Mieszanka Herbat Czarnych i Zielonych Specialty Classics Assorted 115 g (6x 10 S...
MIESZANKA HERBAT CZARNYCH I ZIELONYCH Z DODATKAMI/ BEZ DODATKÓW SPECIALTY CLASSICS ASSORTED Mieszanka herbat z kolekcji „Klasyka gatunku” – 6 smaków po 10 saszetek. W opakowaniu znajdziecie klasyczne smaki herbat bez dodatków: English Breakfast - mocna czarna herbata śniadaniowa, English Afternoon - delikatna czarna herbata popołudniowa, Ceylon Orange Pekoe - klasyczna czarna cejlońska herbata, bardzo aromatyczna, Darjeeling - czarna, delikatna herbata indyjska, Sencha - delikatna zielona herbata, Earl Grey - czarna herbata z dodatkiem bergamotki. Saszetki pakowane oddzielnie, pełen aromat w każdej filiżance. Czarna Herbata: Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia. Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom. Masa netto: 115 g (50 x 2 g, 10 x 1,5 g) Składniki: ENGLISH BREAKFAST - 100% czarna herbata cejlońska bez dodatków. ENGLISH AFTERNOON - 100% czarna herbata cejlońska bez dodatków. CEYLON ORANGE PEKOE - 100% czarna herbata cejlońska bez dodatków. EARL GREY - czarna herbata cejlońska (98,25%) z aromatem bergamotki (1,75%). DARJEELING - czarna herbata Darjeeling bez dodatków. SENCHA - 100% zielona herbata cejlońska bez dodatków. Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób parzenia: Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95ºC (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby: - Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający. - Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym. Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu. Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: Basilur Tea Export (PVT) LTD. No. 143/6, Weediyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Zestaw Herbat Zielonych z Dodatkami BLUE TEA COLLECTION 40 Saszetek - Basilur
ZESTAW HERBAT ZIELONYCH Z DODATKAMI BLUE TEA COLLECTION Ekskluzywny zestaw zielonych herbat cejlońskich Basilur z kolekcji Blue Tea w eleganckim, prezentowym pudełku. Specjalna seria herbat, które zaparzają się na piękny niebieski kolor! Odkryj zaskakujące smaki płynące z nowej kolekcji Blue Tea i ciesz się słodkimi aromatami unoszącymi się z filiżanki. 4 różne rodzaje herbat ekspresowych w jednym opakowaniu: Grand Lavender - cudownie uzależniająca kompozycja zielonej herbaty cejlońskiej z dodatkiem klitorii ternateńskiej, lawendy oraz aromatów lawendy i borówek. Ta kwiatowo-owocowa mieszanka daje napar o intensywnym, szmaragdowo-turkusowym kolorze i otulającym zmysły zapachu. Rosy Blue Pea - urzekająca mieszanka zielonej herbaty cejlońskiej, klitorii ternateńskiej oraz aromatów białej róży i wanilii. Jeśli należysz do grona osób uwielbiających słodkie napary, to Rosy Blue Pea jest właśnie dla Ciebie! Herbata charakteryzuje się roślinno-kremowym smakiem i różanym zapachem. Sapphire Lotus - zielona herbata cejlońska z klitorią ternateńską oraz aromatami kwiatu lotosu i jabłka. Ten napar przybiera barwę kamienia szlachetnego jakim jest szmaragd! Intensywna barwa herbaty z pewnością przykuje Twój wzrok. Ma słodki posmak i przyjemny dla zmysłów aromat. Zesty Elderflower - wyśmienita kompozycja zielonej herbaty cejlońskiej z klitorią ternateńską oraz aromatami czarnego bzu i pomarańczy. Sięgnij po nią w ciepłe, leniwe popołudnie! Napar z Zesty Elderflower doda Ci energii dzięki swojemu orzeźwiającemu zapachowi i słodkiemu smakowi. Wspaniała propozycja na luksusowy prezent dla bliskiej osoby. Torebki zapakowane są pojedynczo w ozdobne koperty, dlatego herbata zachowuje świeżość i pełnię smaku w każdej filiżance naparu. Masa netto: 48 g (40 x 1,2 g) Składniki: GRAND LAVENDER - zielona cejlońska herbata (3,8%) zmieszana z inną zieloną herbatą (72,2%), błękitny groszek (15%), lawenda (5%) oraz naturalne aromaty jagód (2%) i lawendy (2%). ROSY BLUE PEA - zielona cejlońska herbata (3,8%) zmieszana z inną zieloną herbatą (71,7%), błękitny groszek (15%) oraz naturalne aromaty białej róży (6%) i wanilii (3,5%). SAPPHIRE LOTUS - zielona cejlońska herbata (3,8%) zmieszana z inną zieloną herbatą (71,7%), niebieski groszek (15%) oraz naturalne aromaty lotosu (6%) i jabłka (3,5%). ZESTY ELDERFLOWER - zielona cejlońska herbata (3,83%) zmieszana z inną zieloną herbatą (71,97%), niebieski groszek (15%) oraz naturalne aromaty czarnego bzu (6,7%) i pomarańczy (2,5%). Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób przygotowania: Herbatę zalać gorącą wodą o temperaturze 70-80°C. Czas parzenia powinien wynosić od 2 do 3 minut. Można parzyć na dwa sposoby: - Przy parzeniu krótkim - do 3 minut, napar będzie mocno orzeźwiający i pobudzający. - Przy parzeniu dłuższym - do 5 minut, napar będzie zawierał mniej kofeiny, a jego działanie będzie relaksujące. Zbyt długie parzenie powoduje cierpkość w smaku naparu, nie sprawia natomiast, że będzie zawierał więcej kofeiny i pobudzał bardziej. Przeciwnie - wytwarzające się z każdą kolejną minutą garbniki, nadające gorzki smak, neutralizują działanie teiny. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: Basilur Tea Export (PVT) LTD. No. 143/6, Weediyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka