
Jedną z propozycji do codziennych obiadów jest kapusta. Choć często uchodzi za dość ciężkostrawną, to w rzeczywistości powodują to pozostałe elementy dania, takie jak boczek, golonka czy kiełbasa. Tymczasem okazuje się, że warzywo to zawiera mnóstwo cennych właściwości odżywczych, które korzystnie wpływają na nasz organizm. W zależności od indywidualnych preferencji można przebierać spośród różnych wariantów, takich jak kapusta kiszona czy kapusta czerwona. Dzięki temu z pewnością znajdziesz odpowiedni dla swoich kubków smakowych.
Kapusta Kiszona Bio 680 g /410 g Bio Planet
EKOLOGICZNA KAPUSTA KISZONA Produkt pasteryzowany Masa netto: 680 g Masa netto po odsączeniu: 410 g Składniki: Ekologiczna kapusta (60%), woda, sól, regulator kwasowości - kwas askorbinowy Jednostka certyfikująca: PL-EKO-01 Pochodzenie składników: Rolnictwo UE Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4 st. C Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 43 kJ/10 kcal Tłuszcz: 0,1 g - w tym nienasycone kwasy tłuszczowe: 0 g Węglowodany: 2,0 g - w tym cukry: 0,1 g Białko: 0,7 g Sól: 2,2 g Do sprawdzenia
Poznaj wyjątkowe właściwości kapusty
Kapustę zalicza się do popularnych w Polsce jarzyn wykorzystywanych do przyrządzania różnego rodzaju potraw. Jedną z niewątpliwych zalet tego produktu spożywczego jest duża zawartość cennych składników odżywczych. To bogate źródło wartościowych witamin A, E, C, K i z grupy B, a także minerałów, takich jak magnez, wapń, żelazo, potas czy kwas foliowy. Dzięki temu kapusta może przyczynić się do poprawy funkcjonowania organizmu. Obecność w niej siarki korzystnie wpływa na wygląd skóry, włosów i paznokci. Z tego względu warto wprowadzić ten składnik do codziennej diety.
Kapusta - delektuj się jej smakiem
Poza cennymi właściwościami kapusta wyróżnia się też wyjątkowymi walorami smakowymi. Jej największą zaletą jest jednak szerokie zastosowanie w kuchni. Do często spożywanych postaci zaliczyć można kapustę kiszoną. W klasycznym wydaniu najlepiej wykorzystać do tego celu kapustę białą. Jeśli jednak lubisz eksperymenty kulinarne, dobrym pomysłem będzie kapusta czerwona. Ma delikatniejszy smak, a przy tym zawiera więcej przeciwutleniaczy, takich jak selen czy witamina E. Kapusta to główny składnik różnego rodzaju surówek i sałatek zarówno w wersji na słodko, jak i na słono czy ostro. Warto spróbować jej różnych wariantów - duszoną, zasmażaną czy też w formie dodatku do mięsa. Ze względu na niewielką ilość kalorii idealnie nada się w jadłospisie diety odchudzającej.
Kapusta biała czy czerwona?
Każdy miłośnik warzyw prędzej czy później staje przed wyborem, która z dostępnych propozycji jest lepsza - kapusta biała czy czerwona. Chociaż obydwie są wyśmienite, a przy tym wartościowe, to jednak znacznie różnią się od siebie wyglądem, smakiem czy też właściwościami. Kapusta biała może być spożywana zarówno na surowo, jak i w formie duszonej, gotowanej lub kiszonej. Stanowi jeden z ważnych składników tradycyjnych, polskich potraw, takich jak bigos, gołąbki czy pierogi. Z kolei kapusta czerwona, nazywana również modrą, to jeszcze zdrowsza wersja. Świetnie nada się do surówek, a także dodatków do mięs, klusek śląskich i zup.
Zapraszamy do MarketBio
Pragniesz zaopatrzyć się w wysokiej klasy żywność będącą uzupełnieniem codziennej, zdrowej diety? Jeśli tak, to warto skorzystać ze sklepu internetowego MarketBio. W naszym bogatym asortymencie znajdziesz wiele różnorodnych produktów, takich jak kapusta kiszona w słoikach czy też kapusta czerwona z jabłkiem. Proces produkcji opiera się wyłącznie na naturalnych składnikach, pochodzących z certyfikowanych upraw. Ze względu na duży wybór z pewnością znajdziesz odpowiednią propozycję dla siebie, która stanowić będzie ciekawe uzupełnienie przygotowywanych dań. Zachęcamy do sprawdzenia całej oferty!
Producent BIO EUROPA – Naturalne Produkty Żywnościowe
Kim jest BIO EUROPA?
BIO EUROPA to producent specjalizujący się w oferowaniu najwyższej jakości **produktów organicznych**. W ich asortymencie znajdują się zarówno popularne **produkty sypkie**, jak i **produkty spożywcze w słoikach**, które charakteryzują się doskonałym smakiem i naturalnym pochodzeniem.Asortyment BIO EUROPA
Oferowane przez BIO EUROPA **produkty bio** wyróżniają się różnorodnością i bogactwem smaków, co pozwala na ich wszechstronne wykorzystanie w kuchni. Poniżej prezentujemy listę niektórych z tych **ekologicznych produktów**:- **Kapusta Kiszona Bio** - idealna do sałatek i zimowych przetworów.
- **Makaron Gryczany Gniazda Wstążki Bio** - doskonały do przygotowywania zdrowych obiadów.
- **Ciecierzyca w Zalewie w Słoiku Bio** - świetna baza do dań warzywnych.
- **Miód Akacjowy Bio** - naturalne słodzidło.
- **Makaron Krajanka Bio** - tradycyjny składnik polskich zup.
- **Groszek Zielony w Zalewie w Słoiku Bio** - zdrowy dodatek do sałatek.
- **Karob Prażony Bio** - alternatywa dla kakao.
- **Miód Wielokwiatowy Bio** - wszechstronny produkt w kuchni.
- **Miód Lipowy Bio** - charakteryzujący się delikatnym smakiem.
- **Granulat Sojowy Bio** - źródło białka roślinnego.