3 x Baton Liofilizowany Jabłko - Jagoda 9 g - Frupp Kids
BATON LIOFILIZOWANY - JABŁKO I JAGODA Produkt bezglutenowy. Bez dodatku tłuszczu, soli i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Masa netto: 3 x 9 g Składniki: Owoce jabłka (21%), jagody (10%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii) Informacja dla alergików: Produkt może zawierać dwutlenek siarki. Warunki przechowywania: Przechowywać szczelnie zamknięty, w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1410 kJ/ 335 kcal Tłuszcz: 0,6 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 67 g - w tym cukry: 50 g Błonnik: 29 g Białko: 0,8 g Sól*: 0,02 g *Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu Producent: Celiko S.A. ul. Św. Antoniego 71 61-359 Poznań
Zestaw 4 x Galaretka o Smaku Cytrynowym Bez Dodatku Cukru Bezglutenowa 14 g - Ce...
GALARETKA O SMAKU CYTRYNOWYM BEZ DODATKU CUKRU BEZGLUTENOWA Produkt nie zawiera konserwantów. Zawiera sok owocowy. Do ciast, deserów, koktajli. Masa netto: 4 x 14 g Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji galaretki po ok. 130 g. Składniki: Żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; sok cytrynowy w proszku 1% (maltodekstryna, zagęszczony sok cytrynowy, olejek cytrynowy, koncentrat owocowy), aromat, barwnik: kurkumina. Sposób przygotowania: Zawartość opakowania wsypać do 1/2 l przegotowanej, gorącej wody (nie gotować). Dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia i wystudzić. Według uznania można dodać do galaretki słodzik lub cukier (ok. 3-4 łyżki). Wlać do naczynia i wstawić do lodówki, aby galaretka stężała. W czasie upałów należy użyć mniej wody, ok. 400 ml. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa spowodują, że galaretka nie stężeje. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu w proszku: Wartość energetyczna: 1430 kJ/309 cal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 1,5 g - w tym cukry: 0 g Białko: 76 g Sól: 0,22 g Producent: Celiko S.A. ul. Św. Antoniego 71 61-359 Poznań
Kakao Naturalne Ekstra Ciemne Bezglutenowe 100 g - Celiko
KAKAO NATURALNE EKSTRA CIEMNE BEZGLUTENOWE Doskonale nadaje się do wypieku ciast oraz świetnie sprawdza się jako dodatek do napojów i deserów. Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu. Masa netto: 100 g Składniki: kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12% (zawartość tłuszczu kakaowego 10-12%), regulator kwasowości: węglany potasu. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodne. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1302 kJ/ 313 kcal Tłuszcz: 11 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,8 g Węglowodany: 13 g - w tym cukry: 1 g Białko: 22 g Sól: 0,08 g Producent: Celiko S.A. ul. Św. Antoniego 71 61-359 Poznań
3 x Baton Liofilizowany Truskawka Bezglutenowy 10 g - Frupp
BATON LIOFILIZOWANY TRUSKAWKA Produkt bezglutenowy. Odpowiedni dla wegetarian i wegan. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Masa netto: 3 x 10 g Składniki: Truskawki (26%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy i/lub inulina, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. Warunki przechowywania: Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 1401 kJ /334 kcal Tłuszcz: 1,1 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,1 g Węglowodany: 63 g - w tym cukry: 41 g Błonnik: 31 g Białko: 2,1 g Sól: 0,02 g Producent: Celiko S.A. ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań
3 x Baton Liofilizowany Jabłkowy Bezglutenowy 9 g - Frupp
BATON LIOFILIZOWANY - JABŁKO Produkt bezglutenowy. Bez dodatku tłuszczu, soli i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Masa netto: 3 x 9 g Składniki: Jabłka (30%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii). Informacja dla alergików: Produkt może zawierać dwutlenek siarki. Warunki przechowywania: Przechowywać szczelnie zamknięty, w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu. Produkt z owoców, może zawierać minimalne ilości pestek. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1423 kJ/ 338 kcal Tłuszcz: 0,2 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 69g - w tym cukry: 51 g Błonnik: 28 g Białko: 0,7 g Sól*: 0,02 g *Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu Producent: Celiko S.A. ul. Św. Antoniego 71 61-359 Poznań
3 x Baton Liofilizowany Jabłko - Marakuja 9 g - Frupp Kids
BATON LIOFILIZOWANY - JABŁKO I MARAKUJA Produkt bezglutenowy. Bez dodatku tłuszczu, soli i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Masa netto: 3 x 9 g Składniki: Jabłka (29%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok z marakui (6,5%), zagęszczony sok jabłkowy); fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii). Informacja dla alergików: Produkt może zawierać dwutlenek siarki. Warunki przechowywania: Przechowywać szczelnie zamknięty, w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1397 kJ/ 332 kcal Tłuszcz: 0,2 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 68 g - w tym cukry: 51 g Błonnik: 27 g Białko: 0,9 g Sól*: 0,02 g *Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu Producent: Celiko S.A. ul. Św. Antoniego 71 61-359 Poznań
3 x Baton Liofilizowany Malina Bezglutenowy Bez Dodatku Cukru 10 g - Frupp
BATON LIOFILIZOWANY MALINA BEZGLUTENOWY BEZ DODATKU CUKRU Zawiera naturalnie występujące cukry. Masa netto: 3 x 10 g Składniki: Maliny (32%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy i/lub inulina, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. Warunki przechowywania: Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 1256 kJ /300 kcal Tłuszcz: 0,1 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,1 g Węglowodany: 53 g - w tym cukry: 39 g Błonnik: 36 g Białko: 3,2 g Sól: 0,02 g Producent: Celiko S.A. ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań
Zestaw 5 x Galaretka Przezroczysta Bez Dodatku Cukru Bezglutenowa o Smaku Owoców...
GALARETKA PRZEZROCZYSTA O SMAKU OWOCÓW LESNYCH BEZ CUKRU, BEZ GLUTENU Produkt nie zawiera konserwantów, zawiera sok owocowy. Masa netto: 5 x 14 g Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji galaretki po ok. 130 g. Składniki: Żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat, proszek z owoców leśnych 1% (zagęszczone soki z owoców leśnych, maltodekstryna). Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: mleko, soję i ich produkty. Sposób przygotowania: Zawartość opakowania wsypać do 1/2 l przegotowanej, gorącej wody (nie gotować). W czasie upałów należy użyć mniej wody (ok. 400 ml). Dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia i ostudzić. Według uznania można dodać do galaretki słodzik lub cukier (ok. 3-4 łyżki). Wystudzoną galaretkę wlać do salaterek i wstawić do lodówki, żeby stężała. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa spowodują, że galaretka nie stężeje. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1433 kJ/307 cal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 4,8 g - w tym cukry: 0,5 g Białko: 71,8 g Sól: 0,24 g Producent: Celiko S.A. ul. Św. Antoniego 71 61-359 Poznań
Zestaw 2 x Pektyna do Wyrobu Domowych Przetworów Bezglutenowa 24g Celiko
PEKTYNA Do wyrobu domowych przetworów owocowych, produkt bezglutenowy Zawartość netto: 2 x 24 g Składniki: Pektyny Informacja dla alergików: Produkt może zawierać mleko, soję i ich produkty pochodne Warunki przechowywania: Przechowywać zamknięte w suchym i chłodnym miejscu. Sposób przygotowania: 1. Owoce dokładnie umyć i osączyć na sicie. W zależności od owocu: wypestkować, usunąć szypułki, gniazda nasienne, obrać ze skórki, a większe owoce rozdrobnić. 2. Przygotowane i odważone owoce wsypać do garnka. Dodać wodę*, 1 opakowanie Pektyny i sok z cytryny. Wymieszać. Zagotować mieszając. 3. Do gotujących się owoców wsypać cukier. Gotować min. 3 minuty mieszając, aby nie przypalić dżemu. 4. W razie potrzeby zdjąć powstałą pianę i rozlać gorący dżem do wyparzonych słoików. Słoik odwrócić dnem do góry na ok. 10 min. Składniki do przygotowania dżemu: 2 kg owoców, cukier** (w zależności od upodobań 600-1000 g), 150 ml wody, 1 opakowanie pektyny(24 g), 2 łyżki soku z cytryny lub płaska łyżeczka kwasu cytrynowego(1 g) * w przypadku twardszych owoców np. brzoskwiń użyć 200 ml wody ** cukier w połowie można zastąpić ksylitolem. W przypadku użycia mniejszej ilości cukru zaleca się dodatkową pasteryzację ok. 10 min. Producent: Celiko S.A. ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań
2 x Owoce Liofilizowane Borówka 15 g - Frupp
OWOCE LIOFILIZOWANE - BORÓWKA Doskonale nadaje się zarówno do spożycia bezpośrednio po otwarciu lub jako dodatek do ulubionych deserów, ciast, jogurtów i napojów. Liofilizacja to metoda suszenia, pozwalająca utrwalić produkt bez wpływu na ich właściwości. 100% owoców Produkt bezglutenowy. Masa netto: 15 g Składniki: Liofilizowana borówka amerykańska 100% Do wyprodukowania 100 g borówki liofilizowanej zużyto 0,6 kg borówki świeżej. Warunki przechowywania: Torebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłodnym miejscu- produkt higroskopijny. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1547 kJ/366 kcal Tłuszcz: 2,0 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g Węglowodany: 75 g - w tym cukry: 62 g Błonnik: 15 g Białko: 4,6 g Sól: 0,02 g Producent: Celiko S.A. ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań, Polska
2 x Truskawka Owoce Liofilizowane 13 g - Frupp
OWOCE LIOFILIZOWANE TRUSKAWKA Chrupiące, pyszne i pożywne owoce. Intensywny smak i aromat. Produkt bezglutenowy. Dzięki liofilizacji zachowana została większość składników odżywczych. Do wyprodukowania 100 g truskawki liofilizowanej użyto 1 kg świeżej truskawki. Masa netto: 2 x 13 g Składniki: Liofilizowana truskawka w plastrach. Kraj pochodzenia: Egipt Sposób użycia: do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje. Warunki przechowywania: Torebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłodnym miejscu - produkt higroskopijny. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1347 kJ/320 kcal Tłuszcz: 4,0 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,3 g Węglowodany: 55 g - w tym cukry: 55 g Błonnik: 16 g Białko: 8,0 g Sól: 0,01 g Producent: Celiko S.A. ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań, Polska
Kakao Naturalne Ekstra Ciemne 200 g - Celiko
KAKAO NATURALNE EKSTRA CIEMNE Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu. Idealne do wypieków, deserów, napojów. Masa netto: 200 g Składniki: kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%, regulator kwasowości: węglany potasu. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać mleko, soję i ich produkty pochodne. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1302 kJ/ 313 kcal Tłuszcz: 11 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,8 g Węglowodany: 13 g - w tym cukry: 1,0 g Białko: 22 g Sól: 0,08 g Producent: Celiko S.A. ul. Św. Antoniego 71 61-359 Poznań
2 x Owoce Liofilizowane Malina 15 g - Frupp
OWOCE LIOFILIZOWANE MALINA Do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje. Do wyprodukowania 100 g maliny liofilizowanej zużyty 0,7 kg świeżej maliny. 100% owoców. Produkt bezglutenowy. Masa netto: 2 x 15 g Składniki: Liofilizowana malina 100% Warunki przechowywania: Torebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłodnym miejscu- produkt higroskopijny. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1329 kJ/318 kcal Tłuszcz: 4,9 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g Węglowodany: 38 g - w tym cukry: 31 g Błonnik: 46 g Białko: 8,4 g Sól: 0,02 g Producent: Celiko S.A. ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań, Polska
2 x Kakao Naturalne Ekstra Ciemne Bezglutenowe 100 g - Celiko
KAKAO NATURALNE EKSTRA CIEMNE BEZGLUTENOWE Doskonale nadaje się do wypieku ciast oraz świetnie sprawdza się jako dodatek do napojów i deserów. Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu. Masa netto: 2 x 100 g Składniki: kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12% (zawartość tłuszczu kakaowego 10-12%), regulator kwasowości: węglany potasu. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodne. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1302 kJ/ 313 kcal Tłuszcz: 11 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,8 g Węglowodany: 13 g - w tym cukry: 1 g Białko: 22 g Sól: 0,08 g Producent: Celiko S.A. ul. Św. Antoniego 71 61-359 Poznań
Zestaw 4 x Pektyna do Wyrobu Domowych Przetworów Bezglutenowa 24g Celiko
PEKTYNA Do wyrobu domowych przetworów owocowych, produkt bezglutenowy Zawartość netto: 4 x 24 g Składniki: Pektyny Informacja dla alergików: Produkt może zawierać mleko, soję i ich produkty pochodne Warunki przechowywania: Przechowywać zamknięte w suchym i chłodnym miejscu. Sposób przygotowania: 1. Owoce dokładnie umyć i osączyć na sicie. W zależności od owocu: wypestkować, usunąć szypułki, gniazda nasienne, obrać ze skórki, a większe owoce rozdrobnić. 2. Przygotowane i odważone owoce wsypać do garnka. Dodać wodę*, 1 opakowanie Pektyny i sok z cytryny. Wymieszać. Zagotować mieszając. 3. Do gotujących się owoców wsypać cukier. Gotować min. 3 minuty mieszając, aby nie przypalić dżemu. 4. W razie potrzeby zdjąć powstałą pianę i rozlać gorący dżem do wyparzonych słoików. Słoik odwrócić dnem do góry na ok. 10 min. Składniki do przygotowania dżemu: 2 kg owoców, cukier** (w zależności od upodobań 600-1000 g), 150 ml wody, 1 opakowanie pektyny(24 g), 2 łyżki soku z cytryny lub płaska łyżeczka kwasu cytrynowego(1 g) * w przypadku twardszych owoców np. brzoskwiń użyć 200 ml wody ** cukier w połowie można zastąpić ksylitolem. W przypadku użycia mniejszej ilości cukru zaleca się dodatkową pasteryzację ok. 10 min. Producent: Celiko S.A. ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań
3 x Kakao Naturalne Ekstra Ciemne Bezglutenowe 100 g - Celiko
KAKAO NATURALNE EKSTRA CIEMNE BEZGLUTENOWE Doskonale nadaje się do wypieku ciast oraz świetnie sprawdza się jako dodatek do napojów i deserów. Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu. Masa netto: 3 x 100 g Składniki: kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12% (zawartość tłuszczu kakaowego 10-12%), regulator kwasowości: węglany potasu. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodne. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1302 kJ/ 313 kcal Tłuszcz: 11 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,8 g Węglowodany: 13 g - w tym cukry: 1 g Białko: 22 g Sól: 0,08 g Producent: Celiko S.A. ul. Św. Antoniego 71 61-359 Poznań
2 x Kakao Naturalne Ekstra Ciemne 200 g - Celiko
KAKAO NATURALNE EKSTRA CIEMNE Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu. Idealne do wypieków, deserów, napojów. Masa netto: 2 x 200 g Składniki: kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%, regulator kwasowości: węglany potasu. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać mleko, soję i ich produkty pochodne. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1302 kJ/ 313 kcal Tłuszcz: 11 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,8 g Węglowodany: 13 g - w tym cukry: 1,0 g Białko: 22 g Sól: 0,08 g Producent: Celiko S.A. ul. Św. Antoniego 71 61-359 Poznań
3 x Kakao Naturalne Ekstra Ciemne 200 g - Celiko
KAKAO NATURALNE EKSTRA CIEMNE Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu. Idealne do wypieków, deserów, napojów. Masa netto: 3 x 200 g Składniki: kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%, regulator kwasowości: węglany potasu. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać mleko, soję i ich produkty pochodne. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1302 kJ/ 313 kcal Tłuszcz: 11 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,8 g Węglowodany: 13 g - w tym cukry: 1,0 g Białko: 22 g Sól: 0,08 g Producent: Celiko S.A. ul. Św. Antoniego 71 61-359 Poznań