
Jedną z ciekawych propozycji na zdrową i pożywną przekąskę są budynie ekologiczne. W odróżnieniu od ich przetworzonych odpowiedników bazują one wyłącznie na naturalnych składnikach bez dodatku sztucznych barwników czy konserwantów. Jednocześnie charakteryzują się także niewielką zawartością cukru lub całkowitym brakiem. Budyń to cenne źródło różnego rodzaju witamin i minerałów, które korzystnie wpływają na organizm. Dzięki temu z powodzeniem mogą zastąpić niezdrowe i kaloryczne słodycze. Występują w różnych wariantach zróżnicowanych pod względem smaku, co sprawia, że każdy znajdzie odpowiednią propozycję dla siebie wedle indywidualnych preferencji.
Budyń o Smaku Waniliowym Bezglutenowy Bez Dodatku Cukru 40 g - Celiko
BUDYŃ O SMAKU WANILIOWYM BEZGLUTENOWY BEZ DODATKU CUKRU Budyń o smaku waniliowym w proszku. Odpowiedni dla wegan. Masa netto: 40 g Opakowanie starcza na przygotowanie 4 porcji budyniu po ok. 150 g. Składniki: Skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromat naturalny, barwnik: karoteny. Sposób przygotowania: Z 0,5 litra zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. Do reszty mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia. Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego). Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu w proszku: Wartość energetyczna: 1426 kJ/ 341 kcal Tłuszcz: 0,1 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 84,9 g - w tym cukry: 0 g Białko: 0,2 g Sól: 0,05 g Producent: Celiko S.A. ul. Św. Antoniego 71 61-359 PoznańDo sprawdzenia
Budyń o Smaku Śmietankowym Bez Dodatku Cukru 40 g - Celiko
BUDYŃ O SMAKU ŚMIETANKOWYM BEZ DODATKU CUKRU Produkt bezglutenowy Masa netto: 40 g Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji budyniu po ok. 150 g. Składniki: Skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromat, barwnik: ryboflawina. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodne. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Sposób przygotowania: Z 1/2 l zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1459 kJ/349 kcal Tłuszcz: 0,1 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g Węglowodany: 86,7 g - w tym cukry: 0 g Białko: 0,3 g Sól: 0,04 g Producent: Celiko S.A. ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań, PolskaDo sprawdzenia
Budyń o Smaku Czekoladowym Bezglutenowy Bez Dodatku Cukru 40 g - Celiko
BUDYŃ O SMAKU CZEKOLADOWYM BEZGLUTENOWY BEZ DODATKU CUKRU Budyń o smaku czekoladowym w proszku. Odpowiedni dla wegan. Masa netto: 40 g Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji budyniu po ok. 150 g. Składniki: Skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 9%, aromat. Sposób przygotowania: Z 0,5 litra zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. Do reszty mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia. Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego). Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu w proszku: Wartość energetyczna: 1392 kJ/ 333 kcal Tłuszcz: 1,1 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Węglowodany: 78,6 g - w tym cukry: 0,2 g Białko: 2,2 g Sól: 0,06 g Producent: Celiko S.A. ul. Św. Antoniego 71 61-359 Poznań
Budyń o Smaku Malinowym Bezglutenowy Bez Dodatku Cukru 40 g - Celiko
BUDYŃ O SMAKU MALINOWYM BEZGLUTENOWY BEZ DODATKU CUKRU Budyń o smaku malinowym w proszku. Odpowiedni dla wegan. Masa netto: 40 g Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji budyniu po ok. 150 g. Składniki: Skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sok z buraka w proszku (maltodekstryna, sok z buraka), zagęszczony sok malinowy w proszku 0,5% (maltodekstryna, sok malinowy), aromat. Sposób przygotowania: Z 0,5 litra zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. Do reszty mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia. Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego). Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu w proszku: Wartość energetyczna - 1456 kJ/348 kcal Tłuszcz - 0,1 g -w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 86,6 g -w tym cukry - 0,3 g Białko - 0,3 g Sól - 0,04 g Producent: Celiko S.A. ul. Św. Antoniego 71 61-359 Poznań
Budyń o Smaku Jagodowym Bez Dodatku Cukru Bezglutenowy 40 g - Celiko
BUDYŃ O SMAKU JAGODOWYM BEZ DODATKU CUKRU BEZGLUTENOWY Masa netto: 40 g Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sok z buraka czerwonego w proszku, zagęszczony sok jagodowy w proszku 0,6 % (maltodekstryna, sok jagodowy), aromat. Sposób przygotowania: Z 0,5 l zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia. Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego). Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g budyniu w proszku: Wartość energetyczna: 1458 kJ/348 kcal Tłuszcz: 0,1 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 86,6 g - w tym cukry: 1,2 g Białko: 0,3 g Sól: 0,04 g Producent: Celiko S.A. ul. Św. Antoniego 71 61-359 Poznań
Wyjątkowe właściwości budyniu ekologicznego
Poszukując zdrowego zamiennika dla słodkich przekąsek, ciekawym rozwiązaniem jest deser z budyniu ekologicznego. Produkt ten pozwala cieszyć się ulubionymi smakami owoców, wanilii, czy też czekolady bez sięgania po artykuły, które w niektórych specjalistycznych jadłospisach są zabronione. Dzięki temu z pewnością umili dzień i zmniejszy ochotę na tradycyjne słodycze. Ekologiczny krem budyniowy zawiera jedynie skrobię kukurydzianą, sól morską oraz naturalne ekstrakty. Niektóre z artykułów są całkowicie pozbawione cukru i glutenu. To sprawia, że mogą być bezpiecznie spożywane w przypadku diety bezglutenowej, czy low fodmap.
Budynie znakomicie rozgrzewają w chłodniejsze dni, przy czym przywołują wspomnienia smaków z dzieciństwa. Kremowa konsystencja delikatnie rozpuszcza się w ustach, pozostawiając wyśmienity aromat. Do niewątpliwych zalet tego produktu zaliczyć można nie tylko wyjątkowe walory smakowe, ale też cenne właściwości. Budyń przyrządzany jest wraz z mlekiem, dzięki czemu stanowi bogate źródło wapnia i innych, cennych składników, takich jak nienasycone tłuszcze, białko, witamina A i D, fosfor, potas czy magnez. W przypadku nietolerancji laktozy wystarczy użyć mleka bezlaktozowego lub roślinnego. W ten sposób uzyskasz wyśmienity deser, który świetnie nada się dla osób, które cierpią na alergie pokarmowe.
Ciesz się wyśmienitym aromatem naturalnych budyniów w MarketBio!
Wiele osób jest zgodnych co do tego, że budyń to pyszna, a przy tym łatwa w przygotowaniu przekąska zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Wyróżnia go delikatna, kremowa konsystencja oraz charakterystyczny aromat. Doskonale smakuje spożywany na ciepło czy zimno, dzięki czemu świetnie nadaje się na każdą pogodę. Poszukując wysokiej klasy artykułów, które stanowią zdrowszą alternatywę dla przetworzonych budyniów, warto skorzystać z bogatego asortymentu sklepu internetowego MarketBio. Znajdziesz tu budyń bez cukru i glutenu czy też proteinowy, który zawiera jedynie naturalne składniki.
W naszym asortymencie dostępne są liczne warianty produktów zróżnicowane pod względem właściwości i smaku. Wśród nich znajdziesz klasyki, takie jak budyń czekoladowy, waniliowy czy śmietankowy, a także wiele innych smaków, w tym:
- truskawkowy,
- malinowy,
- morelowy,
- bananowy z dynią,
- jabłko z cynamonem,
- ananasowy z zieloną herbatą matcha.
Można przygotować je w tradycyjny sposób, na masę do ciasta lub wykonać z niego wyśmienity deser z dodatkiem świeżych owoców, musli czy orzechów. Świetnie nadadzą się też jako nadzienie do naleśników i słodkich bułek. Wszystkie budynie z oferty pochodzą od zaufanych producentów, co gwarantuje ich jakość i wyśmienity smak.