Zestaw 3 x Napój Kokosowy w Puszce 17% Tłuszczu Bio 400 ml Cocomi
- Dostępność taka jak poniższych składników
- 24,45 zł
-
COCONUT MILK - NAPÓJ KOKOSOWY W PUSZCE (17% TŁUSZCZU) BIO
Produkt sterylizowany
Zawartość netto: 3 x 400 ml
Składniki: Ekstrakt z kokosa* 60%, woda
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: LK-BIO-149
Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni
Sposób użycia: Przed spożyciem wstrząsnąć.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 660 kJ/160 kcal
Tłuszcz: 17 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 15 g
Węglowodany: 0,8 g
- w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 1 g
Sól: 0,06 g
Mleczko kokosowe
Mleczko kokosowe - cudowny, aromatyczny produkt wytwarzany z miąższu kokosowego, coraz bardziej popularna alternatywa dla mleka krowiego, a więc znakomita alternatywa dla wegan. Mleczko kokosowe znalazło wiele zastosowań w kuchni, a dodatkowo zawiera mnóstwo cennych wartości odżywczych. Mleczko kokosowe można zakupić obecnie już niemal w każdym sklepie, zarówno bardziej gęstą postać w puszkach jak i mleko kokosowe w kartonie, które do złudzenia przypomina mleko krowie. Najważniejsza przy wyborze mleczka kokosowego jest etykieta znajdująca się na produkcie, a dokładniej mówiąc - wykaz składników. Mleczko kokosowe nie powinno zatem zawierać w swoim składzie nic innego jak ekstrakt miąższu kokosowego i wodę. Im więcej miąższu, tym mleczko będzie bardziej gęste.
Przepis na kokosowy deser z kaszy jaglanej
Potrzebne będą:
- kasza jaglana x 100 g
- wiórki kokosowe x 100 g
- mleczko kokosowe x 500 ml (jeśli mamy mleczko z puszki, to część stałą należy wymieszać z wodą do uzyskania jednolitego napoju kokosowego)
- miód x 4 łyżki
- szczypta soli
- czekolada gorzka x 100 g
- mleczko kokosowe x 100 ml
- syrop klonowy x 2 łyżki
- garść prażonych chipsów kokosowych
Przygotowanie
1. Na suchej, głębokiej patelni podprażamy kasze jaglaną - do momentu zrumienienia. Dodajemy mleczko kokosowe i gotujemy na wolnym ogniu cały czas mieszając.
Zdejmujemy z ognia i doprawiamy miodem oraz solą.
2. Do rondelka wkruszamy czekoladę, dodajemy mleczko kokosowe oraz syrop klonowy. Gotujemy na małym ogniu do momentu całkowitego rozpuszczenia czekolady.
3. Wcześniej przygotowaną masę z mleczka kokosowego i kaszy jaglanej blendujemy na jednolity, gładki krem. Krem powinien mieć konsystencję gęstego budyniu. Do kremu wsypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy.
4. Gotowy krem przekładamy do szklaneczek, na wierzch kładziemy masę czekoladową. Całość posypujemy chipsami kokosowymi.
Schładzamy w lodówce 2-3 godziny.
Smacznego !
Bio: | Tak |
Gluten: | bez glutenu |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Nie |
- Producent/Dystrybutor: COCOMI
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000034006
Recenzje
Marzena
Recenzja niezweryfikowana
|