Lapacho Kora Pocięta 500 g - Natvita
-
Oczekujemy na dostawę tego produktu, Wyszukaj poniżej lub za pomocą wyszukiwarki podobny produkt.
-
- 28,21 zł
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,5 kg
Cena kat. za 1kg :67.98 zł
LAPACHO KORA POCIĘTA
Lapacho kora, zwana także pau d'arco lub herbatą Inków, to wewnętrzna kora drzewa lapacho, z której przygotowuje się wywar.
Masa netto: 500 g
Składniki: 100% lapacho (Tabebula impetiginosa) kora pocięta.
Kraj pochodzenia: Paragwaj.
Propozycja użycia: około 1 łyżkę kory (około 2 g) zalać szklanką wrzącej wody, zaparzać 15 min., następnie odcedzić. Po ostudzeniu pić 2 razy dziennie.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Producent:
NAT sp. z o.o.
ul. Wrocławska 33d, Długołęka
55-095 Mirków
Lapacho Kora Pocięta 500 g - Właściwości i Zastosowanie
Lapacho, znane również jako pau d'arco lub herbata Inków, to wyjątkowy i naturalny produkt pochodzący z kory drzewa lapacho (Tabebuia impetiginosa), które występuje głównie w Paragwaju. Produkt dostępny w opakowaniu 500 g składa się z pociętej kory, gotowej do przygotowania aromatycznego naparu.
Jak Przygotować Napar z Lapacho?
Aby przygotować napar z Lapacho, wystarczy zalać łyżkę kory (około 2 g) szklanką wrzącej wody. Proces parzenia powinien trwać około 15 minut, a następnie należy napar odcedzić. Po ostudzeniu, można go pić dwa razy dziennie. To praktyczny i łatwy sposób na wprowadzenie naturalnych produktów do codziennej diety.
Dlaczego Warto Wybrać Lapacho?
- Natura i czystość: 100% naturalna kora drzewna z Paragwaju.
- Lekka nutka egzotyki: Delikatny smak i aromat, które przywodzą na myśl atmosferę dawnej kultury Inków.
- Łatwość użycia: Dzięki pociętej formie, przygotowanie naparu jest szybkie i proste.
Zastosowanie Lapacho
Lapacho można stosować jako aromatyczny dodatek do codziennego menu. Nadaje się idealnie do spożycia samodzielnie jako herbata. Można go również łączyć z innymi ziołami, tworząc unikalne mieszanki smakowe.
Przechowywanie
Aby zachować świeżość i aromat kory Lapacho, zaleca się przechowywanie jej w suchym i ciemnym miejscu, z dala od dzieci. Dzięki odpowiednim warunkom, Lapacho zachowuje swoje właściwości przez długi czas.
Najczęściej Zadawane Pytania
- Czy Lapacho można pić codziennie? Tak, napar z Lapacho można spożywać regularnie jako część diety.
- Jak przechowywać Lapacho? Przechowuj w suchym i ciemnym miejscu, aby zachować świeżość produktu.
W ofercie sklepu marketbio mieliśmy także poniższy produkt:
Nazwa produktu: Catuaba 250g pocięte kawałki kory- Granum
Kod kreskowy producenta EAN: 0000001199
Opis i zdjęcie produktu:
Masa netto: 250 g
Składniki: 100% kory brazylijskiego drzewa Catuaba
Kraj pochodzenia: Brazylia
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób użycia: 1 łyżeczka na 250 ml wody. Gotować w garnku na małym ogniu 5-10 minut, następnie przykryć, odstawić do naciągnięcia na kolejne 15 minut. Po tym czasie napar jest gotowy do picia.
Informacja dla alergików: Możliwa obecność: soi, orzechów, gorczycy i produktów zawierających gluten.
Bio: | Nie |
Gluten: | bez glutenu |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: NAT Sp. z o.o. .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000032272
Recenzje
Marianna
Recenzja niezweryfikowana
|
|
Irena
Zakup zweryfikowany
|