
Kombucha Vigo to powrót do dawnych sposobów wytwarzania naturalnie fermentowanych napojów. Otrzeźwiający napój w estetycznej szklanej butelce to wyraz filozofii firmy jako kontry do mocno gazowanych, wysoko słodzonych i sztucznie barwionych produktów.
Kombucha Mango+ Marakuja BIO Organiczna Herbata Fermentowana i Żywa 330 ml - Vig...
KOMBUCHA MANGO + MARAKUJA BIO - ORGANICZNA HERBATA FERMENTOWANA I ŻYWA Ręcznie przygotowywana, sfermentowana, surowa i organiczna herbata kombucha warzona z superfoods. Efekt? Wypełniony enzymami, elektrolitami, probiotykami i żywymi kulturami bakterii napój orzeźwia i poprawia samopoczucie. Mango + Marakuja to mieszanka owoców z Ameryki Południowej. Słodycz rosnącego w górskim klimacie kolumbijskich Kordylierów mango przełamuje tropikalny smak peruwiańskiej marakui, by razem stworzyć orzeźwiającą kompozycję. Delikatnie musująca. Odpowiednia dla wegan. Nie zawiera alkoholu. Zawiera probiotyki i kultury kombuchy. Zawartość netto: 330 ml Składniki: filtrowana woda, bio fermentowana herbata (woda, bio glukoza, bio fruktoza, bio herbata, bio ocet jabłkowy, kultury kombuchy), bio pulpa z mango, bio sok z marakui NFC, nierafinowany bio cukier trzcinowy, dwutlenek węgla. Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Wyprodukowano w Polsce. Warunki przechowywania: Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Nie wymaga przechowywania w lodówce. Pij schłodzone. Wartość odżywcza w 100 ml produktu: Wartość energetyczna: 91 kJ/ 22 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 4,9 g - w tym cukry: 4,4 g Białko: 0 g Sól: 0 g Producent: Cruz Group sp. z o.o. Święty Marcin 29 Poznań
Kombucha Yerba Mate z Kofeiną BIO 330 ml - VIGO
KOMBUCHA YERBA MATE Z KOFEINĄ BIO Organiczna herbata. Fermentowana i żywa. Delikatnie myusująca. Produkt wegański. Produkt bezglutenowy. Zawiera naturalną kofeinę. Zawiera probiotyki i kultury kombuchy. Nie zawiera alkoholu. Zawartość netto: 330 ml Składniki: Filtrowana woda, BIO fermentowana herbata (woda, BIO glukoza, Bio fruktoza, BIO herbata, BIO ocet jabłkowy, kultury kombuchy), nierafinowany BIO cukier trzcinowy, BIO Yerba mate, dwutlenek węgla. Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Warunki przechowywania: Nie wymaga przechowywania w lodówce. Pasteryzowany w niskiej temperaturze pozwalającej zachować wszystkie składniki aktywne. Powstawanie osadu jest procesem naturalnym. Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 ml produktu: Wartość energetyczna: 76 kJ/ 18 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 4,2 g - w tym cukry: 4 g Białko: 0 g Sól: 0 g Kofeina: 59 mg/330 ml Producent: Cruz Group sp. z o.o. Święty Marcin 29, Poznań
Kombucha Kurkuma plus Imbir BIO Organiczna Herbata Fermentowana i Żywa 330 ml -...
KOMBUCHA KURKUMA + IMBIR BIO - ORGANICZNA HERBATA FERMENTOWANA I ŻYWA Ręcznie przygotowywana, sfermentowana, surowa i organiczna herbata kombucha warzona z superfoods. Efekt? Wypełniony enzymami, elektrolitami, probiotykami i żywymi kulturami bakterii napój orzeźwia i poprawia samopoczucie. Kurkuma + imbir łączy w sobie intensywność kurkumy z peruwiańskiej prowincji Chanchamayo z aromatycznym imbirem i pieprzem. Delikatnie musująca. Odpowiednia dla wegan. Nie zawiera alkoholu. Zawiera probiotyki i kultury kombuchy. Zawartość netto: 330 ml Składniki: filtrowana woda,bio fermentowana herbata (woda, bio glukoza, bio fruktoza, bio herbata, bio ocet jabłkowy, kultury kombuchy), nierafinowany bio cukier trzcinowy, bio kurkuma, dwutlenek węgla, bio imbir, bio pieprz. Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Wyprodukowano w Polsce. Warunki przechowywania: Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Nie wymaga przechowywania w lodówce. Pij schłodzone. Wartość odżywcza w 100 ml produktu: Wartość energetyczna: 83 kJ/ 19 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 4,5 g - w tym cukry: 4,3 g Białko: 0 g Sól: 0 g Producent: Cruz Group sp. z o.o. Święty Marcin 29 Poznań
Kombucha BIO Probiotyk Odporność Shot 100 ml - VIGO
KOMBUCHA BIO PROBIOTYK ODPORNOŚĆ SHOT Zawiera acerolę i imbir. Połączenie filtratu z fermentu kombuchy bogatego w probiotyki z bio przecierem z aceroli i bio imbirem. Produkt wegański. Produkt bezglutenowy. Zawartość netto: 100 ml Składniki: Bio sok jabłkowy tłoczony na zimno, Bio przecier z aceroli, Bio imbir, Bio fermentowana herbata (woda, bio glukoza, bio herbata, bio ocet jabłkowy, kultury kombuchy). Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Warunki przechowywania: Nie wymaga przechowywania w lodówce. Pasteryzowany w niskiej temperaturze pozwalającej zachować wszystkie składniki aktywne. Powstawanie osadu jest procesem naturalnym. Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Butelka zawiera: Witamina C - 200 mg (250%*) Ponad miliard żywych kultur bakterii: Lactobacillus Acidophilus, L. plantarum, kultury kombuchy. *Dzienna referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej Wartość odżywcza w 100 ml produktu: Wartość energetyczna: 117 kJ/ 27 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 6,1 g - w tym cukry: 5,6 g Białko: 0,2 g Sól: 0 g Producent: Cruz Group sp. z o.o. Święty Marcin 29, Poznań
Kombucha Rose BIO Organiczna Herbata Fermentowana i Żywa 330 ml - Vigo
KOMBUCHA ROSE BIO - ORGANICZNA HERBATA FERMENTOWANA I ŻYWA Ręcznie przygotowywana, sfermentowana, surowa i organiczna herbata kombucha warzona z superfoods. Efekt? Wypełniony enzymami, elektrolitami, probiotykami i żywymi kulturami bakterii napój orzeźwia i poprawia samopoczucie. Rose to skomponowana z najlepszych składników, delikatna w smaku mieszanka płatków róż i owoców dzikiej róży pochodzących z krajów bałkańskich. Aby zachować jej rzemieślniczy charakter, warzymy ją w niewielkich partiach. Delikatnie musująca. Odpowiednia dla wegan. Nie zawiera alkoholu. Zawiera probiotyki i kultury kombuchy. Zawartość netto: 330 ml Składniki: filtrowana woda,bio fermentowana herbata (woda, bio glukoza, bio fruktoza, bio herbata, bio ocet jabłkowy, kultury kombuchy), nierafinowany bio cukier trzcinowy, dwutlenek węgla, bio ekstrakt dzikiej róży (0,2%), ekstrakt róży (0,07%). Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Wyprodukowano w Polsce. Warunki przechowywania: Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Nie wymaga przechowywania w lodówce. Pij schłodzone. Wartość odżywcza w 100 ml produktu: Wartość energetyczna: 86 kJ/ 20 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 4,5 g - w tym cukry: 4,3 g Białko: 0 g Sól: 0 g Producent: Cruz Group sp. z o.o. Święty Marcin 29 Poznań
Shot Kombucha Probiotyk Piękno z Kolagenem Bezglutenowy 100 ml - ETAM VIGO
SHOT KOMBUCHA PROBIOTYK PIĘKNO Z KOLAGENEM BEZGLUTENOWY Napój typu shot, który stanowi owoc współpracy Etam i Vigo Kombucha. Ferment kombuchy bogaty w probiotyki niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego połączyliśmy z kolagenem o ekstremalnie wysokim poziomie wchłaniania (300 Da). Pasteryzowany w niskiej temperaturze pozwalającej zachować wszystkie składniki aktywne. Butelka zawiera: Kolagen 10 000 mg (300 Da), Witamina C: 80 mg (100%*), Pomad miliard żywych kultur bakterii: Lactobacillus Acidophilus, L. plantarum, kultury kombuchy. Zawartość netto: 100 ml Składniki: sok z jabłek tłoczony na zimno, hydrolizowany kolagen, ekstrakt z owoców dzikiej róży, ekstrakt róży, fermentowana herbata (woda, glukoza, herbata, ocet jabłkowy, kultury kombuchy). Warunki przechowywania: Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Nie wymaga przechowywania w lodówce. Powstawanie osadu jest procesem naturalnym. Koniecznie wstrząśnij. Wartość odżywcza w 100 ml produktu: Wartość energetyczna: 335 kJ/ 80 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 10 g - w tym cukry: 9,4 g Białko: 10 g Sól: 0 g Producent: Cruz Group sp. z o.o. Święty Marcin 29, Poznań
Kombucha Acerola+ Imbir BIO Organiczna Herbata Fermentowana i Żywa 330 ml - Vigo
KOMBUCHA ACEROLA + IMBIR BIO - ORGANICZNA HERBATA FERMENTOWANA I ŻYWA Ręcznie przygotowywana, sfermentowana, surowa i organiczna herbata kombucha warzona z superfoods. Efekt? Wypełniony enzymami, elektrolitami, probiotykami i żywymi kulturami bakterii napój orzeźwia i poprawia samopoczucie. Acerola + imbir to bogata w witaminę C mieszanka puree z owoców aceroli z amazońskiego lasu deszczowego z północy Brazylii i imbiru z peruwiańskiej prowincji Pichanaki. Skomponowany z najlepszych produktów napój warzymy w niewielkich partiach zachowując rzemieślniczy charakter. Delikatnie musująca. Odpowiednia dla wegan. Nie zawiera alkoholu. Zawiera probiotyki i kultury kombuchy. Zawartość netto: 330 ml Składniki: filtrowana woda,bio fermentowana herbata (woda, bio glukoza, bio fruktoza, bio herbata, bio ocet jabłkowy, kultury kombuchy), nierafinowany bio cukier trzcinowy, dwutlenek węgla, bio przecier z aceroli (1,7%), bio ekstrakt z imbiru (0,3%). Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Wyprodukowano w Polsce. Warunki przechowywania: Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Nie wymaga przechowywania w lodówce. Pij schłodzone. Wartość odżywcza w 100 ml produktu: Wartość energetyczna: 88 kJ/ 21 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 4,5 g - w tym cukry: 4,3 g Białko: 0 g Sól: 0 g Witamina C - 84 mg/ butelka (105%*) *Dzienna referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej Producent: Cruz Group sp. z o.o. Święty Marcin 29 Poznań
Kombucha BIO Probiotyk Detox Shot 100 ml - VIGO
KOMBUCHA BIO PROBIOTYK DETOX SHOT Zawiera kurkumę i pieprz. Połączenie filtratu z fermentu kombuchy bogatego w probiotyki z bio kurkumą i bio czarnym pieprzem. Produkt wegański. Produkt bezglutenowy. Zawartość netto: 100 ml Składniki: Bio sok jabłkowy tłoczony na zimno, Bio kurkuma, Bio pieprz, Bio fermentowana herbata (woda, bio glukoza, bio herbata, bio ocet jabłkowy, kultury kombuchy) Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Warunki przechowywania: Nie wymaga przechowywania w lodówce. Pasteryzowany w niskiej temperaturze pozwalającej zachować wszystkie składniki aktywne. Powstawanie osadu jest procesem naturalnym. Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Butelka zawiera: Kurkuminoidy - 100 mg Piperyna - 30 mg Ponad miliard żywych kultur bakterii: Lactobacillus Acidophilus, L. plantarum, kultury kombuchy. Wartość odżywcza w 100 ml produktu: Wartość energetyczna: 117 kJ/ 27 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 6,1 g - w tym cukry: 5,6 g Białko: 0,2 g Sól: 0 g Producent: Cruz Group sp. z o.o. Święty Marcin 29, Poznań
Kombucha Original 330 ml - VIGO
KOMBUCHA ORIGINAL Napój herbaciany Kombucha, naturalnie warzony. Delikatnie musujący. Odpowiednia dla wegan. Bez sztucznych barwników i substancji konserwujących. Pasteryzowany w niskiej temperaturze dla zachowania wszystkich składników aktywnych. Zawartość netto: 330 ml Składniki: woda, fruktoza, sfermentowana herbata ziołowa, dwutlenek węgla, naturalny aromat, ocet jabłkowy, karmel, kwas mlekowy, kwas jabłkowy; estry glicerolu i żywicy roślinnej; witamy: niacyna, wit. B6, biotyna, wit. B12. Sposób spożycia: Pij schłodzone i wstrząśnij przed użyciem. Warunki przechowywania: Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 ml produktu: Wartość energetyczna: 76 kJ/ 18 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 4,4 g - w tym cukry: 4,4 g Białko: 0 g Sól: 0 g Producent: Cruz Group sp. z o.o. Święty Marcin 29, Poznań
KOMBUCHA ACAI Napój herbaciany Kombucha, naturalnie warzony. Delikatnie musujący. Odpowiednia dla wegan. Bez sztucznych barwników i substancji konserwujących. Pasteryzowany w niskiej temperaturze dla zachowania wszystkich składników aktywnych. Zawartość netto: 330 ml Składniki: woda, fruktoza, sfermentowana herbata ziołowa, ekstrakt schisandry, wyciąg z czarnej marchwi i hibiskusa, dwutlenek węgla, ocet jabłkowy, ekstrakt z jagód acai, kwas mlekowy, kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, witamy: niacyna, wit. B6, biotyna, wit. B12. Sposób spożycia: Pij schłodzone i wstrząśnij przed użyciem. Warunki przechowywania: Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 ml produktu: Wartość energetyczna: 77 kJ/ 18 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 4,4 g - w tym cukry: 4,4 g Białko: 0 g Sól: 0 g Producent: Cruz Group sp. z o.o. Święty Marcin 29, Poznań
Kombucha BIO Probiotyk Relax Shot 100 ml - VIGO
KOMBUCHA BIO PROBIOTYK RELAX SHOT Zawiera ashwagandhę i melisę lekarską. Połączenie filtratu z fermentu kombuchy bogatego w probiotyki z organicznymi ashwagandhą i melisą lekarską. Produkt wegański. Produkt bezglutenowy. Zawartość netto: 100 ml Składniki: BIO sok jabłkowy tłoczony na zimno, BIO sproszkowany korzeń ashwagandhy, BIO wyciąg z liści melisy (0,6%), BIO imbir, BIO fermentowana herbata (woda, BIO glukoza, BIO fruktoza, BIO herbata, BIO ocet jabłkowy, kultury kombuchy). Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Warunki przechowywania: Nie wymaga przechowywania w lodówce. Pasteryzowany w niskiej temperaturze pozwalającej zachować wszystkie składniki aktywne. Powstawanie osadu jest procesem naturalnym. Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Zalecamy zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Butelka zawiera: Ashwagandha - 1000 mg Melisa lekarska - 600 mg Ponad miliard żywych kultur bakterii: Lactobacillus Acidophilus, L. plantarum, kultury kombuchy. Wartość odżywcza w 100 ml produktu: Wartość energetyczna: 106 kJ/ 25 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 5,7 g - w tym cukry: 4,6 g Białko: 0,1 g Sól: 0 g Producent: Cruz Group sp. z o.o. Święty Marcin 29, Poznań
Kombucha Schisandra 330 ml - VIGO
KOMBUCHA SCHISANDRA Napój herbaciany Kombucha, naturalnie warzony. Delikatnie musujący. Odpowiednia dla wegan. Bez sztucznych barwników i substancji konserwujących. Pasteryzowany w niskiej temperaturze dla zachowania wszystkich składników aktywnych. Zawartość netto: 330 ml Składniki: woda, fruktoza, sfermentowana herbata ziołowa, ekstrakt schisandry, wyciąg z czarnej marchwi, dwutlenek węgla, kwas mlekowy, kwas jabłkowy, estry glicerolu i żywicy roślinnej; witamy: niacyna, wit. B6, biotyna, wit. B12. Sposób spożycia: Pij schłodzone i wstrząśnij przed użyciem. Warunki przechowywania: Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 ml produktu: Wartość energetyczna: 79 kJ/ 19 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 4,4 g - w tym cukry: 4,4 g Białko: 0 g Sól: 0 g Producent: Cruz Group sp. z o.o. Święty Marcin 29, Poznań
Kombucha Ogórek plus Kolendra BIO 330 ml - VIGO
KOMBUCHA OGÓREK + KOLENDRA BIO Ręcznie przygotowywana, sfermentowana, surowa, organiczna herbata kombucha warzona z superfoods. Wypełniony enzymami, elektrolitami, probiotykami i żywymi kulturami bakterii napój orzeźwiający poprawiający samopoczucie. Łączy w sobie lekkość włoskiego ogórka z Toskanii z mocnym aromatem kolendry z francuskiej Prowansji. Skomponowany z najlepszych produktów napój warzymy w niewielkich partiach zachowując jego rzemieślniczy charakter. Odpowiednia dla wegan. Nie zawiera alkoholu. Delikatnie musująca. Zawartość netto: 330 ml Składniki: Filtrowana woda, bio fermentowana herbata (woda, bio glukoza, bio herbata, bio ocet jabłkowy, kultury kombuchy), nierafinowany bio cukier trzcinowy, dwutlenek węgla, ekstrakt z ogórka (0,13%), ekstrakt kolendry (0,04%). Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Sposób spożycia: Pij schłodzone. Warunki przechowywania: Nie wymaga przechowywania w lodówce. Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 ml produktu: Wartość energetyczna: 85 kJ/ 20 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 4,5 g - w tym cukry: 4,3 g Białko: 0 g Sól: 0 g Producent: Cruz Group sp. z o.o. Święty Marcin 29 Poznań
Co to jest kombucha?
Kombucha to nazwa symbiotycznych kultur mikroorganizmów, nazywanych też grzybkiem herbacianym czy grzybkiem japońskim SCOBY. Grzybek herbaciany jest znany w Azji od tysiącleci. Tradycyjnie służył do przyrządzania napoju, powstałego podczas fermentacji naparów z różnych odmian herbaty. SCOBY to kolonia bakterii wytwarzających kwasy organiczne, oraz kultur drożdży rozkładających cukier i syntetyzujących alkohol. Z udziałem grzybka japońskiego powstaje napój noszący również nazwę kombucha.
Idea powstania kombuchy Vigo
Firma mówi o sobie, że produkcja kombuchy wywodzi się z oburzenia, że napoje, które zawierają mnóstwo cukru i są barwione sztucznymi barwnikami to są bardzo popularne. W Vigo chcieli stworzyć napój orzeźwiający, który będzie oferował coś więcej, niż pospieszne ugaszenie pragnienia i przyswojenie przy okazji mnóstwa cukru. Poprzednie pokolenia miały sposoby na wytworzenie naturalnych, musujących napojów. Vigo we współczesnym wydaniu kombuchy wraca do korzeni przywraca naturalne metody fermentacji.
Cechy kombucha Vigo
Kombucha to w skrócie zaparzona herbata, poddana procesowi fermentacji w kontrolowanym środowisku. Kombucha należy do żywności fermentowanej, jest probiotykiem.. Żywe kultury bakterii chronią nasz układ pokarmowy i usprawniają trawienie. Mają kapitalne znaczenie dla odporności. Vigo dba w procesie produkcji o to, żeby kombucha nie traciła swoich wartości odżywczych i gwarantuje, że jest naturalnym antyoksydantem, reguluje metabolizm, wspomaga układ odpornościowy, posiada działanie detoksykujące. Na pewno nie można powiedzieć tego samego o sztucznych napojach gazowanych.
Zalety kombucha Vigo
Ekologiczna kombucha ze znakiem eko liścia to gwarancja delikatnego smaku wysokogatunkowej herbaty ze starannie wyselekcjonowanych liści, uprawianej bez agrochemii. Kombucha Vigo zyskuje słodki smak dzięki dodatkowi ekstraktów owocowych. Vigo nie stosuje rafinowanego cukru, słodzików, a zwłaszcza nie ma tam aspartamu! Wszystkie naturalne składniki napoju sprzyjają stwarzaniu przyjaznego środowiska dla rozwoju probiotyków, które korzystnie wpływają na układ odpornościowy i trawienny. Wartości odżywcze w kombuchy to zawartość kwasu mlekowego, kwasu jabłkowego, octu jabłkowego i witamin z grupy B: niacyny, B6, biotyny i B12.
Rodzaje kombuchy Vigo
Vigo proponuje 2 rodzaje ekologicznej kombuchy:
- krótki ferment czyli kombucha fermentowana przez 2 dni w wyborze: Vigo Original, Vigo Yerba Mate, Vigo Schisandra i Vigo Acai;
- długi ferment – fermentacja trwająca 10 dni dająca kombuchę o smakach: Vigo acerola + imbir, Vigo ogórek + kolendra i Vigo rose.
Inne propozycje BIO Vigo to kombucha shots czyli połączenie żywych kultur bakterii z superfoods. Występuje w rodzajach: Bio probiotyk odporność, Bio probiotyk detox i Bio probiotyk energia.
Kombucha Vigo – charakterystyka rodzajów
Kombucha fermentowana tylko 2 dni to propozycja bardzo owocowych i orzeźwiających napojów. Doskonała na szybkie i zdrowe ugaszenie pragnienia. Kombucha długi ferment powstaje w procesie podzielonym na kilka faz zawierających różne szczepy SCOBY. Każdy etap fermentacji jest poddawany wysokiej temperaturze, aby wykluczyć bakterie patogenne, ale zachować tym samym obecność probiotyków.. Dłuższa fermentacja pozwala otrzymać mocno octowy smak. Następnie po usunięciu grzybka dodawane są superfoods - owoce, warzywa i przyprawy.
Kombucha - ekologiczny gazowany napój herbaciano-owocowo - ziołowy wspiera układ trawienny i ma działanie adaptogenne co oznacza, że przywraca równowagę w organizmie i chroni go przed stresogennymi czynnikami w środowisku.