Miód Kasztanowy Bio 400 g - Alce Nero
MIÓD KASZTANOWTY BIO Ekologiczny, włoski miód kasztanowy charakteryzuje się bardzo intensywną ciemno-bursztynową barwą i lekko gorzkawym smakiem. Miód kasztanowy proponujemy wszystkim, którzy lubią wyrazisty smak i aromat. Najlepiej nadaje się jako dodatek do chleba lub serów. Masa netto: 400 g Składniki: Miód kasztanowy BIO. Jednostka certyfikująca: IT-BIO-007 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Produkt nieodpowiedni dla dzieci poniżej 12 miesiąca życia. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1352 kJ/ 322 kcal Tłuszcz: 0,0 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,0 g Węglowodany: 80 g - w tym cukry: 80 g Białko: 0,6 g Sól: 0,03 g Producent: ALCE NERO S.P.A Via H. Ford 2/a 40024 Castel S. Pietro Terme (BO) Włochy Do sprawdzenia
Makaron z Płaskurki Razowy Spaghetti Bio 500 g - Alce Nero
EKOLOGICZNY MAKARON Z PŁASKURKI RAZOWY SPAGHETTI Masa netto: 500 g Składniki: Ekologiczna mąka pełnoziarnista z pszenicy płaskurki*, woda *składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy Informacja alergiczna: Produkt może zawierać inne zboża zawierające gluten, soję, gorczycę. Sposób przygotowania: Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania: 11 min. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza na 100 g: Wartość energetyczna: 1539 kJ/342 kcal Tłuszcz: 1,6 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 67 g - w tym cukry: 2,9 g Błonnik: 5,7 g Białko: 12 g Sól: 0 g Producent: Alce Nero S.p.A. Via H. Ford 2/A - 40024 Castel S. Pietro Terme (BO) Italia Do sprawdzenia
Makaron z Płaskurki Razowy Penne Bio 500 g - Alce Nero
MAKARON Z PŁASKURKI RAZOWY PENNE BIO Masa netto: 500 g Składniki: mąka pełnoziarnista z pszenicy płaskurki*, woda. * składniki pochodzące z upraw ekologicznych. Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie składników: Rolnictwo Włochy Informacja dla alergików: może zawierać inne zboża zawierające gluten, soję, gorczycę. Sposób przygotowania: Zagotować 1,5 l wody na 100 g makaronu, dodać soli. Czas gotowania: 10 min. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1539 kJ/342 kcal Tłuszcz: 1,6 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,3 g Węglowodany: 67 g -w tym cukry: 2,9 g Błonnik: 5,7 g Białko: 12 g Sól: 0,0 g Producent: Alce Nero via H.Ford 2/A-40024 Castel S.Pietro Theme (BO) WłochyDo sprawdzenia
Makaron z Płaskurki Gwiazdki od 6 Miesiąca z Witaminą B1 Bio 500 g - Alce Nero
MAKARON Z PŁASKURKI GWIAZDKI Z WITAMINĄ B1 BIO 100% wyłącznie włoska pszenica płaskurka. Odpowiedni dla dzieci od 6 miesiąca życia. Z witaminą B1 (zgodnie z wymaganiami odpowiednich przepisów odnoszących się do witaminy B1). Wykonany z wody pochodzącej z Alp z regionu Trentino. Masa netto: 500 g Składniki: Mąka pszenna płaskurka*, witamina B1, woda. * składniki pochodzące z upraw ekologicznych. Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie składników: Rolnictwo Włochy Informacja dla alergików: Produkt może zawierać soję, gorczycę. Sposób przygotowania: Czas gotowania 6-8 min. w zależności od wymaganej konsystencji. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w hermetycznym pojemniku. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1495 kJ/356 kcal Tłuszcz: 1,6 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,3 g Węglowodany: 72 g -w tym cukry: 2,4 g Błonnik: 3,1 g Białko: 12 g Sól: 0 g Witamina B1: 1,0 mg Producent: Alce Nero Via H.Ford 2/A 40024 Castel S.Pietro T. (BO) WłochyDo sprawdzenia
Makaron z Płaskurki Gniazda Tagliatelle Bio 250 g - Alce Nero
MAKARON Z PŁASKURKI GNIAZDA TAGLIATELLE BIO Masa netto: 250 g Składniki: Mąka z pszenicy płaskurki*, woda. * składniki ekologiczne Jednostka certyfikująca: IT-EKO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy Informacja alergiczna: Produkt może zawierać inne zboża zawierające gluten, soję, gorczycę. Sposób przygotowania: Zagotować 1,5 l wody na 100 g makaronu, dodać soli. Czas gotowania: 8 min. Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1445 kJ/344 kcal Tłuszcz: 1,8 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,3 g Węglowodany: 68 g - w tym cukry: 2,2 g Błonnik: 4,0 g Białko: 12 g Sól: 0 g Producent: Alce Nero Via H.Ford 2/A - 40024 Castel S. Pietro Terme Włochy Do sprawdzenia
Makaron z Płaskurki Fusilli Bio 500 g - Alce Nero
MAKARON Z PŁASKURKI FUSILLI BIO Masa netto: 500 g Składniki: Mąka z pszenicy płaskurki*, woda * składniki pochodzące z upraw ekologicznych. Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie składników: Rolnictwo Włochy Informacja alergiczna: Produkt może zawierać inne zboża zawierające gluten, soję, gorczycę. Sposób przygotowania: Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania: 11 min. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna:1445 kJ/344 kcal Tłuszcz: 1,8 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,3 g Węglowodany: 68 g -w tym cukry: 2,2 g Błonnik: 4,0 g Białko: 12 g Sól: 0,0 g Producent: Alce Nero via Idice,299 40050 Monterenzio (BO) Włochy Do sprawdzenia
Makaron Spaghetti z Płaskurki Bio 500 g - Alce Nero
MAKARON Z PŁASKURKI SPAGHETTI BIO Masa netto: 500 g Składniki: Mąka z pszenicy płaskurki*, woda * składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy Informacja alergiczna: Produkt może zawierać inne zboża zawierające gluten, soję, gorczycę. Sposób przygotowania: Zagotować 1,5 l wody na 100 g makaronu, dodać soli. Czas gotowania: 11 min. Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1445 kJ/344 kcal Tłuszcz: 1,8 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,3 g Węglowodany: 68 g - w tym cukry: 2,2 g Błonnik: 4,0 g Białko: 12 g Sól: 0,0 g Producent: Alce Nero S.p.A. Vio H.Ford 2/A - 40024, Castel S. Pietro Terme (BO) Włochy Do sprawdzenia
Makaron Semolinowy Razowy Penne Bio 500 g - Alce Nero
EKOLOGICZNY MAKARON PEŁNOZIARNISTY Z PSZENICY DURUM Masa netto: 500 g Składniki: pełnoziarnista mąką z pszenicy durum*, woda *składniki pochodzenia ekologicznego Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie składników: Rolnictwo Włochy Informacja dla alergików: zawiera gluten. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 1453 kJ / 346 kcal Tłuszcz 2,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g Węglowodany 66 g w tym cukry 3,2 g Błonnik 7,7 g Białko 12 g Sól 0 g Producent: Alce Nero Via H.Ford 2/A-40024 Castel S.Pietro Terme (BO) Italia
Makaron Semolinowy Penne Bio 500 g Alce Nero
MAKARON SEMOLINOWY PENNE BIO Masa netto: 500 g Składniki: Semolina z pszenicy durum*, woda * składniki ekologiczne Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie składników: Rolnictwo Włochy Informacja dla alergików: Zawiera gluten. Warunki przechowania: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Sposób przygotowania: Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente': 10 min. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1478 kJ/352 kcal Tłuszcz: 1,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 73 g w tym cukry: 3,1 g Błonnik: 2,9 g Białko: 11 g Sól: 0 g Producent: Alce Nero Via H. Ford 2/A-40024 Castel S. Pietro Terme (BO) Włochy
Makaron Semolinowy Lasagne Bio 250 g - Alce Nero
MAKARON SEMOLINOWY LASAGNE BIO Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z pszenicy durum. Masa netto: 250 g Składniki: mąka z pszenicy durum*, woda * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: IT-BIO-023 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy Informacja dla alergików: Produkt może zawierać inne zboża zawierające gluten, soję, gorczycę. Sposób użycia: Makaron gotować przez 5 minut. Dodać wybrane składniki, piec w temperaturze 180ºC przez 35 minut. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1474 kJ/ 351 kcal Tłuszcz: 1,5 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 72 g - w tym cukry: 2,5 g Błonnik: 2,9 g Białko: 11 g Sól: 0 g Producent: Pastificio Battagello S.r.l. Via Balegante, 5-31039 Riese Pio X (TV) Italia
Makaron Semolinowy Gniazda Tagliatelle Bio 250 g - Alce Nero
MAKARON EKOLOGICZNY Z SEMOLINY Z PSZENICY DURUM Masa netto: 250 g Składniki: semoliny z pszenicy durum*, woda *składniki pochodzenia ekologicznego Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie składników: Rolnictwo Włochy Informacja dla alergików: zawiera gluten. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 1483 kJ / 353 kcal Tłuszcz 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g Węglowodany 72 g w tym cukry 2,5 g Błonnik 3,0 g Białko 12 g Sól 0 g Producent: Alce Nero Via H.Ford 2/A-40024 Castel S.Pietro Terme (BO) Italia
Makaron Semolinowy Fusilli Bio 500g - Alce Nero
MAKARON EKOLOGICZNY Z SEMOLINY Z PSZENICY DURUM Masa netto: 500 g Składniki: mąka z pszenicy durum*, woda *składniki pochodzenia ekologicznego Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie składników: Rolnictwo Włochy Informacja dla alergików: zawiera gluten. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 1478 kJ / 352 kcal Tłuszcz 1,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g Węglowodany 73 g w tym cukry 3,1 g Błonnik 2,9 g Białko 11 g Sól 0 g Producent: Alce Nero Via H.Ford 2/A-40024 Castel S.Pietro Terme (BO) Italia
Makaron Semolinowy Farfalle Bio 500 g - Alce Nero
MAKARON EKOLOGICZNY Z SEMOLINY Z PSZENICY DURUM Masa netto: 500 g Składniki: semoliny z pszenicy durum*, woda *składniki pochodzenia ekologicznego Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie składników: Rolnictwo Włochy Informacja dla alergików: zawiera gluten. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 1483 kJ / 353 kcal Tłuszcz 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g Węglowodany 72 g w tym cukry 2,5 g Błonnik 3,0 g Białko 12 g Sól 0 g Producent: Alce Nero Via H.Ford 2/A-40024 Castel S.Pietro Terme (BO) Italia
Makaron Razowy z Płaskurki Fusilli Bio 500 g - Alce Nero
MAKARON RAZOWY Z PŁASKURKI FUSILLI BIO Masa netto: 500 g Składniki: ekologiczna pełnoziarnista mąka z pszenicy płaskurki, woda. Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy Informacja alergiczna: Produkt może zawierać inne zboża zawierające gluten, soję, gorczycę. Sposób przygotowania: Zagotować 1,5 l wody na 100 g makaronu, dodać soli. Czas gotowania: 11 min. Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1539 kJ/ 342 kcal Tłuszcz: 1,6 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,3 g Węglowodany: 67 g - w tym cukry: 2,9 g Białko: 12 g Sól: 0 g Producent: Alce Nero S.p.A. Via H. Ford 2/A-40024 Castel S.Pietro Terme (BO) Włochy Do sprawdzenia
Makaron Penne z Płaskurki Bio 500 g - Alce Nero
MAKARON PENNE Z PŁASKURKI Masa netto: 500 g Składniki: ekologiczna mąka z pszenicy płaskurki, woda Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy Informacja alergiczna: Produkt może zawierać inne zboża zawierające gluten, soję, gorczycę. Sposób przygotowania: Zagotować 1,5 l wody na 100 g makaronu, dodać soli. Czas gotowania: 10 min. Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1445 kJ/ 344 kcal Tłuszcz: 1,8 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,3 g Węglowodany: 68 g - w tym cukry: 2,2 g Błonnik: 4,0 g Białko: 12 g Sól: 0 g Producent: Alce Nero S.p.A. Via H.Ford 7-9-40024 Castel S.Pietro Terme (BO), Italia Do sprawdzenia
Makaron Kukurydziano - Ryżowy Spaghetti Bezglutenowy Bio 250 g - Alce Nero
MAKARON KUKURYDZIANO-RYŻOWY SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO Masa netto: 250 g Składniki: mąka kukurydziana* (80%), mąka ryżowa* (20%) * składniki pochodzące z upraw ekologicznych. Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie składników: Rolnictwo Włochy Informacje dla alergików: produkt może zawierać alergeny: łubin, soję. Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1491 kJ/355 kcal Tłuszcz: 1,4 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,5 g Węglowodany: 78 g - w tym cukry: 2 g Białko: 7 g Sól: 0,05 g Producent: Alce Nero S.p.A. Via H. Ford 2/A-40024 Castel S.Pietro Terme (BO) WłochyDo sprawdzenia
Makaron Kukurydziano - Ryżowy Penne Bezglutenowy Bio 250 g Alce Nero
EKOLOGICZNY MAKARON KUKURYDZIANO - RYŻOWY BEZGLUTENOWY - PENNE Opracowany specjalnie dla osób cierpiących na celiakię. Masa netto: 250 g Składniki: Mąka kukurydziana* 80%, mąka ryżowa* 20% *składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy Informacja dla alergików: Produkt może zawierać łubin oraz soję. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna:1491 kJ/355kcal Tłuszcz: 1,4 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,5 g Węglowodany: 78 g -w tym cukry: 2,0 g Błonnik: 1,0 g Białko: 7,0 g Sól: 0,05 g Producent: Alce Nero via Idice,299 40050 Monterenzio (BO) WłochyDo sprawdzenia
Makaron Kukurydziano - Ryżowy Fusilli Bezgluenowy Bio 250 - Alce Nero
MAKARON KUKURYDZIANO - RYŻOWY BEZGLUTENOWY BIO FUSILLI Makaron bezglutenowy wytwarzany według specjalnej receptury, żeby uzyskać smak podobny do makaronu ze zwykłej pszenicy durum. Masa netto: 250 g Składniki: Mąka kukurydziana* (80%), mąka ryżowa* (20%) * składniki pochodzące z upraw ekologicznych. Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie składników: Rolnictwo Włochy Informacja dla alergików: Produkt może zawierać łubin oraz soję. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna:1499 kJ/ 353 kcal Tłuszcz: 1,4 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,5 g Węglowodany: 78 g -w tym cukry: 2 g Błonnik: 1 g Białko: 7 g Sól: 0,05 g Producent: Alce Nero via Idice,299 40050 Monterenzio (BO) WłochyDo sprawdzenia
Makaron Fusilli Trójkolorowy Bio 500 g - Alce Nero
MAKARON FUSILLI TRÓJKOLOROWY BIO Makaron semolinowy z suszonym pomidorem i szpinakiem. Masa netto: 500 g Składniki: mąka z pszenicy durum*, mąka z pszenicy durum* z suszonymi pomidorami*(3%), mąka z pszenicy durum* z suszonym szpinakiem* (2%), woda * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy Sposób przygotowania: Zagotować 1,5 l wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1470 kJ/ 350 kcal Tłuszcz: 1,2 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 71 g - w tym cukry: 2,9 g Błonnik: 3,5 g Białko: 12 g Sól: 0 g Producent: ALCE NERO Via H. Ford 2/A-40024 Castel S. Pietro Terme (BO) Włochy Do sprawdzenia
Makaron (Semolinowy) Spaghetti Bio 500 g - Alce Nero
MAKARON (SEMOLINOWY) SPAGHETTI BIO Masa netto: 500 g Składniki: ekologiczna mąka z pszenicy durum, woda Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy Informacja dla alergików: Produkt zawiera gluten. Sposób przygotowania: 1,5 l osolonej wody na 100 g makaronu. Czas gotowania: 11 min. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1474 kJ/ 351 kcal Tłuszcz: 1,1 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g Węglowodany: 73 g - w tym cukry: 3,1 g Błonnik: 2,9 g Białko: 11 g Sól: 0 g Producent: ALCE NERO Via H.Ford 2/A-40024 Castel S.Pietro Terme (BO) Italia
Makaron (Semolinowy Razowy) Spaghetti Bio 500 g - Alce Nero
MAKARON (SEMOLINOWY RAZOWY) SPAGHETTI BIO Masa netto: 500 g Składniki: ekologiczna pełnoziarnista mąka z pszenicy durum, woda Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy Informacja dla alergików: Produkt zawiera gluten. Sposób przygotowania: 1,5 l osolonej wody na 100 g makaronu. Czas gotowania: 10 min. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1453 kJ/ 346 kcal Tłuszcz: 2,1 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,4 g Węglowodany: 66 g - w tym cukry: 3,2 g Błonnik: 7,7 g Białko: 12 g Sól: 0 g Producent: ALCE NERO Via H.Ford 2/A-40024 Castel S.Pietro Terme (BO) Italia
Mąka Pszenna Bio Typ 0 Mąka Włoska do Pizzy 1 Kg Alce Nero Mąka na Pizzę
MĄKA PSZENNA BIO - TYP 0 Idealna do wypieku chleba, makaronów, pizzy Masa netto: 1 kg Składniki: Mąka pszenna* 100% * składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy Informacje dla alergików: Produkt może zawierać zboża zawierające gluten oraz soję. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1541 kJ/ 367 kcal Tłuszcz: 1 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g Węglowodany: 76 g - w tym cukry: 1,8 g Błonnik: 2,9 g Białko: 12 g Sól: 0 g Producent: Alce Nero S.p.A. Via H. Ford, 2/A - 40024 Castel S. Pietro Terme (BO) Italia Do sprawdzenia
Kukurydza Słodka w Zalewie Bio 320 g (2 Sztuki x160 g) - Alce Nero
KUKURYDZA SŁODKA W ZALEWIE BIO Ekologiczne ziarna słodkiej kukurydzy pakowane próżniowo. Masa netto: 320 g (2 x 160 g) Masa netto po odsączeniu: 280 g (2 x 140 g) Składniki: ziarna kukurydzy cukrowej*, woda, sól. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: IT-BIO-007 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła i wilgoci. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 340 kJ/ 81 kcal Tłuszcz: 2 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany: 12 g - w tym cukry: 6,9 g Błonnik: 2,9 g Białko: 2,3 g Sól: 0,34 g Producent: Alce Nero s.p.a. Via H. Ford 7-9 40024 Castel S. Pietro Terme (BO) - Italia
Krem z Kasztanów Jadalnych Bio 270 g - Alce Nero
KREM Z KASZTANÓW JADALNYCH BIO Masa netto: 270 g Składniki: Cukier winogronowy*, kasztany jadalne* 48%. *składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 790 kJ/ 188 kcal Tłuszcz: 0,4 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,09 g Węglowodany: 44 g - w tym cukry: 42 g Błonnik: 2,1 g Białko: 1,0 g Sól: 0,01 g Producent: Alce Nero Via H.Ford 2/A 40024 Castel S. Pietro T. (BO) - Italia Do sprawdzenia
Alce Nero – Ekologiczne Smaki Prosto z Włoch
Kim jest Alce Nero?
Alce Nero to renomowany producent ekologicznej żywności z długą tradycją tworzenia produktów z najlepszych naturalnych składników. Firma koncentruje się na dostarczaniu wysokiej jakości żywności ekologicznej, która łączy włoską tradycję z nowoczesnymi potrzebami zdrowotnymi konsumentów. Oferta Alce Nero obejmuje szeroki asortyment produktów, począwszy od makaronów, przez miód, aż po oleje i octy.
Najważniejsze produkty Alce Nero
- Makaron kukurydziano-ryżowy bezglutenowy – idealny dla osób poszukujących alternatyw dla tradycyjnych makaronów.
- Oliwa z oliwek extra virgin – doskonała do sałatek i gotowania, dostępna w różnych pojemnościach, w tym w specjalnych wersjach dla dzieci.
- Sos pomidorowy bio – dostępny w wielu odmianach smakowych, takich jak arrabbiata, z warzywami czy z grillowanym bakłażanem.
- Czekolada i desery – szeroki wybór czekolad fair trade w różnych smakach oraz musów owocowych, takich jak mus truskawkowy czy mus figowo-cytrynowy.
- Buliony i kostki warzywne – praktyczne i smakowite rozwiązania do gotowania zup i dań jednogarnkowych.
- Napoje i nektary – w tym napój ryżowy basmati z wapniem oraz nektary owocowe, takie jak nektar morelowy i brzoskwiniowy.
- Pesto i kremy – smakowite dodatki do makaronów i kanapek, takie jak pesto bazyliowe z tofu czy krem orzechowo-czekoladowy.
Dlaczego warto wybrać Alce Nero?
Alce Nero oferuje produkty, które są certyfikowane jako ekologiczne, co zapewnia jakość i bezpieczeństwo dla całej rodziny. Ich oferta nie tylko koncentruje się na smaku, ale także na odpowiedzialności środowiskowej i społecznej, co czyni ich liderem w branży zdrowej żywności.
Miejsce produkcji i wartości
Alce Nero to nie tylko producent, ale także zespół pasjonatów życia zgodnego z naturą. Wszystkie produkty powstają w zgodzie z naturalnymi cyklami przyrody, przy minimalnym wpływie na środowisko. Włoskie korzenie marki dodają autentyczności i wyjątkowości każdemu produktowi, zwłaszcza takim jak oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia czy makaron orkiszowy.