Herbata Czarna z Dodatkami Assorted Earl Grey Saszetki 80 g (40x 2 g) - BASILUR
HERBATA CZARNA Z DODATKAMI ASSORTED EARL GREY Zestaw 4 smaków niespotykanych dotąd kompozycji klasycznego Earl Greya z naturalnymi dodatkami, a wszystko to w wygodnej, ekspresowej wersji. Decydując się na to opakowanie, zyskujesz aż 4 smaki z kolekcji! Lavender - klasyczna kombinacja czarnej herbaty cejlońskiej z naturalnym aromatem lawendy i bergamotki. Szlachetny smak naparu idealnie wieńczy kwiatowa nuta. Ta kompozycja zachwyci Cię zarówno jako klasyczny parujący napar, jak i gasząca pragnienie mocno schłodzona ice tea z dodatkiem miodu. Doskonała do picia o każdej porze.Orange - uroczo słodka, cytrusowa kompozycja czarnej herbaty cejlońskiej z naturalnym aromatem bergamotki i pomarańczy. Boski napar wspaniały do łączenia z deserem. Ciesz się tym smakiem zarówno na ciepło, jak i na zimno. Tangerine - pyszne połączenie czarnej herbaty cejlońskiej z naturalnym aromatem bergamotki i mandarynki. Odkryj nowy charakter Earl Greya, rozkoszując się tym smakiem podczas popołudniowego relaksu. Jasmine - orzeźwiająca mieszanka klasycznego Earl Greya z naturalnym aromatem jaśminu. Jasny, rześki napar zwieńczony słodkim kwiatowym akcentem będzie Twoim ulubionym popołudniowym napojem. Przekonaj się, jak smakuje z dodatkiem miodu. Ponieważ każda saszetka jest pojedynczo zamknięta w foliowym opakowaniu zachowuje znacznie dłużej świeżość. Takie saszetki można bez obaw wrzucić luzem do torebki, a nawet schować do portfela, by mieć ulubioną herbatę zawsze przy sobie. Piękne opakowanie w formie pudełka otwieranego niczym herbaciarka sprawia, że jest to znakomity prezent dla bliskiej osoby. Masa netto: 80 g (40 x 2 g) Składniki: Lavender: czarna herbata cejlońska (95,5%) z dodatkiem naturalnego aromatu lawendy (2,5%) i bergamotki (2,5%). Jasmine: czarna herbata cejlońska (95,5%) z dodatkiem naturalnego aromatu jaśminu (2,5%) i bergamotki (2,5%) Orange: czarna herbata cejlońska (96%) z dodatkiem naturalnego aromatu pomarańczy (2%) i bergamotki (2%). Tangerine: czarna herbata cejlońska (96%) z dodatkiem naturalnego aromatu mandarynki (2%) i bergamotki (2%). Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings) - zawiera równomierne i drobno pocięte liście. Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób parzenia: Torebkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze 95°C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Można parzyć na dwa sposoby: - Przy parzeniu krótkim - do 3 minut, napar będzie mocno orzeźwiający i pobudzający. - Przy parzeniu dłuższym - do 5 minut, napar będzie zawierał mniej kofeiny, a jego działanie będzie relaksujące. Zbyt długie parzenie powoduje cierpkość w smaku naparu, nie sprawia natomiast, że będzie zawierał więcej kofeiny i pobudzał bardziej. Przeciwnie - wytwarzające się z każdą kolejną minutą garbniki, nadające gorzki smak, neutralizują działanie teiny. Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: Basilur Tea Export (PVT) LTD. No. 143/6, Weediyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka Do sprawdzenia
Zestaw Herbat Vintage Blossoms Assorted Collection II 60 g (40x 1,5 g) - Basilur
ZESTAW HERBAT VINTAGE BLOSSOMS ASSORTED COLLECTION II Ekskluzywny zestaw herbat cejlońskich Basilur z kolekcji Vintage Blossoms w eleganckim, prezentowym pudełku. Czarujące i pełne słońca kompozycje inspirowane najcieplejszymi porami roku. Każdy z tych kwiatowych smaków zachwyci Cię i doda energii na cały dzień. 4 różne rodzaje herbat ekspresowych w jednym opakowaniu: Jasmine Dream - zachwycająca kombinacja czarnej herbaty cejlońskiej z wysokogórskiego regionu Nuwara Eliya z dodatkiem naturalnego aromatu jaśminu. Nuwara Eliya, nazywana również szampanem wśród herbat, znana jest wśród koneserów ze swojego wyjątkowego, delikatnego smaku i wyczuwalnych nut kwiatowych. Ta niezwykła wariacja idealnie łączy w sobie wyszukany charakter naparu z kuszącą słodyczą jaśminu. Passion Tropica - poczuj się jak w tropikalnym raju, kosztując tej aromatycznej kompozycji zielonej herbaty cejlońskiej z dodatkiem kwiatów rumianku i naturalnego aromatu marakui. Ta kompozycja zachwyci Cię zarówno jako klasyczny parujący napar, jak i gasząca pragnienie mocno schłodzona ice tea z dodatkiem miodu. Flora Calm - zielona herbata cejlońska z liśćmi truskawki, kwiatem lawendy, stewią oraz naturalnym aromatem lawendy i pomarańczy. Dzięki dodatkowi lawendy Flora Calm to cudownie kojąca kompozycja, która otuli Twoje zmysły i zrelaksuje Cię po ciężkim dniu. Rose Breeze - połączenie zielonej herbaty cejlońskiej z hibiskusem, miętą pieprzową, stewią, różą i naturalnym różanym aromatem. Całkowicie uzależniająca kombinacja smaków o różowym kolorze naparu, która podziała na Ciebie orzeźwiająco niczym powiew górskiej bryzy. Rozkoszuj się smakiem wariacji pachnącej jak ogród pełen kwiatów! Wybierając uznaną na całym świecie markę Basilur, masz pewność, że sięgasz po prawdziwą cejlońską herbatę, której autentyczność potwierdza certyfikat Ceylon Tea Symbol Of Quality. Herbata Basilur jest wytwarzana bez użycia jakichkolwiek substancji niszczących warstwę ozonową, czego dowodem jest certyfikat Ozone Friendly Pure Ceylon Tea. Wspaniała propozycja na luksusowy prezent dla bliskiej osoby. Torebki zapakowane są pojedynczo w ozdobne koperty, dlatego herbata zachowuje świeżość i pełnię smaku w każdej filiżance naparu. Torebki herbaty są w pełni biodegradowalne - nie zawierają zszywek i mikroplastiku, a papier, z którego zostały wykonane, jest oznaczony atestem OK Compost INDUSTRIAL. BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings) - główna klasa herbaty na Cejlonie. Herbata drobno cięta o jednorodnych rozmiarach małych cząstek, bez pączków. Wykorzystywana do wyrobu wysokiej jakości herbat ekspresowych. FNGS (Fannings) - charakteryzuje się drobnymi, podłużnymi włóknami i wzdłużnie łamanymi listkami. Wykorzystywana do wyrobu wysokiej jakości herbat ekspresowych. Masa netto: 60 g (40 x 1 ,5 g) Składniki: JASMINE DREAM - cejlońska czarna herbata (95,5%) z dodatkiem naturalnego aromatu jaśminu (4,5%). PASSION TROPICA - cejlońska zielona herbata (84,5%), rumianek (9%), stewia (2,5%), naturalny aromat marakui (4%). FLORA CALM - cejlońska zielona herbata (61%), liście truskawki (20%), kwiat lawendy (6%), stewia (6%), naturalny aromat lawendy (4%) i pomarańczy (3%). ROSE BREEZE - cejlońska zielona herbata (39%), hibiskus (25%), mięta pieprzowa (25%), stewia (4%), kwiat róży (2%), naturalny aromat róży (5%). Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób przygotowania: Zaparzać 2-5 minut. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: Basilur Tea Export (PVT) LTD. No. 143/6, Weediyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Mieszanka Herbat Czarnych i Zielonych Specialty Classics Assorted 115 g (6x 10 S...
MIESZANKA HERBAT CZARNYCH I ZIELONYCH Z DODATKAMI/ BEZ DODATKÓW SPECIALTY CLASSICS ASSORTED Mieszanka herbat z kolekcji „Klasyka gatunku” – 6 smaków po 10 saszetek. W opakowaniu znajdziecie klasyczne smaki herbat bez dodatków: English Breakfast - mocna czarna herbata śniadaniowa, English Afternoon - delikatna czarna herbata popołudniowa, Ceylon Orange Pekoe - klasyczna czarna cejlońska herbata, bardzo aromatyczna, Darjeeling - czarna, delikatna herbata indyjska, Sencha - delikatna zielona herbata, Earl Grey - czarna herbata z dodatkiem bergamotki. Saszetki pakowane oddzielnie, pełen aromat w każdej filiżance. Czarna Herbata: Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia. Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom. Masa netto: 115 g (50 x 2 g, 10 x 1,5 g) Składniki: ENGLISH BREAKFAST - 100% czarna herbata cejlońska bez dodatków. ENGLISH AFTERNOON - 100% czarna herbata cejlońska bez dodatków. CEYLON ORANGE PEKOE - 100% czarna herbata cejlońska bez dodatków. EARL GREY - czarna herbata cejlońska (98,25%) z aromatem bergamotki (1,75%). DARJEELING - czarna herbata Darjeeling bez dodatków. SENCHA - 100% zielona herbata cejlońska bez dodatków. Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób parzenia: Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95ºC (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby: - Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający. - Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym. Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu. Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: Basilur Tea Export (PVT) LTD. No. 143/6, Weediyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Herbata Biała z Dodatkami Assorted White Tea Saszetki 60 g (40x 1,5 g) - BASILUR
HERBATA BIAŁA Z DODATKAMI ASSORTED WHITE TEA Zestaw 4 smaków kompozycji białej herbaty z naturalnymi dodatkami w wygodnej, ekspresowej wersji. Biała herbata to najmniej przetworzony gatunek - poddawana jest jedynie procesowi więdnięcia i suszenia, nie jest zwijana ani prażona w żaden sposób. Przy zbiorze przywiązuje się wielką wagę do tego, by nie uszkodzić delikatnych i młodziutkich pędów. Proces więdnięcia trwa bardzo długo i nie jest przyspieszany, dlatego oksydacja zachodzi w naprawdę niewielkim stopniu. Dzięki takiej obróbce herbaty białe zachowują swoje organiczne właściwości. Liście przechodzą przez etap suszenia naturalnie, dlatego mają srebrny odcień i lekki jasny meszek – to tzw. silver tips. Decydując się na to opakowanie, zyskujesz aż 4 smaki z kolekcji! Forest Fruit - pyszne połączenie ekskluzywnej białej herbaty z naturalnym aromatem owoców leśnych - truskawki, maliny i jeżyny. Ciesz się tym łagodnie słodkim i orzeźwiającym smakiem zarówno w wersji na ciepło, jak i na zimno. Forest Fruit będzie doskonale komponować się z odrobiną miodu. Mango Orange - zachwycająca kompozycja białej herbaty cejlońskiej z naturalnym aromatem mango i pomarańczy. Pozwala cieszyć się słodkim, cytrusowym naparem, który będzie ucztą dla Twojego podniebienia zarówno w wersji na ciepło, jak i na zimno. Koniecznie spróbuj Mango Orange z dodatkiem miodu. Peach Rose - kombinacja białej herbaty cejlońskiej z naturalnym aromatem brzoskwini i róży. Ten subtelny dobór składników zaowocuje cudownie pachnącym naparem na każdą okazję. Strawberry Vanilla - orzeźwiająca mieszanka białej herbaty z naturalnym aromatem wanilii i truskawki. Subtelny, owocowy napar zwieńczony kremowym akcentem będzie Twoim ulubionym napojem, wybornie smakującym również w formie schłodzonej ice tea. Przekonaj się, jak smakuje z dodatkiem miodu. Herbaty z serii White Tea Collection zawierają mniej kofeiny i więcej antyoksydantów w porównaniu z innymi rodzajami herbat. Ponieważ każda saszetka jest pojedynczo zamknięta w kopercie, zachowuje znacznie dłużej świeżość. Herbata jest w 100% Ozone Friendly. Saszetki wewnątrz są w pełni biodegradowalne - zostały wyprodukowane bez użycia plastiku i zszywek, więc zużytą torebkę możesz bez obaw wrzucić do kompostownika. Piękne opakowanie w formie pudełka otwieranego niczym herbaciarka sprawia, że jest to znakomity prezent dla bliskiej osoby. Masa netto: 60 g (40 x 1,5 g) Składniki: Forest Fruit: biała herbata cejlońska (96%) z dodatkiem naturalnego aromatu owoców leśnych (4%). Mango Orange: biała herbata cejlońska (95%) z dodatkiem naturalnego aromatu mango (3%) i pomarańczy (2%) Peach Rose: biała herbata cejlońska (95%) z dodatkiem naturalnego aromatu brzoskwini (2,5%) i róży (2,5%). Strawberry Vanilla: biała herbata cejlońska (95%) z dodatkiem naturalnego aromatu truskawki (3,5%) i wanilii (1,5%). Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób parzenia: Torebkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze od 80 do 90°C. Czas parzenia powinien wynosić od 2 do 5 minut. Można parzyć na dwa sposoby: - Przy parzeniu krótkim - do 2 minut, napar będzie orzeźwiający i bardziej pobudzający. - Przy parzeniu dłuższym - do 5 minut, napar będzie zawierał mniej kofeiny, a jego działanie będzie relaksujące. Zbyt długie parzenie powoduje cierpkość w smaku naparu, nie sprawia natomiast, że będzie zawierał więcej kofeiny i pobudzał bardziej. Przeciwnie - wytwarzające się z każdą kolejną minutą garbniki, nadające gorzki smak, neutralizują działanie teiny. Białą herbatę możemy parzyć wielokrotnie (od dwóch do kilku razy). Należy wydłużać każde kolejne parzenie o następne 30-60 sekund. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: Basilur Tea Export (PVT) LTD. No. 143/6, Weediyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka Do sprawdzenia