2 x Fasolka Biała Jaś Bio 1 kg - Bio Planet
-
Dostępność taka jak poniższych składników
- 53,44 zł
-
FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO
Masa netto: 2 x 1 kg
Składniki: Fasolka biała Jaś* 100%.
* Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej
Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE
Kraj pochodzenia: Polska
Sposób użycia: Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1576 kJ/ 373 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 60 g
- w tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 15 g
Białko: 23 g
Sól: 0,04 g
Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7
05-084 Leszno
Fasolka Biała Jaś Bio 1 kg - Bio Planet
Fasolka Biała Jaś Bio to ekologiczny produkt pozyskiwany z certyfikowanych upraw znajdujących się na obszarze Unii Europejskiej, w Polsce. Jest to naturalny składnik wielu potraw, zarówno tradycyjnych, jak i nowoczesnych.
Ekologiczna fasola najwyższej jakości
Fasolka biała Jaś to doskonały dodatek do Twojej kuchni. Posiada certyfikat PL-EKO-07, co gwarantuje jej ekologiczne pochodzenie oraz najwyższą jakość. Jej uprawa odbywa się z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju, co jest przyjazne dla środowiska.
Wartości odżywcze i zalety fasolki białej
Fasolka biała Jaś jest bogata w białko i błonnik, co czyni ją idealnym wyborem dla osób dbających o zdrową dietę. Jest to również źródło węglowodanów, dostarczających energii niezbędnej na co dzień. Ponadto, niska zawartość tłuszczu sprawia, że jest to lekki produkt.
- Wysoka zawartość białka: 23 g w 100 g produktu
- Duża ilość błonnika: 15 g w 100 g produktu
- Niska zawartość tłuszczu: tylko 0,9 g w 100 g produktu
Jak wykorzystać fasolkę białą w kuchni
Fasolka biała Jaś jest wszechstronna w kuchni. Może być wykorzystana do przygotowania tradycyjnej fasolki po bretońsku, zup, sałatek czy potraw jednogarnkowych. Należy pamiętać o uprzednim namoczeniu jej przez co najmniej 12 godzin przed gotowaniem, co ułatwi jej przygotowanie i zapewni delikatną teksturę. Gotowanie powinno odbywać się w świeżej, nieosolonej wodzie przez około 60 minut, z soleniem pod koniec procesu.
Przechowywanie ekologicznej fasolki białej
Aby zachować świeżość i jakość fasolki, należy ją przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Takie warunki zapewnią, że produkt długo zachowa swoje właściwości smakowe i wartości odżywcze.
Najczęściej zadawane pytania
- Czy fasolka biała Jaś jest produktem bezglutenowym?
Tak, fasolka biała Jaś naturalnie nie zawiera glutenu, co czyni ją odpowiednią dla osób na diecie bezglutenowej. - Jak długo można przechowywać fasolkę białą?
Jeśli jest przechowywana w odpowiednich warunkach, może być przechowywana nawet przez kilka miesięcy. - Dlaczego warto wybierać produkty Bio?
Produkty Bio pochodzą z ekologicznych upraw, które respektują zasady zrównoważonego rozwoju i dbałości o środowisko.
Bio: | Tak |
Gluten: | bez glutenu |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: BIO PLANET S.A. .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000059906
Recenzje
Recenzja Pracownika Sklepu
Recenzja niezweryfikowana
|