Szybki kontakt: +48 71 727 62 40, sklep@marketbio.pl

Ryże do Sushi

Ryże do Sushi

Sushi to zdecydowanie jedna z najpopularniejszych, najzdrowszych i najsmaczniejszych potraw japońskich. Wielu kojarzy się przede wszystkim z surową rybą, ale podstawą sushi jest ryż, a wszystkie inne składniki zależą tylko od nas. Sushi to specjał, który każdy może przygotować we własnym domu. Dobrze dobrany i przygotowany z zachowaniem odpowiednich zasad ryż z pewnością pozwoli stworzyć smaczne sushi. Profesjonalny ryż do sushi można kupić w zasadzie w większości supermarketów lub w sklepach z azjatycką żywnością. Jednak aby mieć 100% pewność, że nasze sushi będzie w pełni zdrowym daniem, warto sięgnąć po ryż bio pochodzący ze sprawdzonych upraw ekologicznych. Taki produkt znajdziesz w naszym internetowym sklepie MarketBio.

Makaron Konjac w Kształcie Ryżu (Sticky Rice) do Sushi 200 g - Keto Chef

Makaron Konjac w Kształcie Ryżu (Sticky Rice) do Sushi 200 g - Keto Chef

MAKARON KONJAC W KSZTAŁCIE RYŻU (STICKY RICE) DO SUSHI Konjac Sticy Rice wytwarzany jest z korzenia rośliny konjac i japońskiego ryżu do sushi. Nie zawiera cukru, jest bez glutenu, wegański. Świetnie sprawdzi się w diecie keto. Świetna alternatywa dla tradycyjnego ryżu i może być używany w ten sam sposób. NOWA RECEPTURA - bez zapachu! Gotowy w 2 minuty. Masa netto: 200 g Każde opakowanie służy do przygotowania posiłku dla 1-2 osób. Składniki: Woda oczyszczona, skrobia z tapioki, ryż biały okrągły 5%, mąka konjac 3%, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego.   * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: CN-BIO-141 Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE   Informacja dla alergików: Produkt może zawierać soję, owies, siarczyny. Sposób przygotowania:  - sushi rice: Wysyp pół opakowania na płaty nori (brak w zestawie). Rozprowadź na 3/4 powierzchni. Zroluj, pokrój, smacznego. Najlepiej smakuje z sosem sojowym, pastą miso i imbirem. - Sticky rice: Podgrzej na otwartej patelni przez 1-2 minuty lub w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę. Dodaj do ulubionego dania tj. przystawka lub zupa. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w lodówce przez maksimum tydzień.   Wartość odżywcza w 100 g produktu po odsączeniu: Wartość energetyczna: 53 kJ/223 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 11,6 g - w tym cukry: 0 g Błonnik: 1,8 g Białko: 0 g Sól: 0 g     Producent: Calorie Watchers Ltd. UK Ampthill Road. MK42 9QJ/ NL Professor W.H. 1183 DJ. Amstelveen. UK

8,59 zł

Jaki ryż do sushi jest najlepszy?

Ryż do sushi różni się od tego, który przygotowujemy na co dzień w naszych domach. W MarketBio znajdziesz biały ryż krótko lub średnioziarnisty Targroch lub Oishii, który nieco przypomina ryż używany do włoskiego risotto. Jest on na wpół sypki, odrobinę lepki na zewnątrz, z wyczuwalnymi, ale nie rozpadającymi się ziarnami. Mimo że jego ziarenka są małe, zawierają znacznie więcej skrobi niż odmiany długoziarniste. Po ugotowaniu ziarna przylegają do siebie, co ułatwia formowanie niewielkich, okrągłych porcji sushi. Do sushi należy używać tylko jednego gatunku ryżu. Mieszanie kilku rodzajów ziaren utrudnia przygotowanie tej potrawy i uzyskanie właściwej konsystencji.

Czy ryż do sushi jest zdrowy?

Doskonałym zamiennikiem klasycznego ryżu do sushi dostępnego w hipermarketach jest jego zdrowszy odpowiednik BIO dostępny w naszej ofercie w postaci 1-kilogramowych torebek. Wyhodowany z zachowaniem najwyższych standardów, pochodzący z upraw ekologicznych, gdzie rolnicy opierają swoje plantacje na płodozmianie i naturalnym nawożeniu, a także nie stosują pestycydów, chemicznych środków ochrony roślin i modyfikacji genetycznych. Dzięki temu ryż bio charakteryzuje się bogatą zawartością składników odżywczych. Jest źródłem witamin i składników mineralnych, dzięki czemu ma dobroczynny wpływ na nasz organizm. Dostępne w naszej ofercie rodzaje ryżu do sushi to produkty pozbawione glutenu, dlatego z powodzeniem mogą być stosowane przez osoby będące na diecie.

Jak prawidłowo ugotować ryż do sushi?

Ryż do sushi to produkt, którego gotowanie znacznie różni się od przygotowania pozostałych rodzajów ryżu. Ziarna należy ugotować w proporcjach 1:1, tzn. 1 szklankę ryżu gotuje się pod przykrywką w 1 szklance wody przez ok. 14-15 minut. W tym czasie należy przygotować zaprawę do sushi z 6 łyżek octu ryżowego, 1/2 łyżki cukru i 1/4 łyżki soli. Ugotowany ryż należy włożyć do miski, dodać zaprawę do sushi i wymieszać całość drewnianą szpatułką, po czym pozostawić do wystygnięcia pod wilgotną ścierką, aż ryż będzie gotowy do użycia. Nie należy odstawiać go do lodówki, ponieważ wtedy twardnieje. Tak przygotowany ryż stanowi bazę do wszystkich rodzajów sushi.

Nasze atuty

  • Szybka realizacja zamówień na zdrową żywność
  • Wszystkie produkty widoczne w sklepie posiadamy w magazynie (np. erytrytol, matcha, tapioka, makaron konjac)
  • Pod ceną określone są daty minimalnej trwałości (np. sprawdź makaron ryżowy)
  • Możliwość złożenia zamówienia bez rejestracji (np. na aloes)
  • Niskie ceny wysyłki (tania wysyłka produktów my best pharm)
  • Duży wybór rodzajów dostawy produktów np. kwas askorbinowy (Pocztex, Kurier DPD, Kurier Inpost, Paczkomaty, Orlen Paczka, Odbiór Osobisty Wrocław)
  • Płatności: przelew, PayU, pobranie, na miejscu (kartą lub gotówką) 
  • Niskie ceny produktów, dużo promocji
  • Rabaty dla stałych klientów (np. rabaty na stewia i inne produkty)
  • Duży wybór (ponad 7000 zdrowych produktów) (mleko kokosowe, ksylitol)
  • Ciągły rozwój, dużo nowości
  • Doświadczenie: sprzedajemy w Internecie już ponad 10 lat (karobprzecier pomidorowy)
  • Dziesiątki tysięcy zadowolonych klientów
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ceneo
trusted-shops