
Jest łagodną alternatywą kawy ziarnistej dla tych, którzy szukają odrobinę słabszych akcentów kofeinowych lub zbyt wysokie stężenie kofeiny im nie służy. Kawa rozpuszczalna to również komfort i wygoda przygotowania w przypadku, gdy nie posiadamy ekspresu lub najzwyczajniej preferujemy jej smak od klasycznej małej czarnej. Kawa rozpuszczalna jest niezbędna w naszej kuchni, gdy przychodzą goście, bo mamy wtedy pewność, że każdy znajdzie coś dla siebie.
Kawa Rozpuszczalna Reishi + Cordyceps Bio 100 g - ANI
KAWA ROZPUSZCZALNA REISHI + CORDYCEPS BIO Suplement diety Kawa arabica z ekstraktami z grzybów: laskownica lśniąca, maczużnik chiński. Masa netto: 100 g Opakowanie zawiera 33 sugerowanych porcji produktu. Składniki: kawa rozpuszczalna arabica* (86 %), ekstrakt z grzyba lakownica lśniąca* (Ganoderma lucidum)(7%), ekstrakt z grzyba maczużnik chiński* (Cordyceps sinensis)(7%). * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: SK-BIO-003 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Zalecane dzienne spożycie: 3 g kawy (jedna łyżeczka) zalać 150 ml gorącej wody (max. 80ºC). Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zaleca się stosowanie zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Producent: ANilab s.r.o., KVP 1, Košice 040 23
Kawa Rozpuszczalna "Reishi Keto" Bio 100 g - Ani
KAWA ROZPUSZCZALNA REISHI KETO BIO Kawa rozpuszczalna Arabica z grzybem Reishi. Masa netto: 100 g Składniki: kawa rozpuszczalna arabica* 80%, stewia* 9%, ekstrakt z reishi* 4%, ekstrakt z maca* 3%, matcha* 2%, olej MCT w proszku* 2%. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: SK-BIO-003 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Sposób przygotowania: 3 g kawy zalać 150 ml gorącej wody (max. 80°C) i wymieszać. Pić 2 - 3 razy dziennie. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 175 kJ / 42 kcal Tłuszcz: 3,6 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g Węglowodany: 9,7 g - w tym cukry: 0 g Błonnik: 2,6 g Białko: 0,7 g Sól: 0,12 g Producent: ANILAB s.r.o. KVP 1, Kosice 04 0223 Slovakia
Kawa rozpuszczalna liofilizowana
Ten rodzaj kawy rozpuszczalnej charakteryzuje się intensywnym smakiem i aromatem, przy równocześnie niskiej zawartości wody w składzie. Uważa się ją za najszlachetniejszą kawę rozpuszczalną. Wynaleziona została w Japonii na początku XX wieku. Jak powstaje kawa liofilizowana? Proces suszenia zachodzi poprzez mrożenie. W dużych kadziach przygotowywany jest napar – przez ziarna kawy przelewa się gorącą wodę. Stopniowo wytwarzana jest gęsta ciecz, która odparowuje i zostaje wysuszona przez liofilizację czyli wymrażanie. Kawa liofilizowana ma mniejszą zawartość kofeiny, bardzo subtelny smak oraz zapach. Nie zawiera też w sobie składników oddziałujących na układ krążenia.
Słodzona kawa rozpuszczalna instant
Żyjąc w biegu czasem chcemy zafundować sobie odrobinę przyjemności bez wysiłku i przygotowań. Za jednym pstryknięciem otrzymujemy to, czego chcemy. Taka jest właśnie gotowa mieszanka kawy rozpuszczalnej, która zawiera w sobie wszystko, czego potrzebujemy chcąc wypić szybką i dobrą kawę, słodzoną naturalnym erytrytolem. To minimalistyczne rozwiązanie dla ceniących sobie komfort w ciągu dnia i dobre latte.
Właściwości kawy rozpuszczalnej
Warto wiedzieć, że ten aromatyczny i pobudzający napój jest mało kaloryczny. Pamiętajmy jednak, że o ile sama kawa rozpuszczalna nie ma w sobie dużej ilości kalorii, o tyle dodatki do kawy, jak bita śmietana, słodzące syropy i ciasto serwowane na deser są już znacznie bardziej tuczące. Kawa rozpuszczalna ma również działanie antyoksydacyjne.
Sposób przygotowania kawy rozpuszczalnej
Dla niektórych rytuał parzenia ma niezwykle duże znaczenie i czyni moment przygotowania oraz picia kawy wyjątkowym, a nawet wyczekanym. To taka chwila przerwy w gonitwie codziennych obowiązków. Nie wszyscy jednak podchodzą w ten sposób do picia tego napoju. Zdarza się, że chcemy szybko, sprawnie i bez zbędnych czynności przygotować gorący napar, który już po chwili nas nieco ożywi i pozwoli kontynuować zajęcia. Możliwe, że nawet nie zamierzamy odrywać się od jakichkolwiek zadań? Zalewamy kawę wrzątkiem i gotowe. Wtedy kawa rozpuszczalna to najlepsze rozwiązanie. Zwłaszcza, jeśli w domu nie posiadamy ekspresu czy kawiarek. Wystarczy wsypać do ulubionej filiżanki odmierzoną porcję, by po chwili pić aromatyczny napój.
Kofeina w kawie rozpuszczalnej
Jeśli spożywanie kawy wiąże się dla nas z kontekstem miłego przyzwyczajenia i rytuału oraz doznań smakowych, zaś nie wynika z potrzeby pobudzenia za sprawą kofeiny, kawa rozpuszczalna jest dla nas świetnym rozwiązaniem, bowiem zawartość kofeiny jest w niej mniejsza niż w świeżo parzonej. Zdarza się, że nie każdemu wysoka zawartość kofeiny służy i po wypiciu jednej niewinnej filiżanki może czuć się nadmiernie ożywiony. Wówczas kawa rozpuszczalna łączy w sobie potrzebę picia klasycznego i znanego na całym świecie napoju, bez równoczesnego narażania się na ewentualne objawy nietolerancji podwójnego espresso.
Zamów kawę rozpuszczalną w naszym sklepie online
Skoro ten aromatyczny i prosty w przyrządzeniu napój to symbol komfortu i wygody, zadbajmy o to, by zakupy także były dla nas maksymalnie proste. Bez wychodzenia z domu, sprawnie i szybko. W zależności od upodobań w naszym sklepie można znaleźć klasyczną liofilizowaną kawę rozpuszczalną wysokiej jakości lub gotową, aromatyczną i słodzoną erytrytolem kawę latte z dodatkiem oleju kokosowego MTC w proszku, dzięki której w kilka sekund przyrządzimy gotowy pobudzający, delikatny w smaku napój doskonały do serwowania w towarzystwie różnego rodzaju deserów.