartość odżywcza produktu:

Wartość odżywcza w 100 g w porcji
Wartość energetyczna 1689 kJ/ 410 kcal 71 kJ/ 17 kcal
Tłuszcz 40 g 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 26 g 1,1 g
Węglowodany 44 g 1,8 g
w tym cukry 0,8 g 0,03 g
w tym poliole 40 g 1,68 g
Blonnik 7 g 0,3 g
Białko 5 g 0,2 g
Sól 0,02 g <0,01 g

 

 

Dystrybutor:

ADAKA Dominika Tatarczyk

ul. Północna 15-19

54-105 Wrocław

KETOLADA to czekolada dla osób, które unikają cukru w swojej diecie oraz zwracają szczególną uwagę na składniki zawarte w produkcie spożywczym.

Nazwa KETOLADA stworzona jest z myślą o osobach stosujących styl żywienia jakim jest dieta KETOgeniczna, czy też inaczej nazywana jako dieta ketogenna.

Czym jest dieta ketogeniczna?
Szczególnie popularna na zachodzie dieta keto jest podobna do od wielu lat u nas znanej diety optymalnej doktora Jana Kwaśniewskiego, która zakłada podobnie spożycie białek, ale jeszcze mniejsze spożycie węglowodanów w diecie, na korzyść tłuszczów.

Osoby będące na ketozie (czyli w stanie organizmu, który odżywia się głównie tłuszczami) spożywają ok 75-85% tłuszczu, 10-15% białek i do 5% węglowodanów w pożywieniu.

Organizm, który przestawiony jest na zasilanie tłuszczowe, w razie braku bieżącego pokarmu szybko przestawia się na odżywianie wewnętrzne, czyli pobiera energię ze zmagazynowanej tkanki tłuszczowej. Ten sposób odżywiania ma następujące zalety:

  • korzystamy z tłuszczów, które mają dwa razy więcej kalorii w jednostce masy niż węglowodany (czyli potrzebujemy dwa razy mniej pokarmu);
  • nie potrzebujemy tak często spożywać posiłków, ponieważ gdy zabraknie energii organizm przełącza się na zużywanie tkanki tłuszczowej;
  • nie odczuwamy alarmu głodu jak w przypadku diety opartej głównie o węglowodany, w której musimy jak najszybciej spożyć posiłek ponieważ organizm domaga się tego intensywnie - co wpływa na nasz rytm dnia i aktualne samopoczucie;
  • spadek ilości tkanki tłuszczowej zmniejsza problem otyłości, która jest przyczyną wielu chorób, zwłaszcza krążenia.

Powyższy opis diety ketogennej jest tylko zarysem jej funkcjonowania, ponieważ temat jest rozległy. Nie jest to porada żywieniowa, lecz opis naszego rozumienia działania diety ketogennej. Decydując się na tę dietę należy zagłębić się w temat ketonów, które zaczyna produkować nasz organizm w stanie ketozy (to jest pozytywne zjawisko, ale wymaga głębszego zanurzenia się w temat).

Popularność diety keto.

Jednym z dowodów na skuteczność tej diety jest jej rosnąca popularność oraz długi okres stosowania jej przez osoby, które na tę dietę się już zdecydowały. Przykładowo w Stanach Zjednoczonych dieta ketogeniczna uzyskała dużą popularność na początku 2018 roku i ten trend utrzymuje się do dziś. W Polsce wzrost zainteresowania wystąpił na początku 2019 roku i do dziś dynamicznie rośnie.

Oto przykładowy wykres dla Polski za ostatnie 5 lat (do dnia 18.01.2021) ilości zapytań na frazę "dieta ketogeniczna" w wyszukiwarce Google:

Dieta ketogeniczna w praktyce

Stosuję dietę keto od dwóch lat - nigdy wcześniej nie wytrzymałem na żadnej z wielu próbowanych diet tak długo. Nie wyobrażam sobie wrócić do węglowodanów jako podstawowe źródło energii, ponieważ czuję się bardzo, bardzo dobrze i ten stan mi odpowiada. Zamiast ciągle gromadzić nadwyżkę kaloryczną w postaci tkanki tłuszczowej zacząłem regularnie chudnąć co wpłynęło pozytywnie na moje samopoczucie i kondycję fizyczną. Jestem panem swojego głodu i już nic nie zmusza mnie do jedzenia o danej porze."

Dlaczego KETOLADA?

Będąc nawet bardzo długo na diecie skąpej w węglowodany, często ich pragniemy. Jest to spowodowane ich wszechobecnością, spożywaniem ich przez bliskich i znajomych, a także atakującymi nas ze wszystkich stron reklamami podkreślającymi rozkoszny smak słodyczy. Także w miejscu gdzie podejmujemy nasze decyzje żywieniowe, czyli w sklepach - ekspozycje, opakowania, promocje, ilości towarów zawierających cukier nas przytłaczają.

Będąc świadomi mechanizmów tego działania - jak bardzo zagrożone są diety niskocukrowe przez przemysł cukierniczy postanowiliśmy na to odpowiedzieć wypuszczeniem nowego produktu, ketolady.

Czekolada KETOLADA składa się tylko z dwóch składników: kakao i erytrytolu, aby nie wprowadzać więcej niepotrzebnych dodatków do organizmu niż te które są niezbędne do osiągniecia zamierzonego celu. Czekolada ta nie jest produkowana jako suplement diety uzupełniający niedobór magnezu w organizmie, ale jako narzędzie do walki z cukrowym nałogiem. Jedząc ketoladę dostarczamy naszym zmysłom słodki smak, spotęgowany posmakiem kakao (które w większości przypadków kojarzone jest ze słodyczami) i oszukujemy w ten sposób nas samych lub obdarowaną/ poczęstowaną osobę, dając wrażenie spożywania cukru. Nawet jeśli wiemy, że ketolada zawiera wyłącznie 0,8 grama cukru w tabliczce 100g pochodzącego z kakao to i tak skutecznie udaje nam się oszukać organizm namówiony przez różne bodźce na słodycze, tak aby to pragnienie powstrzymać. To tak jakby spragniona osoba nalała wody do ust i ją wypluła, likwidując tym tylko oznakę pragnienia, dając sobie czas aż to uczucie powróci. Tak samo jest ze słodyczami - znowu Świat będzie nas nakłaniał do ich spożycia i ponownie będziemy musieli użyć ketolady jako broni przed tym działaniem. W ten sposób nie oddalimy od siebie chęci spożywania słodyczy, ponieważ bodźce będą nadal napływać, a my będziemy tylko radzić sobie z tym uczuciem, bez wprowadzania cukrów do organizmu. Musielibyśmy unikać, sklepów, telewizji, radia, banerów, osób jedzących słodycze, aby tych bodźców uniknąć. Czy w skutek walki z bodźcami będziemy musieli ciągle spożywać ketoladę? Nie, możemy ją zastępować innymi metodami jak samozaparcie lub stosować inne bezcukrowe słodycze, a także minimalizować ilość bodźców - nie chodzić między półki sklepowe ze słodyczami, nie oglądać reklam, namówić bliskich na dietę niskocukrową.

Dla kogo dedykowana jest ketolada?

Czekolada ketolada stworzona została nie tylko z myślą o osobach na diecie ketoganicznej, ale także dla:

  • osób które unikają konserwantów, emulgatorów, aromatów, spulchniaczy i innych funkcjonalnych dodatków do żywności namawiających nas do spożycia, czy przedłużających ich trwałość przez kilka lat;
  • dla dzieci, które z powodu wszechobecnych bodźców, aktywnie na nie działających żyją z ciągłą potrzebą jedzenia słodkiego a ten nadmiar cukru powoduje u nich nadmierne napływowe pobudzenie, a potem ospałość, próchnicę, otyłość, wyparcie wartościowych pokarmów, a przez to niedobory w organizmie
  • dla osób które nie mogą spożywać cukru np. diabetyków;
  • dla osób odchudzających się - które liczą kalorie w każdym; produkcie i zwłaszcza w słodyczach chcą ich mieć jak najmniej;
  • dla osób które mają problemy z zaparciami i przez to nie mogą spożywać czekolady - wysoka zawartość erytrytolu (40%) powoduje efekt odwrotny, czyli przeczyszczający - zatem oba składniki działają na siebie niwelująco pod tym kątem.

    Czy czekolada Ketolada jest smaczna?
    Ketolada mimo tak prostego składu i zamiany cukru na erytrytol jest zaskakująco smaczna - jeśli damy ją spróbować osobie, która nie wie co to za czekolada, nie zorientuje się że jest bez cukru i tych wszystkich dodatków, będzie dla niej smakować jak zwykła, standardowa czekolada, a nawet lepiej (ponieważ wiele osób je czekolady w których jest więcej cukru niż kakao, więc nawet nie są przyzwyczajone do tak intensywnego kakaowego smaku!). Nie spotkaliśmy jeszcze osoby, której ketolada by nie smakowała. Także polecamy spróbować, można kupić z dostawą do domu lub paczkomatu, smacznego!

Bio: Nie
Gluten: może zawierać śladowe ilości
Wegetariańskie: Tak
Wegańskie: Nie
Bez dodatku cukru: Tak
Bez mleka: Nie
Bez jajek: Tak
Bez soi: Nie
Bez dwutlenku siarki: Tak
Bez sezamu: Tak
Bez selera: Tak
Bez orzechów: Nie
Bez gorczycy: Tak
Bez łubinu: Tak
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: Tak
Jednoskładnikowe: Nie

Recenzje

Jarek
16-01-2021

Czekolada jest rewelacyjna, ma świetny skład i super smakuje!

Stanisław Kos
15-01-2021

Mój ulubiony produkt w marketbio, wiem ze to stosunkowa nowość, ale mam nadzieję że ludzie będą kupować bo ja na pewno! Jedna kostka dziennie dla każdego w rodzinie wystarczy dla zaspokojenia potrzeby słodyczy i do tego kakao zawiera magnez! Polecam!!

Emilia
30-12-2020

Na taki produkt czekałam! Ketolada ma dobry, prosty skład bez zbędnych dodatków i wypełniaczy. Nie zawiera cukru którego unikam, a smakuje rewelacyjnie. Jestem nią zachwycona.

Nasze atuty

  • Szybka realizacja zamówień
  • Wszystkie produkty widoczne w sklepie posiadamy w magazynie
  • Pod ceną określone są daty minimalnej trwałości
  • Możliwość złożenia zamówienia bez rejestracji
  • Niskie ceny wysyłki
  • Duży wybór rodzajów dostawy (Pocztex, Kurier DPD, Kurier Inpost, Paczkomaty, Odbiór Osobisty Wrocław)
  • Płatności: przelew, PayU, pobranie, na miejscu (kartą lub gotówką)
  • Niskie ceny produktów, dużo promocji
  • Rabaty dla stałych klientów
  • Duży wybór (ponad 4000 zdrowych produktów)
  • Ciągły rozwój, dużo nowości
  • Doświadczenie: sprzedajemy w Internecie już ponad 6 lat
  • Dziesiątki tysięcy zadowolonych klientów