Szybki kontakt: +48 71 727 62 40, sklep@marketbio.pl

Ekologiczna fasola – bogaty wybór w sklepie Marketbio.pl

Fasola

Fasola to nieodzowny dodatek wielu dań. Ze względu na jej walory odżywcze, posiada ona szerokie zastosowanie w kuchni. Roślina ta jest szczególnie popularna w Ameryce Południowej i Północnej, ale obecnie uprawia się ją na wszystkich kontynentach. Do najpopularniejszych odmian zaliczymy: białą fasolę Jaś, czerwoną fasolę nerkowatą Kidney, zieloną fasolę Mung, fasolę czarną oraz fasolę Adzuki. Każda z odmian charakteryzuje się nieco innymi walorami smakowymi.

Fasolka Biała Jaś Bio 1 kg - Bio Planet

Fasolka Biała Jaś Bio 1 kg - Bio Planet

FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO Masa netto: 1 kg Składniki: Fasolka biała Jaś* 100%.   * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE   Kraj pochodzenia: Polska Sposób użycia: Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania. Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.   Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1243 kJ/ 296 kcal Tłuszcz: 1,3 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 36 g - w tym cukry: 2,3 g Błonnik: 24 g Białko: 23 g Sól: 0 g     Producent: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7 05-084 Leszno

26,08 zł
Fasolka Mung Bio 500 g  Bio Planet

Fasolka Mung Bio 500 g Bio Planet

FASOLKA MUNG BIO Ekologiczna fasola mung wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek. Masa netto: 500 g Składniki: Fasolka mung* 100%   * składniki pochodzące z upraw ekologicznych. Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE   Kraj pochodzenia: Uzbekistan Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.  Sposób przygotowania: Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.   Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1332 kJ/ 316 kcal Tłuszcz: 1,3 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,3 g Węglowodany: 44 g - w tym cukry: 6,6 g Błonnik: 16 g Białko: 24 g Sól: 0,04 g       Producent: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7 05-084 Leszno 

13,49 zł
Fasolka Czarna Bio 500 g - Bio Planet

Fasolka Czarna Bio 500 g - Bio Planet

FASOLKA CZARNA BIO Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych. Masa netto: 500 g Składniki: Fasolka czarna* 100%   * składniki pochodzące z upraw ekologicznych. Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE   Kraj pochodzenia: Chiny Sposób przygotowania: Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.    Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1243 kJ/ 296 kcal Tłuszcz: 1,3 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g Węglowodany: 36 g - w tym cukry: 2,3 g Błonnik: 24 g Białko: 23 g Sól: 0,03 g     Producent: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7 05-084 Leszno 

9,95 zł
Fasolka Czerwona Kidney Bio 500 g Bio Planet

Fasolka Czerwona Kidney Bio 500 g Bio Planet

FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO  Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów. Masa netto: 500 g Składniki: Fasolka kidney* 100%   * składniki pochodzące z upraw ekologicznych. Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE   Kraj pochodzenia: Chiny Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.  Sposób przygotowania: Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.   Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1170 kJ/ 279 kcal Tłuszcz: 0,3 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,1 g Węglowodany: 29 g - w tym cukry: 2,2 g Błonnik: 28 g Białko: 26 g Sól: 0,06 g   Producent: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7 05-084 Leszno 

15,19 zł
Fasolka Adzuki Bio 1 kg - Bio Planet

Fasolka Adzuki Bio 1 kg - Bio Planet

FASOLKA ADZUKI BIO Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko - orzechowym smakiem. Polecana  jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych. Masa netto: 1 kg Składniki: fasolka adzuki* 100%   * składniki pochodzące z upraw ekologicznych. Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE   Kraj pochodzenia: Chiny Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Sposób podania: Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.   Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna:1534 kJ/363 kcal Tłuszcz: 0,5 g - w tym  kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 63 g - w tym cukry: 0 g  Błonnik: 13 g Białko: 20 g Sól: 0 g   Producent: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7 05-084 Leszno 

27,49 zł
Fasolka Biała Bio 400 g - Bio Planet

Fasolka Biała Bio 400 g - Bio Planet

FASOLKA BIAŁA BIO Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past. Masa netto: 400 g Składniki: fasolka biała* 100%   *składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE   Kraj pochodzenia: Kirgistan Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Sposób przygotowania: Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.   Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1195 kJ/ 284 kcal Tłuszcz: 1,6 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,1 g Węglowodany: 35 g - w tym cukry: 2,2 g Błonnik: 23 g Białko: 21 g Sól: 0 g   Producent: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7 05-084 Leszno

12,59 zł

Jakie produkty są dostępne w naszym sklepie?

Fasola od wielu lat znajduje wszechstronne zastosowanie w kuchni. Jest popularnym składnikiem dań, ale bywa również składnikiem bazowym, tak jak chociażby w przypadku fasolki po bretońsku. Niektóre odmiany są bardzo popularne wśród wegan, ponieważ można je wykorzystać jako zamiennik mięsa. W sklepie Marketbio.pl znajdziesz wszystkie najpopularniejsze odmiany fasoli: białą, zieloną, czerwoną oraz czarną. W asortymencie posiadamy także paczki mix zawierające kilka odmian fasoli. Dostępne w tym miejscu produkty łączy fakt, że wszystkie pochodzą z ekologicznych i sprawdzonych upraw.

Jakie wartości odżywcze posiada ekologiczna fasola

Fasola jest cennym źródłem błonnika, dzięki czemu, ma korzystny wpływ na funkcjonowanie układu pokarmowego. Z pomocą fasoli możemy również zadbać o wysoką zawartość białka w spożywanych daniach. Ze względu na niską zawartość cukrów prostych, fasola może być wykorzystywana w niskokalorycznych daniach. W mniejszych ilościach, w fasoli znajdziemy następujące składniki odżywcze: niacynę, tiaminę, ryboflawinę, witaminę C, witaminę B6 oraz kwas foliowy. Fasola może być zatem bardzo cennym elementem codziennej diety.

Dlaczego warto włączyć ekologiczną fasolę do naszej diety?

Fasola posiada niekwestionowane właściwości odżywcze, a ponadto, poprawia smak wielu potraw. Różne gatunki fasoli oferują nam różnorodność smaków, dzięki czemu, w kuchni mamy szerokie pole do eksperymentowania. Warto jednak poczytać więcej na temat prawidłowego przyrządzania fasoli. Niektóre odmiany powinny być uprzednio rozmiękczone. Ponadto, fasola wymaga gotowania w temperaturze przynajmniej 90 st. Celsjusza. Biorąc jednak pod uwagę zawartość błonnika oraz innych substancji odżywczych, warto włączyć fasolę do codziennej diety.

Liczne odmiany ekologicznej fasoli w sklepie Marketbio.pl

W sklepie Marketbio.pl znajdziesz ekologiczne odmiany fasoli pochodzące ze sprawdzonych i zweryfikowanych upraw. Dzięki temu, masz pewność, że wybrana przez Ciebie fasola zagwarantuje zarówno oczekiwane walory smakowe, jak również właściwości odżywcze. Każdy produkt dostępny w naszym sklepie jest szczegółowo opisany, aby ułatwić klientom wybór odpowiedniej odmiany. Kupując ekologiczną fasolę w naszym sklepie online możesz liczyć na wysoką jakość idącą w parze z przystępną ceną. Fasola to bez wątpienia ważny element w diecie miłośników zdrowego stylu życia.

Nasze atuty

  • Szybka realizacja zamówień na zdrową żywność
  • Wszystkie produkty widoczne w sklepie posiadamy w magazynie (np. erytrytol, matcha, tapioka, makaron konjac)
  • Pod ceną określone są daty minimalnej trwałości (np. sprawdź makaron ryżowy)
  • Możliwość złożenia zamówienia bez rejestracji (np. na aloes)
  • Niskie ceny wysyłki (tania wysyłka produktów my best pharm)
  • Duży wybór rodzajów dostawy produktów np. kwas askorbinowy (Pocztex, Kurier DPD, Kurier Inpost, Paczkomaty, Orlen Paczka, Odbiór Osobisty Wrocław)
  • Płatności: przelew, PayU, pobranie, na miejscu (kartą lub gotówką) 
  • Niskie ceny produktów, dużo promocji
  • Rabaty dla stałych klientów (np. rabaty na stewia i inne produkty)
  • Duży wybór (ponad 7000 zdrowych produktów) (mleko kokosowe, ksylitol)
  • Ciągły rozwój, dużo nowości
  • Doświadczenie: sprzedajemy w Internecie już ponad 10 lat (karobprzecier pomidorowy)
  • Dziesiątki tysięcy zadowolonych klientów
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ceneo
trusted-shops
google