Makaron Konjac Vermicelli 385 g (300 g) Bio - Diet-Food
-
W naszym magazynie jest więcej niż 5 sztuk
-
- 8,52 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Data min. trwałości:2026/04/22
Zawartość netto:0,3 kg
Cena kat. za 1kg :35.97 zł
MAKARON KONJAC VERMICELLI BIO
Glukomannan konnyak - to roślina uprawiana w Azji od tysiącleci. Dzięki zawartości błonnika i niskiej kaloryczności jest niezastąpiona dla osób dbających o zdrowie i figurę.
Masa netto: 385 g
Masa netto po odsączeniu: 300 g
Składniki: woda oczyszczona (96,6%), mąka z rośliny Konjac* (3,4%).
* Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej
Jednostka certyfikująca: CN-BIO-141
Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE
Kraj pochodzenia: Chiny
Sposób przygotowania: Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temp. 5-28ºC. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie, szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 30 kJ/ 7 kcal
Tłuszcz: <0,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: <0,2 g
- w tym cukry: <0,1 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: <0,1 g
Sól: <0,1 g
Producent:
MIPAMA
E.Z. Szafarz sp.j.
ul. Rogatka 7a
62-860 Opatówek
Makaron Konjac Vermicelli Bio
Makaron Konjac Vermicelli to wyjątkowy produkt dla osób dbających o zdrową dietę oraz sylwetkę. Dzięki zawartości glukomannanu, czyli błonnika pochodzącego z rośliny Konjac, makaron wyróżnia się niską kalorycznością – wynosi zaledwie 7 kcal na 100 g.
Cechy Produktu
- Niska kaloryczność: 7 kcal na 100 g
- Bezglutenowy, odpowiedni dla osób z celiakią oraz stosujących dietę bezglutenową
- Bez soi i bez tłuszczu, idealny dla osób z alergiami pokarmowymi
- Ekologiczne pochodzenie składników – certyfikaty rolnictwa ekologicznego
- Wegański, koszerny, halal – produkt odpowiedni dla różnych preferencji i potrzeb dietetycznych
- Przyjazny dla diety ketogenicznej
Sposób Przygotowania
Makaron Konjac Vermicelli jest prosty w przygotowaniu. Wystarczy go starannie wypłukać pod ciepłą, bieżącą wodą i gotować lub smażyć przez 2-3 minuty. Jest doskonałym dodatkiem do wielu potraw: sałatek, zup czy dań z warzywami.
Korzyści z Wybierania Makaronu Konjac
Wybierając Makaron Konjac Vermicelli, możesz cieszyć się posiłkami o zmniejszonej kaloryczności, co wspiera prowadzenie zdrowej i zrównoważonej diety. Dzięki bogactwu błonnika, pochodzącego z rośliny uprawianej od tysiącleci w Azji, makaron ten dostarcza uczucia sytości.
Przechowywanie
Aby zachować świeżość, makaron należy przechowywać w temperaturze od 5 do 28ºC. Po otwarciu należy go trzymać w lodówce, w zalewie, oraz zużyć w przeciągu 3 dni.
Najczęściej Zadawane Pytania
- Czy makaron Konjac Vermicelli jest odpowiedni dla wegan?
Tak, jest w 100% wegański. - Jak długo po otwarciu można przechowywać makaron?
Po otwarciu, makaron należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni. - Czy produkt jest bezglutenowy?
Tak, makaron jest w pełni bezglutenowy.
Bio: | Tak |
Gluten: | bez glutenu |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Nie |
- Producent/Dystrybutor: Mipama .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000053225
Recenzje
Recenzja pracownika sklepu
Recenzja niezweryfikowana
|