Makaron Bezglutenowy Soczewica Czerwona Bio Muszla 250 g Fabijańscy
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000008058
- Producent/Dystrybutor: Fabijańscy
- Kod producenta: 5902811251099
-
Dostępność:
W magazynie jest więcej niż 5 sztuk
- Czas realizacji: 24h
- 14,99 zł / szt.
-
szt.
Zawartość netto:0,25 kg
Cena kat. za 1kg :59.96 zł
EKOLOGICZNY MAKARON BEZGLUTENOWY Z SOCZEWICY CZERWONEJ
MUSZLA (GNOCCHI SARDI)
Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan
Masa netto: 250 g
Składniki: Ekologiczna mąka z soczewicy czerwonej pochodząca z certyfikowanej uprawy ekologicznej, woda źródlana (krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat)
Jednostka certyfikująca: PL-EKO-01
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania: Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie makaronu 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę jak lubisz, dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno gotującej się wody wrzuć makaron, zamieszaj i gotuj do miękkości: 9-11 minut, al dente: 7-8 minut. W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1449 kJ/342 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g
Węglowodany: 56,3 g
- w tym cukry: 2 g
Błonnik: 4,9 g
Białko: 23,8 g
Sól: 36 mg