
Passata pomidorowa to inaczej przecier pomidorowy. Jest to produkt spożywczy używany do wzbogacenia smaku wielu potraw, a także jako baza sosów i koktajli. Dobra passata powinna być przygotowana ze świeżych i dojrzałych pomidorów, ponieważ tylko w ten sposób zagwarantuje oczekiwane walory smakowe. W sklepie Marketbio.pl znajdą Państwo passaty pomidorowe wyprodukowane z najlepszych pomidorów pochodzących z ekologicznych upraw.
Sos Pomidorowy Passata Bio 3x 200 g - Alce Nero
SOS POMIDOROWY PASSATA BIO Masa netto: 600 g (3 x 200 g) Składniki: Pomidory*. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna - 139 kJ / 33 kcal Tłuszcz - 0 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0 g Węglowodany - 5,3 g w tym cukry - 4,4 g Błonnik - 2,7 g Białko - 1,7 g Sól - 0 g Producent: Alce Nero S.p.A. Via H.Ford 2/A-40024 Castel S.Pietro Terme (BO) Italia Do sprawdzenia
Sos Pomidorowy Passata z Pomidorów Żółtych Bio 350 g - Alce Nero
SOS POMIDOROWY PASSATA Z POMIDORÓW ŻÓŁTYCH BIO Produkt pasteryzowany. Masa netto: 350 g Składniki: Ekologiczne pomidory. Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 139 kJ/ 33 kcal Tłuszcz: 0,3 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 5,3 g - w tym cukry: 4,1 g Błonnik: 1 g Białko: 1,7 g Sól: 0,03 g Producent: Alce Nero S.p.A. Via H. Ford 2/A 40024 Castel S. Pietro T. (BO) Włochy
Pulpa Pomidorowa Bio 500 g Alce Nero - Sos Pomidorowy Bez Dodatku Soli
PULPA POMIDOROWA BIO 100% włoskich pomidorów. Uprawiane w regionie Emilia-Romagna. Produkt pasteryzowany. Zawartość netto: 500 g Składniki: pomidory krojone* (75%), przecier pomidorowy pół skoncentrowany* (25%). *składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy Warunki przechowania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 126 kJ/ 30 kcal Tłuszcz: 0,2 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,0 g Węglowodany: 4,9 g - w tym cukry: 4,6 g Białko: 1,6 g Sól: 0,0 g Producent: Alce Nero S.p.A. Vio H.Ford 2/A - 40024, Castel S. Pietro Terme (BO) WłochyDo sprawdzenia
Sos Pomidorowy Passata z Pomidorów Daktylowych Bio 350 g - Alce Nero
SOS POMIDOROWY PASSATA Z POMIDORÓW DAKTYLOWYCH BIO Masa netto: 350 g Składniki: Pomidory*. * składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy Warunki przechowania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni. Przed użyciem wstrząsnąć. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 193 kJ/ 46 kcal Tłuszcz: 0,2 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,03 g Węglowodany: 9,5 g - w tym cukry: 6,7 g Błonnik: 1,2 g Białko: 1,0 g Sól: 0,0 g Producent: Alce Nero S.p.A. Vio H.Ford 2/A - 40024, Castel S. Pietro Terme (BO) WłochyDo sprawdzenia
Sos Pomidorowy Passata Bio 500 g - Alce Nero
SOS POMIDOROWY PASSATA BIO Produkt pasteryzowany. 100% włoskich pomidorów. Masa netto: 500 g Składniki: Pomidory z upraw ekologicznych. Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 139 kJ/ 33 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 5,3 g - w tym cukry: 4,4 g Błonnik: 2,7 g Białko: 1,7 g Sól: 0 g Producent: Alce Nero S.p.A. Via H. ford 2/A 40024 Castel S. Pietro Terme (BO) Włochy Do sprawdzenia
Czym właściwie jest passata pomidorowa?
Passata pomidorowa to przecier, który powstaje ze starannie wyselekcjonowanych pomidorów. Są one myte, a następnie obierane ze skórki. Pomidory w takiej formie są rozdrabniane i gotowane w wysokiej temperaturze. Dla uzyskania lepszych walorów smakowych niektórzy producenci dodają do passaty świeże zioła, takie jak chociażby bazylia. Warto jednak pamiętać, że z definicji w passacie nie powinno znajdować się nic poza pomidorami. Ugotowane pomidory przelewa się do butelki, a następnie poddaje procesowi pasteryzacji, co pozwala uzyskać dłuższy termin zdatności do spożycia. Passata jest czasami mylona z pulpą – to podobne produkty, ale proces obróbki wygląda nieco inaczej. Przy produkcji pulpy pomidorki są krojone w kostkę, wzbogacone o koncentrat i dopiero później gotowane.
Jakie zastosowanie w kuchni posiada passata pomidorowa?
Dobrej jakości passaty pomidorowe znajdują wszechstronne zastosowanie w kuchni. Można je wykorzystać jako bazę dla sosów oraz koktajli pomidorowych. We włoskich pizzerniach passata często służy do smarowania spodów pizzy – w tym przypadku często stosuje się także świeże zioła. Po dodaniu ziół, przypraw i oliwek, passata doskonale sprawdzi się jako sos do makaronów. Znajdują zastosowanie także w niektórych zupach oraz zapiekankach. Warto jednak postawić na jakościowe passaty z ekologicznych pomidorów, ponieważ tylko takie produkty mogą zagwarantować oczekiwane walory smakowe, ale również wartości odżywcze. W passacie znajduje się wiele cennych substancji, w tym likopen, czyli naturalny przeciwutleniacz eliminujący wolne rodniki.
Czym cechują się passaty dostępne w naszej ofercie?
Pragniemy zagwarantować naszym Klientom szeroki wybór jakościowych produktów odznaczających się naturalnym i ekologicznym składem. W tym miejscu znajdą Państwo passaty pomidorowe wyprodukowane na bazie najlepszych pomidorów pochodzących z ekologicznych upraw. Każdy produkt dostępny w naszej ofercie został opatrzony szczegółowym opisem, tak, aby umożliwić Państwu w pełni satysfakcjonujące i świadome zakupy. Passaty dostępne w Marketbio.pl zostały stworzone wyłącznie z naturalnych i bezpiecznych składników, dzięki czemu, zachwycają głębią smaku.
Ekologiczne passaty pomidorowe dostępne w Marketbio.pl
W sklepie internetowym Marketbio.pl ze zdrową żywnością mogą Państwo zakupić naturalne passaty pomidorowe z najlepszych pomidorów. Do ich produkcji wykorzystuje się staranne wyselekcjonowane pomidory pochodzące z ekologicznych upraw. To wpływa na wartości odżywcze, a także głęboki smak produktu. Passata pomidorowa to składnik wielu sosów, zup oraz koktajli. Bywa powszechnie wykorzystywana do smarowania spodu pizzy. Zamawiając passaty pomidorowe w naszym sklepie mogą Państwo liczyć na satysfakcjonujące zakupy w korzystnej cenie.
Alce Nero – Ekologiczne Smaki Prosto z Włoch
Kim jest Alce Nero?
Alce Nero to renomowany producent ekologicznej żywności z długą tradycją tworzenia produktów z najlepszych naturalnych składników. Firma koncentruje się na dostarczaniu wysokiej jakości żywności ekologicznej, która łączy włoską tradycję z nowoczesnymi potrzebami zdrowotnymi konsumentów. Oferta Alce Nero obejmuje szeroki asortyment produktów, począwszy od makaronów, przez miód, aż po oleje i octy.
Najważniejsze produkty Alce Nero
- Makaron kukurydziano-ryżowy bezglutenowy – idealny dla osób poszukujących alternatyw dla tradycyjnych makaronów.
- Oliwa z oliwek extra virgin – doskonała do sałatek i gotowania, dostępna w różnych pojemnościach, w tym w specjalnych wersjach dla dzieci.
- Sos pomidorowy bio – dostępny w wielu odmianach smakowych, takich jak arrabbiata, z warzywami czy z grillowanym bakłażanem.
- Czekolada i desery – szeroki wybór czekolad fair trade w różnych smakach oraz musów owocowych, takich jak mus truskawkowy czy mus figowo-cytrynowy.
- Buliony i kostki warzywne – praktyczne i smakowite rozwiązania do gotowania zup i dań jednogarnkowych.
- Napoje i nektary – w tym napój ryżowy basmati z wapniem oraz nektary owocowe, takie jak nektar morelowy i brzoskwiniowy.
- Pesto i kremy – smakowite dodatki do makaronów i kanapek, takie jak pesto bazyliowe z tofu czy krem orzechowo-czekoladowy.
Dlaczego warto wybrać Alce Nero?
Alce Nero oferuje produkty, które są certyfikowane jako ekologiczne, co zapewnia jakość i bezpieczeństwo dla całej rodziny. Ich oferta nie tylko koncentruje się na smaku, ale także na odpowiedzialności środowiskowej i społecznej, co czyni ich liderem w branży zdrowej żywności.
Miejsce produkcji i wartości
Alce Nero to nie tylko producent, ale także zespół pasjonatów życia zgodnego z naturą. Wszystkie produkty powstają w zgodzie z naturalnymi cyklami przyrody, przy minimalnym wpływie na środowisko. Włoskie korzenie marki dodają autentyczności i wyjątkowości każdemu produktowi, zwłaszcza takim jak oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia czy makaron orkiszowy.