Szybki kontakt: +48 71 727 62 40, sklep@marketbio.pl

Fasolka

Fasolka

Fasola jest smaczna, a zarazem pełna wartości odżywczych. Ta roślina strączkowa zawiera w sobie mnóstwo białka i innych, cennych składników. W zależności od gatunku może mieć różne właściwości. Kolorową fasolę warto wprowadzić do każdej diety - zarówno mięsnej, jak i wegetariańskiej. Ze względu na szerokie zastosowanie świetnie sprawdzi się do różnorodnych dań - wzbogaci je nie tylko smakowo, ale też wizualnie. W zależności od indywidualnych preferencji do wyboru jest kilka rodzajów fasoli, dzięki czemu z pewnością znajdziesz odpowiednią dla siebie.

Fasola Czerwona Kidney w Zalewie Bio 360 g (240 g) - Eko-Wital

Fasola Czerwona Kidney w Zalewie Bio 360 g (240 g) - Eko-Wital

FASOLA CZERWONA KINDNEY BIO Masa netto: 340 g Masa netto bez zalewy: 240 g Składniki: Fasola czerwona kidney*, woda, sól.   * składniki pochodzące z upraw ekologicznych  Jednostka certyfikująca: NL-BIO-001 Pochodzenie składników: Rolnictwo UE   Kraj pochodzenia: Holandia Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 2 dni.   Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 452 kJ/107 kcal Tłuszcz: 0,4 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,1 g Węglowodany: 14,7 g - w tym cukry: 1,8 g Białko: 7,7 g Sól: 0,3 g       Producent: Eko-Wital Sp. z o.o. ul. Annopol 3 03-236 Warszawa

11,49 zł
Fasola Biała w Zalewie Bio 360 g Eko-Wital

Fasola Biała w Zalewie Bio 360 g Eko-Wital

FASOLA BIAŁA BIO Zawartość netto: 360 g Zawartość netto bez zalewy: 240 g Składniki: Fasola biała*, woda, sól   * składniki pochodzące z upraw ekologicznych  Jednostka certyfikująca: NL-BIO-001 Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/spoza UE   Kraj pochodzenia: Holandia Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu. Nie przechowywać w wilgotnych warunkach z powodu ryzyka korozji pokrywy. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.   Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 441 kJ/105 kcal Tłuszcz: 1,2 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g Węglowodany: 13,1 g - w tym cukry: 1,5 g Białko: 7,3 g Sól: 0,3 g     Producent: Eko-Wital Sp. z o.o. ul. Annopol 3 03-236 Warszawa

9,99 zł

Wyjątkowe właściwości i wartości odżywcze fasoli

Fasola ma mnóstwo zalet, warto zatem znaleźć dla niej miejsce w codziennym jadłospisie. Przede wszystkim stanowi bogate źródło cennych składników odżywczych. Wyróżnia się łatwą uprawą i dużą odpornością na trudne warunki pogodowe. Co więcej, nie wymaga specjalnych warunków przechowywania. Nic więc dziwnego, że to bardzo popularny produkt żywnościowy. Fasola poza cennym białkiem zawiera spore ilości błonnika i cukrów prostych, a także witaminę C, A, E, K i z grupy B. Znajdziesz w niej także wartościowe minerały, takie jak wapń, fosfor, potas, a w niektórych przypadkach żelazo, cynk i selen.

Fasola - do czego ją wykorzystać?

W zależności od indywidualnych preferencji fasola doskonale sprawdzi się do przyrządzania wyśmienitej zupy, dań jednogarnkowych na bazie ryżu czy makaronu, sałatek, past do smarowania, aromatycznych sosów, a nawet różnego rodzaju ciast i słodkich deserów. Wystarczy jedynie umiejętnie dobrać odpowiedni rodzaj fasoli, który pasować będzie do danej potrawy. Należy pamiętać, że przyrządzanie posiłków na bazie tej rośliny wymaga cierpliwości. Trzeba bowiem poczekać, aż zmięknie, co czasami zajmuje trochę czasu. Istnieje też możliwość zakupu produktu gotowego do spożycia. Jeśli pragniesz zaopatrzyć się w dobrej jakości fasolę, zachęcamy do sprawdzenia bogatego asortymentu sklepu internetowego MarketBio.

Jaki rodzaj fasoli wybrać dla siebie?

Aktualnie na świecie uprawianych jest około 400 gatunków fasoli, przy czym każda z nich dostarcza spore ilości białka. Różnią się od siebie zawartością minerałów i kalorycznością, a także rozmiarem czy kolorem. Z tego względu warto zwrócić szczególną uwagę, aby je odpowiednio dobrać w zależności od przygotowywanej potrawy. Jednym z najpopularniejszych gatunków w Polsce jest fasola biała. Wyróżnia się niskim wskaźnikiem tłuszczu, a przy tym wykazuje właściwości alkalizujące. Druga chętnie wybierana propozycja to fasola czerwona, nazywana również nerkowatą. Stanowi bogate źródło witaminy B1 i cynku, a jej smak doceniają ludzie na całym świecie.

Inne rodzaje fasoli

Miłośnikom orientalnych dań polecamy bogatą w kwas foliowy fasolę adzuki, która ma zdolność do regulowania wody w organizmie oraz fasolę mung o delikatnym smaku i właściwościach detoksykujących. Inną, ciekawą propozycją jest pochodząca z Ameryki Południowej fasola czarna, uważana za najzdrowszy gatunek na świecie. Ciekawym rozwiązaniem może być też niskokaloryczna i lekkostrawna fasola szparagowa. Występuje w żółtej lub zielonej postaci, przy czym obie świetnie nadają się w diecie redukcyjnej. Poszukując sprawdzonych produktów, warto zajrzeć do sklepu internetowego MarketBio. Dostępne są tam wyłącznie ekologiczne artykuły z naturalnych składników pochodzących z certyfikowanych upraw. Sprawdź całą naszą ofertę!

 

Nasze atuty

  • Szybka realizacja zamówień na zdrową żywność
  • Wszystkie produkty widoczne w sklepie posiadamy w magazynie (np. erytrytol, matcha, tapioka, makaron konjac)
  • Pod ceną określone są daty minimalnej trwałości (np. sprawdź makaron ryżowy)
  • Możliwość złożenia zamówienia bez rejestracji (np. na aloes)
  • Niskie ceny wysyłki (tania wysyłka produktów my best pharm)
  • Duży wybór rodzajów dostawy produktów np. kwas askorbinowy (Pocztex, Kurier DPD, Kurier Inpost, Paczkomaty, Orlen Paczka, Odbiór Osobisty Wrocław)
  • Płatności: przelew, PayU, pobranie, na miejscu (kartą lub gotówką) 
  • Niskie ceny produktów, dużo promocji
  • Rabaty dla stałych klientów (np. rabaty na stewia i inne produkty)
  • Duży wybór (ponad 7000 zdrowych produktów) (mleko kokosowe, ksylitol)
  • Ciągły rozwój, dużo nowości
  • Doświadczenie: sprzedajemy w Internecie już ponad 10 lat (karobprzecier pomidorowy)
  • Dziesiątki tysięcy zadowolonych klientów
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ceneo
trusted-shops
google