
W tej kategorii znajdą Państwo mniej znane ryże, tak jak np. ryż wielobarwny.
Jest to mieszanka ryżu długoziarnistego, czerwonego o orzechowym smaku i dzikiego zwanego "indiańskim".
Charakteryzuje się unikalnym aromatem i kolorystyką.
Doskonały dodatek do dań głównych, sałatek i risotto.
Polecamy !
Ryż do Sushi Akitakomachi 1 kg - Sen Soy
RYŻ DO SUSHI AKITAKOMACHI Akita Komachi to odmiana ryżu pochodząca z japońskiej prefektury Akita, będąca połączeniem tradycyjnych technik uprawy wypracowanych na przestrzeni wieków, jak i nowoczesnych metod przetwarzania jakimi ziarna poddawane są po zebraniu. Nic dziwnego, że odmiana ta uważana jest za jedną z najekskluzywniejszych pośród wszystkich dostępnych na rynku. Jego słodko-orzechowy posmak i dobra kleistość sprawia, że jest idealny do przyrządzania sushi, jak również ciasteczek mochi i przekąsek onigiri. W dobrym sushi bardzo ważne jest odpowiednie przygotowanie specjalnie do tego przeznaczonego ryżu. Należy przestrzegać czasu gotowania, jak również proporcji wody i ryżu. Masa netto: 1 kg Składniki: 100% ryż krótkoziarnisty. Wyprodukowano w Wietnamie. Sposób użycia: dokładnie przepłukać ryż w zimnej wodzie 2-3 razy, aż ta stanie się przezroczysta. do garnka wsypać ryż i zalać wodą w proporcjach 1:1. Odstawić na 30 minut. Przykryć garnek i gotować na małym ogniu przez 40 minut. Podczas gotowania garnek powinien być cały czas zakryty. Po ugotowaniu należy dodać niewielką ilość octu ryżowego, który nada charakterystycznego aromatu. Warunki przechowywania: Przechowywać w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1460 kJ/ 340 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 80 g - w tym cukry: 0 g Białko: 5 g Sól: 0 g