Nie da się ukryć, że batony RAW zyskują coraz większe uznanie. Jeszcze do niedawna, wydawałoby się że trudno dostępne, drogie i niesmaczne. Dziś wiemy już, że jest zupełnie inaczej. Wystarczy szukać w odpowiednich miejscach, dokonywać właściwych wyborów i dopasowywać smaki do swoich upodobań.
Dlaczego tak chętnie sięgamy po batony RAW? To zdrowa alternatywa dla tradycyjnych, przepełnionych cukrem i konserwantami – batoników. W marketbio.pl postanowiliśmy zapewnić jak największy wybór, dzięki czemu każdy może znaleźć coś dla siebie. Proponujemy najlepsze, wysyłamy ekspresowo i jesteśmy zawsze ciekawi wrażeń po wypróbowaniu. W tajemnicy zdradzimy również, że często wracacie po więcej!
Jak powstają batony RAW?
Już sama nazwa nam sporo podpowiada, „raw” bowiem z języka angielskiego – oznacza „surowy”. Mówiąc w całkowitym uproszczeniu? To batony, które powstają z nieprzetwarzanych, naturalnych składników. W procesie produkcji, nie są poddawane wysokim temperaturom i pieczeniu. Dlaczego to tak istotne? Niejednokrotnie już udowodniono, że taka obróbka – pozbawia produkt, najistotniejszych składników odżywczych.
Skład batonów RAW, można określić dwoma słowami: prosty i krótki. To skrupulatnie przemyślana kompozycja orzechów oraz suszonych owoców, z dodatkiem np. mąki jaglanej lub orkiszowej. A co ze słodyczą w smaku? Tutaj najczęściej, odpowiadają za to... daktyle albo rodzynki.
Jakie właściwości posiadają batony RAW?
Przede wszystkim – zaspokajają nasze zapotrzebowanie na „coś słodkiego”. Są doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego błonnika oraz białka. W swoim składzie – mają tylko i wyłącznie takie cukry, które występują naturalnie w owocach. Są łatwiej przyswajane przez organizm człowieka. Batony RAW są również nośnikiem bardzo wielu witamin i minerałów. Skąd? Z owoców, z orzechów, z mąki. Mówiąc najprościej: ze składu!
Czym różnią się batony RAW – od innych?
Nie został tu użyty biały cukier – to po pierwsze. A przecież biały cukier, uważa się za największe zło! Nie znajdziemy również w składzie syropu glukozowo-fruktozowego. Na dodatek, bardzo często batony RAW – posiadają w swoim składzie tzw. superfoods, czyli składniki uznawane za szczególnie ważne i wartościowe dla naszego zdrowia. Czyli co konkretnie? Na przykład orzechy, jagody goji, chia. Czyli dokładnie to, co w batonach RAW spotykamy... naprawdę często!
Tradycyjne słodycze nie są wskazane w regularnym użyciu, w przypadku batonów RAW – nie podchodzi się do tego aż tak restrykcyjnie. Batony tego typu, są wybierane bardzo często w ramach zdrowej przekąski. Ba! Mogą zastąpić nawet pełnowartościowy posiłek, gdy sytuacja tego wymaga.
Zastosowanie batonów RAW
Batony RAW to propozycja zdrowych słodyczy – dla niemal każdego. Powstają z naturalnych, nieprzetwarzanych składników. Mają bardzo prosty skład. Dzięki tym wszystkim cechom – mogą pełnić rolę zbilansowanej, pełnowartościowej przekąski.
Warto wiedzieć, że batony RAW mają uzupełniać węglowodany, np. po treningu. Kolejnym zastosowaniem – śmiało możemy wskazać odchudzanie i sytuację, w której nie potrafimy zrezygnować zupełnie ze słodyczy. Wówczas takie batony, sprawdzą się idealnie! To, co jest tutaj najważniejsze: baton typu RAW nigdy nie powinien zastępować pełnowymiarowego posiłku. To dobra alternatywa dla przekąsek, idealna propozycja do trzymania zawsze gdzieś w pobliżu, żeby były pod ręką – oczywiście!
Zamów batony RAW w marketbio.pl
Biorąc pod uwagę różnorodność, jaką mamy obecnie na rynku, gdy mowa o tradycyjnych słodyczach – warto szukać alternatyw. Czegoś, co ma w składzie coś ponad cukier i syrop glukozowo-fruktozowy. I tutaj mamy właśnie batony RAW, ze swoim zbilansowanym składem i różnorodnością smaków.
W marketbio.pl zgromadziliśmy sprawdzonych, rzetelnych producentów i najlepsze (najprostsze!) składy. Gwarantujemy świeżość produktów, szybką dostawę i dbałość o satysfakcję na każdym etapie zakupów. Zapraszamy po zdrowe batony!