
Syrop z agawy jest naturalnym środkiem słodzącym, który coraz częściej znajduje zastosowanie jako bezpieczniejsza i mniej kaloryczna alternatywa dla miodu lub cukru. Jest nawet kilkukrotnie słodszy od cukru, a przy tym, jego indeks glikemiczny jest kilkukrotnie niższy w porównaniu z miodem. W sklepie internetowym Marketbio.pl ze zdrową żywnością znajdziesz naturalny syrop z agawy wytwarzany na bazie składników pochodzących z ekologicznych upraw.
Syrop Malina z Agawą Bio 250 ml - Bio Food
EKOLOGICZNY SYROP MALINA - AGAWA Produkt pasteryzowany. Tłoczony, nie z koncentratu. Zawartość netto: 250 ml Składniki: Sok z malin ekologicznych 50%, ekologiczny syrop z agawy 50%. Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/spoza UE Sposób użycia: Przed spożyciem wstrząsnąć. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4 ºC. Uwaga: Smak i konsystencja mogą różnić się w zależności od pory roku. Występujący osad tworzą naturalne składniki. Wartość odżywcza w 100 ml: Wartość energetyczna: 1960 kJ/254 kcal Tłuszcz:
Czym właściwie jest syrop z agawy?
Syrop z agawy jest również określany nektarem z agawy. To środek słodzący wywodzący się z Meksyku. Do jego produkcji wykorzystuje się niektóre gatunki agawy. Najpopularniejsze z nich to Agave tequilana oraz Agave salmiana. Produkt ten uchodzi za bezpieczniejszy zamiennik dla cukru i miodu. Wysoka rozpuszczalność sprawia, że syrop z agawy świetnie sprawdza się do słodzenia herbaty, kawy oraz napojów chłodzonych. Sok z agawy przechodzi staranną obróbkę, w trakcie której udaje się przeprowadzić hydrolizę cukrów złożonych w cukry proste. W zależności od wybranego syropu, w jego składzie znajdziemy: 60-92% fruktozy i 8 – 20% glukozy.
Jakie zastosowanie posiada syrop z agawy?
Syrop z agawy doskonale rozpuszcza się w wodzie, co sprawia, że jest dobrym środkiem słodzącym do różnego rodzaju napojów: kawy, herbaty, wody z cytryną, lemoniady czy mrożonej herbaty. Ponadto, syrop z agawy można zastosować jako alternatywę miodu w wielu wypiekach oraz deserach. W przepisach kulinarnych syrop z agawy często figuruje jako ważny składnik marynat i sosów do mięsa. To także popularny składnik drinków. Warto nadmienić, że naturalne syropy z agawy różnią się barwą: od jasnej, przez bursztynową, aż po bardzo ciemną. Im ciemniejsza barwa nektaru z agawy tym słodszy i wyrazistszy jest jego skład. Jako iż proces produkcji syropu z agawy przebiega w temperaturze poniżej 41 st. Celsjusza, produkt może być stosowany przez witarian.
Komu możemy polecić naturalny syrop z agawy?
Ekologiczne syropy z agawy są dedykowane wszystkim osobom, które chcą ograniczyć spożycie cukru. Mimo wysokiej zawartości glukozy i fruktozy, produkt ten posiada dużo niższy indeks glikemiczny, a także mniejszą ilość kalorii. Na 100 gram syropu przypada zwykle 300-350 kilokalorii. Po naturalny syrop z agawy bardzo części sięgają weganie, którzy w ten sposób zastępują miód mający szerokie zastosowanie chociażby przy wypiekach i domowych miksturach. Produkt ten znajdzie zastosowanie w kuchni osób przyrządzających domowe napoje – np. lemoniadę. Syrop bardzo łatwo rozpuszcza się w wodzie, dzięki czemu, często jest substancją słodzącą w chłodzonych napojach. Ze względu na wysoką zawartość fruktozy, syrop z agawy nie jest natomiast bezpiecznym wyborem dla diabetyków.
Ekologiczny syrop z agawy w sklepie Marketbio.pl
W naszym sklepie internetowym znajdziesz naturalne syropy z agawy, do produkcji których wykorzystuje się rośliny pochodzące z ekologicznych i certyfikowanych upraw. Staranny proces obróbki wpływa również na niższy wskaźnik glikemiczny i wyższy stosunek proporcji fruktozy do glukozy. Sięgając po nektar z agawy warto zwrócić uwagę na jego atrakcyjną cenę. Choć początkowo produkt ten może wydawać się drogi w porównaniu z niektórymi słodzikami, warto pamiętać, że jest on trzykrotnie słodszy od cukru, dzięki czemu, wystarcza na znacznie dłużej. Zaletą zakupów w Marketbio.pl jest również krótki czas realizacji zamówienia i wygodne formy dostawy.
Producent Bio Food – Twoje Źródło Zdrowej Żywności Ekologicznej
Dlaczego warto wybrać Bio Food?
Bio Food to renomowany producent, który kieruje swoje produkty do osób ceniących zdrową, naturalną i ekologiczną żywność. Dzięki starannemu doborowi składników oraz dbałości o każdy etap produkcji, Bio Food dostarcza wysokiej jakości produkty, takie jak kiszonki, soki, dżemy, oleje kokosowe oraz octy jabłkowe.Oferta firmy Bio Food
- Kiszonki Bio: W ofercie znajdują się takie produkty jak Brokuł Kiszony NFC Bio, Kapusta Kiszona Bio oraz Sok Wielowarzywny Kiszony.
- Soki Kwaszone: Oferujemy soki, takie jak Sok z Pietruszki Kwaszony, Sok z Selerów Kwaszonych oraz Sok z Buraków Kiszonych Bio.
- Niskosłodzone Dżemy Bio: Smakosze owocowych przetworów mogą wybierać spośród Dżemu Malinowego, Dżemu Wiśniowego oraz Dżemu z Czarnej Porzeczki.
- Olej Kokosowy Bio: Oleje kokosowe idealne do smażenia i pieczenia, dostępne zarówno w wersji nierafinowanej, jak i Virgin Bio.
- Octy Jabłkowe: Dostępne w formie niefiltrowanej i organicznej, idealne do zdrowego menu.