
Jednym z produktów, które powinny znajdować się w każdej kuchni, z pewnością jest bułka tarta. Chociaż na ogół nie kojarzy się zbyt zdrowo, to jednak odpowiednio dobrany, ekologiczny wariant może stanowić doskonałe uzupełnienie codziennej diety. Z pewnością będzie to znacznie zdrowsza alternatywa dla tradycyjnej bułki pszennej. Doskonale sprawdzi się do wszelkiego rodzaju potraw z elementem panierki. Wykorzystując ekologiczną bułkę tartą, możesz zapewnić sobie wyjątkowo smaczny efekt, a jednocześnie dostarczyć organizmowi sporą dawkę cennych substancji odżywczych. Aktualnie w asortymencie sklepu internetowego MarketBio produkt ten znajdziesz w zróżnicowanych wariantach, dzięki czemu z łatwością dobierzesz odpowiednią propozycję dla siebie wedle potrzeb żywieniowych.
Bułka Tarta Bezglutenowa 500 g - Balviten
BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA Produkt dietetyczny do stosowania w diecie bezglutenowej. Masa netto: 500 g Składniki: skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, olej roślinny rzepakowy, cukier, glukoza, drożdże, sól, izolat białka sojowego, substancje zagęszczające: guma guar, hydroksypropylometyloceluloza E464; błonnik: ziemniaczany, jabłkowy; woda, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: glukonolakton E575; mleko w proszku odtłuszczone. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy włoskie, jaja, sezam. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1591 kJ/ 377 kcal Tłuszcz: 6,6 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,51 g Węglowodany: 71 g - w tym cukry: 3,5 g Błonnik: 6,9 g Białko: 5,3 g Sól: 2,0 g Producent: Balviten sp. z o.o. Al. Korfantego 191 40-153 Katowice
KETO Bułka Tarta Bezglutenowa Low Carb 200 g - Balviten
KETO BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA LOW CARB Masa netto: 200 g Składniki: mączka migdałowa, białko grochowe, błonnik ziemniaczany, inulina z cykorii, drożdże, sól, woda. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy, sezam. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu z dala od źródła światła i ciepła. Po otwarciu produkt szczelnie zamknąć. Produkt higroskopijny. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1524 kJ/ 365 kcal Tłuszcz: 13 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g Węglowodany: 13 g - w tym cukry: 1,6 g Błonnik: 22 g Białko: 38 g Sól: 0,75 g Producent: Balviten Glutenfree sp. z o.o. sp.k. ul. Fabryczna 5 41-100 Siemianowice Śląskie
Bułka Tarta Bezglutenowa 500 g - Balviten
BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA Opracowano specjalnie dla osób nietolerujących glutenu. Masa netto: 500 g Składniki: skrobia kukurydziana, olej roślinny rzepakowy, cukier, glukoza, drożdże, sól, substancja zagęszczająca: guma guar; błonnik ziemniaczany, woda, substancja spulchniająca: węglany sodu. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać mleko, soję, jaja, sezam. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna - 1792 kJ/424 kcal Tłuszcz - 7,7 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g Węglowodany - 85 g - w tym cukry - 6,7 g Błonnik - 4,3 g Białko - 1,5 g Sól - 1,7 g Producent: Balviten sp. z o.o. Al. Korfantego 191 40-153 Katowice
Wyjątkowe właściwości ekologicznej bułki tartej
Poszukujesz zdrowych zamienników dla tradycyjnych produktów żywnościowych wykorzystywanych na co dzień w kuchni? Jeśli tak, to doskonałym rozwiązaniem jest ekologiczna bułka tarta. Przede wszystkim wyróżnia się znacznie większą ilością cennych składników odżywczych niż w przypadku zwykłego pieczywa. Zawiera sporą zawartość błonnika pokarmowego gwarantującego długotrwałe uczucie sytości. Jednocześnie stanowi bogate źródło magnezu, fosforu, białka, potasu czy sodu, a także witaminy E i z grupy B. Ekologiczna bułka tarta została wyprodukowana ze starannie wyselekcjonowanych, w pełni naturalnych składników, dzięki czemu ma znakomite właściwości i wyśmienity smak. Jednocześnie w przeciwieństwie do tradycyjnych propozycji wyróżnia je mniejsza ilość kalorii.
Bułka tarta bezglutenowa - znakomita alternatywa dla alergików
Jeśli potrzebujesz zdrowego zamiennika dla tradycyjnych produktów, doskonałym rozwiązaniem może być bułka tarta bezglutenowa. To propozycja dedykowana dla osób nietolerujących glutenu. Do jej wytworzenia wykorzystywane są specjalne mieszanki zwykle na bazie mąki ryżowej lub kukurydzianej. Dzięki temu niezależnie od wymagań żywieniowych nie trzeba rezygnować z ulubionych smaków i obawiać się o swoje samopoczucie. Wykorzystując bułkę tartą bezglutenową, uzyskasz wyjątkowo aromatyczną i idealnie chrupiącą panierkę, która wzbogaci wiele, zróżnicowanych potraw. Aktualne w MarketBio dostępnych jest kilka takich produktów, co ułatwi dopasowanie odpowiedniej propozycji do własnych preferencji.
Wybierz wysokiej klasy produkty w MarketBio!
Pragniesz zaopatrzyć się w najwyższej jakości artykuły spożywcze, które pomogą utrzymać zbilansowaną dietę? Jeśli tak, to doskonałym rozwiązaniem jest skorzystanie ze sklepu internetowego MarketBio. Mamy do zaoferowania szeroki wybór tych produktów zróżnicowanych pod względem składu czy konsystencji. Wśród nich znajdziesz zarówno klasyczne propozycje, takie jak bułka tarta razowa czy pszenno-żytnia, jak i bezglutenowe oparte na mąkach kukurydzianych czy ryżowych. Wszystkie artykuły oparte są na naturalnych, w pełni ekologicznych składnikach. Potwierdzeniem wysokiej jakości są certyfikaty zamieszczone na opakowaniach. Zachęcamy do sprawdzenia całej oferty, aby wybrać żywność dla siebie!